Kathmandu Palace

image

Edessä jälleen yksi reissu Lepuskiin ja tällä kertaa päätin koestaa eat.fi:ssa kovasti kehuttua nepalilaista. Täytyy myöntää, että tässä kohtaa Leppävaaraa en ole koskaan aiemmin käynyt, joten oli kovin eksoottista käppäillä Gallerian “tuolle puolen”. Kyseessä on ihan stanu nepski, eli pöytään istumaan, lista käteen ja salaattibaarin kautta odottelemaan peltilautasta. Tänään viikonpäivittäin vaihtuvalla (mutta muuten staattisella) listalla oli: Malai Kofta eli kasvispyörykät tomaatti-kermakastikkeessa (8,50e), Chiken Palak eli broiskua pinaatti-kuminakastikkeessa (8,70e), Lamb Kebab eli tandoorissa tehtyä lampaan jauhelihaa tomaattichilikastikkeessa (8,70e), Prawn Chilli eli katkiksia paprika-sipuli-tomaattichilikastikkeessa (8,70e), Lunch Mix eli pari edellistä annosta (9,90e) sekä Päivä erikoinen joka tänään oli Lamb Tikka Masala eli tandoorissa grillattua lampaan sisäfilettä tomaatti-sipuli-currykastikkeessa tomaattichilikastikkeen kera (11,50e). Salaattibaarissa oli: Jäävuorisalaatti-tomaatti-kurkku-maissisalaatti, marinoituja sipuleita, pepperonipaprikoita, vihreitä oliiveja sekä salaattikastiketta ja chilikastiketta. Itselle valikoitui tuo Lamb Kebab. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu tiskille jossa on hauskasti lätkiksiä (!) tarjolla. Päivän lehdet löytyvät oven vierestä.

image

Alkusalaatti oli ihan ok, tuoreet komponentit ja normikastike. Mutta ne sipulit! Herkullisia ja erittäin etikkaisia. Se happo sekä joku yrttimarinadi erottivat nämä edukseen muista paikoista. Pääruoka tuli hämmentävän nopeasti, en ollut ehtinyt edes kunnolla aloittaa salaattia, kun pöytään singahti peltilautanen ja Naan-leipä. Leipä oli kohtuullisen hyvä, tosin ei yltänyt Shubha Kamanan leveleille. Raitasta oli hyvä versio, mutta se linssisötkötys mikä yleensä on tosi kiva lisä oli todella vetinen ja hennon makuinen. Riisi oli hyvin keitetty, mutta se kastike oli yllättävän kevyellä maustamisasteella. En tiedä oliko tämä nyt jotenkin eri annos kuin mitä kuvittelin, tuossa oli paljon sipulia ja paprikaa eikä se liha vaikuttanut jauhelihalta. Mutta miellyttävän mureaa oli, joten ehkä se sitten oli jauhelihaa jotenkin jännästi puristettuna, mene ja tiedä. Tulisuutta annoksessa ei myöskään juuri ollut, mutta tätä olisi toki voinut säätää itse sillä chilikastikkeella. Mutta jotenkin tämä oli vähän ponneton esitys.

image

Sisustus on sitä samaa mitä muissakin vastaavissa paikoissa, eli tummanpuhuva ja raskaahko kalustus, vuoristomaisematauluja seinillä ja jännä koppimainen rakennelma kassan tiskinä. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle löytyi se Malai Kofta. Lasten kanssa teoriassa voisi tulla (syöttötuoli löytyy etc), mutta ei me tosiaan täällä päin liikuta ja ei tämä ihan niin vakuuttanut, että viitsisi tulla erikseen.

URL www.kathmandupalace.fi
Puhelin 09-47892533
Osoite Timpurinkuja 2, Espoo

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.