OmNam

20140610-115147-42707247.jpg

Uudehko kahvila-ravintola Annankadulla, piilotettu ovelasti sisäpihalle Astanga-joogan viereen. Tarjoaa kasvisruokaa ja vegaaniruokaa (vaihdellen ilmeisesti) konseptilla salaatti/keitto/molemmat. Sisäpihalle oli laitettu kivanoloinen terassi ja muutenkin hieman kolkko oviaukko saatu luokseenkutsuvaksi. Sisään kahvilatiskille, jossa tarjolla myös kaikenalaisia kahvilaherkkuja ja tilaus sisään.

Otin salaattibaarin + sopan (10e). Salaattibaarista löytyi vihreää salaattia porkkanoilla, marinoituja kasviksia (kahta variaatiota, toisessa grillattuja munakoisoja paprikoita etc), vuohenjuusto-speltti-salaattia, papusalaattia ja sitrus-slaw. Tomaatti-speltti-keitto ja paria leipää (tumma ja maalais), maapähkinä ja ghee -levitteitä(!). Salaatti oli ihan hyvä kattaus, tosin vuohenjuustolla on vaikea erehtyä. Grillatuissa vihanneksissa oli hento savunmaku ja sitrus-slaw oli kivan hapan kokonaisuus. Kyllä tämä pärjää aika monellekin stadin salaattivaihtoehdolle. Maalaisleipä menetteli, hieman heikko kuori, eikä levitteetkään nyt sitten ensierikoisuuden hälvettyä olleet mitenkään erityisen maukkaita leivänpäällisiä. Kiva kuitenkin että oli vaihtelua.

Tomaattikeitto oli rohkeasti maustettu, joka miellyttää aina. Tosin samaa tasoa oli Eatosin tomaattikeitto ja se oli vedetty sileäksi, tässä oli aika krouvejakin palasia mirepoix/soffritto kolminaisuudesta. Makuasioita, joista on aina kiva kiistellä. Itselle sopii krouvimpikin meno, mutta ne speltit siellä sopan seassa saivat sen hieman puuroisen tuntuiseksi kielellä. Itse olin jo aamupuuron syönyt aikaisemmin, joten tämä olisi voinut olla ihan vaan soppa. Kaikki kuitenkin upposi ja nälkä lähti. Soppa on aina hyvä lounaalla, kun pitää nälän hyvin loitolla olematta (yleensä) kuitenkaan liian raskas.

Ympäristönä kahvila oli ihan kiva ja siisti. Pöydillä oli tuoreita kukkia, mikä antaa freesin fiiliksen paikalle kuin paikalle. Noin muuten kyseessä oli kuitenkin ihan peruskahvila ilman sen suurempia krumeluureja ja ruuat napataan samanlaiselta linjastolta kuin mitä on kaikkialla muuallakin (tämä tuntuu yllättävänkin standardoidulta setupilta). Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa ja tiskin takana näkyy aktiivinen keittiöväki semiavokeittiössä, joka antaa fiiliksen tuoreesta ruuasta.

Kasvissyöjille tämä paikka on melkein pakko käydä tsekkaamassa, sen verran hyvä valikoima, eikä tarvi miettiä että onko tänään jotain kummallista tarjolla. Lasten kanssa tänne voisi ainakin kahville ja pullille tai pikkusuolaiselle tulla, tosin vaunut pitänee jättää ulos ja jos on hyvä ilma, niin jäisin kyllä vaunujen kanssa itsekin ulos. Ainoa mikä tuossa “terassissa” häiritsisi varmaankin, on sisäpihalla oleskelevat autot.

URL omnam.fi
Puhelin 050-3744045
Osoite Annankatu 29 B, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.