Fransmanni

image

Rillit meni klesaksi ja yritin löytää Specsaversia (ainoa optikko, jossa prismakorjaus ei maksa ekstraa, muualla se melkein tuplaa linssien hinnat) jostain, mutta Forumin liike oli jumissa enkä jaksanut jäädä odottelemaan. Jäin sitten liukumaan epämääräiselle radalle kohti Kluuvia, yrittäen spottaa toista liikettä (Asematunnelissa oli joskus ehkä, mutta ei näemmä enää). Sekavan häröilyn seassa päädyin sitten Fransmanniin, jossa näemmä nykyään on tarjolla buffa (12e). Tänään pääruokana oli: Kukkoa viinissä ja yrttipilahviriisiä. Salaattibaarissa oli tarjolla: Vihreä salaattisekoitus, bulgurisalaatti, marinoituja papuja, marinoituja oliiveja, marinoituja artisokansydämiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja, marinoituja tortellineja juustotäytteellä, kirkas perunasalaatti, perunasalaatti kylmäsavulohella, kana-majoneesisalaatti, keitettyä kanamunaa, appelsiinilohkoja, fetaa, brietä, tomaattitapenadea, rouillea, jotain hummuksen oloista tahnaa ja sherryviinietikkavinaigrettea. Leipinä löytyi jotain kuivattuja hedelmiä sisältävää limppua sekä patonkia, levitteinä voita ja oliivitapenadea. Hotellin ravintolahan tämä on ja siltähän tuo salaattipöytäkin näytti. Tilaus ja maksu hoidettiin kassapäätteelle. En bongannut päivän lehtiä, mutta ihme jos ei tiskiltä löydy.

image

Alkusalaatti oli jännä sekamelska kaikenlaista (kamat oli tietysti pakko pakkaa samalle lautaselle method à la ruotsinlaiva). Marinoidut jutut olivat ihan jees, pidin erityisesti pavuista. Kirkas perunasalaatti oli aika ujosti maustettu, mutta pariisinperunat ihan hauskoja. Juustot olivat kiva lisä, tosin melko hennonmakuisia nämäkin. Vihreän salaatin päälle ruikkaistu vinaigrette oli maukasta, vaikkakin sen saaminen purnukasta ulos oli hikistä hommaa. Kanasalaatti oli erikoisen makuista, enkä oikein vieläkään osaa sanoa, että pidinkö siitä vai en. Rouille oli salaattilautasen kohokohta, herkullinen kastike jota sitten utilisoin muiden komponenttien tuhoamisessa. Bulgurisalaatti oli ihan hauska, mutta tässäkin se maustaminen oli turhan rauhallista. Se tortellini oli tavallaan ihan hyvän makuinen, mutta täyte (mitä se sitten olikaan, vaikutti hieman juustomaiselta) oli tekstuuriltaan näin kylmänä erikoinen. Lämpimänä ruokana ollut Coq au vin ei ollut kovin traditionaalinen, missä hillosipulit, pekoni ja sienet? En minä nyt niitä sieniä niin kaivannut, mutta oli tämä aika persoonallinen otos ja liemi olisi kaivannut jotain roux-henkistä suurustusta, nyt pilahviriisi lainehti lautasella. Kanankoivet olivat kypsiä, mutta mehukkaita. Kuivumisen esto olikin se hyvä asia tässä annoksessa, muuten maut olivat tässäkin hyvin ohuita ja koko setti olisi kaivannut kaikenlaista parannusta. Leipä ja oliivitapenade olivat ihan ok. Ei tämä ollut mitenkään erityisen vahva esitys, mutta nälkä lähti eikä mikään ollut mitenkään pahaa. Samaan hintatasoon (ja edullisempaankin) löytyy kivenheiton päästä niin monta parempaa ravintolaa, että toivottavasti hotellin asiakkaista riittää volyymia, ei tämä muuten pysy pystyssä tällä menolla.

image

Sisustus on vanhahtavan tyylinen, mutta ainakin pitää selkeän linjan koko homman läpi. Tässä ilmeisesti ehkä tavoitellaan jotain ranskalaista maalaistaloa tai jotain? Melko persoonallinen tämä jokatapauksessa on. Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja kohteliasta. Kasvissyöjälle ei tässä ihan hirveästi ollut juttuja, tiedä sitten voiko listalta tilailla asioita. Mutta edelleenkin, suosittelisin ehkä kuitenkin jotain muuta paikkaa. Lasten kanssa en varmaan jaksaisi myöskään, vaikka tilaa lähes tyhjässä ravintolassa kyllä riitti.

URL Fransmanni
Puhelin 010-7855104
Osoite Kluuvikatu 8, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.