Yamato

image

Uusi viikko ja uudet kujeet. Tänään teinkin yllätyshyökkäyksen parturiin (Maffin Minna on hoitanut kuontaloani menestyksekkäästi ja taiten vuosia ja vuosia, suosittelen lämpimästi) ja bongasin siitä vierestä sushipaikan missä on pitänyt käydä, mutta en ole koskaan vaan “ehtinyt”. No sehän olikin sitten kivasti kiinni, epämääräiset “remontissa” ja “postimies, kantaisitko postit Big Mama’siin” laput luukulla. En olis halunnutkaan, happamia (jurp jurp).. Kadun toisella puolella sijaitseva Point oli sekin kiinni ja sen näköinen, ettei meinaa aueta ainakaan päiväsaikaan jos koskaan. Kaukana (kaukana kaukana) siinti jo aiemmin mainitun Big Mama’sin kirkkaan punaiset neonvalot ja niiden ääriviivat piirtyneenä linsseilleni maleksin kohti Isoroban Koffarin päätyä.

Broncon viereenhän olikin ilmestynyt sushibuffa (11,70e). Tämä houkutti jotenkin enemmän kuin pizza/kebab, joten luikahdinkin sinne sisälle. Tarjolla on: Susheja (makeja, uramakeja, lohigunkan, paahdettu lohi/sake/ebinigireitä, sellainen sekoitus normisusheja ja niitä vähän omituisempia, missä on majoneesia ja sweetchiliä siinä päällä, vähän Konnichiwan kaltainen setti – tämä alkaa olla niin normi etten viitsi edes yrittää tabuloida kaikkea, tiedätte kuitenkin), sushien tilpehöörit, riisiä, fritattua kanaa, tempuraa+dippikastiketta, pekingin lehmää, kantonin kanaa, pippurikalaa ja mustapapukanaa sekä salaattibaari (vihreitä oliiveja, tomaattia, kurkkua, jäävuorisalaattia ja ehkä jotain muuta + kastiketta). Oli siellä mahdollisesti (miso?)keittoakin naamioitu sellaiseen riisikeittimeen, mutta en alkanut tutkimaan sen enempää kun ei tehnyt sitä tai salaattia mieli. Näiden lisäksi lounaaseen kuuluu limut limupisteeltä ja tee/kahvi loppuun. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa, josta löytyy lasit ja limut. Aseet sun muut löytyvät buffan linjaston päältä.

imageSushit olivat ihan kohtuullisia, tosin se uramakien riisi oli niin tahmeaa, että oli vaikea saada susheja irti buffan tarjottimista tai omasta lautasesta. Maut olivat makeissa ok, ei mitään yllätyksiä ja sama linja jatkui niissä nigireissä. Tuoreita ja riisi oli sopivasti maustettu. Ei nämä mitään hurraahuutoja saaneet irti, mutta se gunkan minkä vetäisin loppuun olikin aika kova pala nieltäväksi. Jotenkin se nori oli mennyt nihkeäksi ja lohihakkelus(?) joka oli täytteenä ei vaan toiminut. Yh. Juomien puolesta se limupiste oli hedonistisen kiva lisä, vaikkakin siitä välittömästi tulee sellainen ABC-linjasto mieleen. Tällä kertaa limut olivat kuitenkin haaleita, joka snadisti latisti sitä lapsenomaista riemua kun saa itse täytellä limpparilasia.

Lämpimät ruoat tulikin sitten hoidettua ihan perinteisellä ruotsinlaivameiningillä, eli riisi keskelle ja sitten safkakimara sen ympärille. Kantonin kana oli ihan ok, hapanimeläkastike ja tärkkelyksen kyllästämän kastikkeen ympäröimä kana ananaksen kera toimii lähes takuuvarmasti. Seuraavaksi vedetty kanafrittipallo olikin sitten ikävämpi kokemus. Ihmeen jauhoinen rakenne ja kuivakan sekä alimaustetun oloinen kana oli yksi heikoimmista friteistä mitä tällaisissa buffissa on tullut vastaan. Tämän jälkeen se pekingin lehmä ei oikein tehnyt kauppojaan. Se pippurikala viimeisteli homman, maistui kovasti kalalle ja siinäkin oli tekstuuri jotenkin epämiellyttävä. Mustapapukana – joka on yleensä oma suosikki – ei uponnut ollenkaan, ei olisi pitänyt jättää viimeiseksi. Kohtuullisen hyvistä susheista huolimatta tämä oli kokonaisuutena aika heikko esitys. Tässä hintakategoriassa löytyy huomattavasti laadukkaampia mestoja (Orchid Itis, Fuku, Sushi Bar Rice Garden to name a few).

imageSisustus on kohtuusiisti, tosin hieman jännän muotoinen ja tästä johtuen sokkelomaisen oloinen pienestä koostaan huolimatta. Paperilyhdyt ja muut semieksoottiset sisustuselementit tuovat vähän itämaista fiilistä. Ihan ok täällä oli asioida. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, ehkä pientä opastusta (limut kuuluu hintaan, tuolta löytyy salaatti ja soppa etc) olisi kaivannut näin ensikertalaisena. Kasvissyöjälle oli ehkä niitä tempuroita ja inari-nigireitä sekä avokadomakeja, mutta en lähtisi tätä kauheasti suosittelemaan. Lapsellisille löytyi syöttötuolit, mutta ennustan aika ruuhkaisaa ruokailukokemusta jos tänne eksyy.

URL www.yamatorestaurant.fi
Puhelin 050-3873989
Osoite Iso Roobertinkatu 17-19, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.