Pastis

image

Meni sitten niin pitkään yhden kaavion piirtelyssä, että a) muste loppui kynästä ja b) oli jo reilusti yli lounaalle lähtöajan. Täten päätin suunnata 11:30 aikaan avautuvaan ravintolaan ja tällä kertaa sormi osui Pastiksen kohdalle. Kaarsin Akateemisen kautta Pikkuroballe, tähän Krog Robaa vastapäätä sijaitsevaan ranskalaishenkiseen ravintolaan. Sisällä ohjattiin pöytään istumaan ja kerrottiin päivän annoksesta ja esiteltiin muutenkin menu. Päivän annos (22e) oli Kuhaa hummerikastikkeella ja purjolla sekä sienillä. Muutakin olisi ollut tarjolla: Bouillabaisse rouillella (15,50e alkuun ja 24e pääruoaksi), Tartar-pihvi vasikasta ja viiriäisen muna (14,50e / 20e), Croque Monsieur (13e), Simpukkabisque ja fenkolia (9e / 13e), Maalaissalaatti á la Pastis (10e / 16e) sekä Quiche du Jour (13e). Itselle valikoitui tuo päivän annos.

image

Alkuun tuli leipää ja tomaatti-sipuli”hilloketta”. Leipä oli tosi hyvää, hassun höttöistä mutta maukasta sisältä ja valtavan rapsakalla kuorella. Mätin sitä sitten sen tomaattisysteemin kanssa menemään, vaikka varsinaisesti kyseinen tahna jotenkin ei osunut omaan makuun. Pääruoka saapui ja oli komea ilmestys, tosin vasta siinä kohtaa tajusin, että oikeasti ei tullut mitään varsinaisia lisukkeita. Ei siinä mitään, tulipahan astetta kevyempi annos, tänään on kuitenkin snadisti lyhyempi päivä edessä. Kuha oli erittäin hyvän makuista ja hyvin paistettu, juuri sopivan kypsyinen. Paistettu purjosipuli sekä jopa ne sienet olivat myös mainioita. Hummerikastike komppasi kaikkia oikein hyvin, mutta oli ihan niillä rajoilla suolan suhteen ja olisi kaivannut pientä redusointia, nyt se ei oikein tarttunut muihin juttuihin ja jäi lautasen pohjalle. Nerokkaasti (*köh*) keksin lapioida sitä vielä hieman mukaan pikkulusikalla, mutta olisinpa jättänyt ne leivät tätä kastiketta varten. Ruoka oli siis oikein hyvää, tosin kyllä tähän hintatasoon pitääkin olla ja vähän jäin kaipaamaan jotain erikoisempaa.

image

Sisustus on tyylikkään ranskalaisen bistron tyyppinen, kristallikruunuineen ja upeine viinivarastoineen. Täällä oli oikein mukava istuskella ja ihmetellä maailman menoa. Paikka soveltuukin varmasti liikelounaalle mainiosti. Asiakaspalvelu oli erittäin asiantuntevaa ja kohteliasta, koko prosessi eteni erittäin sujuvasti. Kasvissyöjälle oli mahdollisesti se quiche? Aika liha/kalapainotteista tämä tuntui olevan. Lasten kanssa voisi tulla hieman ahdasta ja jotenkin ehkä tämä oli enemmän aikuisporukoille suunnattu.

image

Ps. Sain vaihdettua patruunan kynäänkin, pääsen taas piirtelemään.

URL www.pastis.fi
Puhelin 010-2928990
Osoite Pieni Roobertinkatu 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.