Amarillo

image

Mieli harhaili ihan muissa jutuissa, joten päätin sitten käydä tsekkaamassa Amarillon lounaan kun sen listaa olin joskus aiemmin tutkaillut. Siitä on melkoisesti aikaa kun olen viimeksi täällä käynyt ja jokin etäinen mielikuva vessoista joissa oli kovin erikoiset, musta-valkoiset laatoitukset. Kyseessä oli yllättäen Texmex-paikka, jonka olisin voinut ehkä nimestä aavistaa, mutta kun astuin sisään niin olin kieltämättä hämmästynyt. Tämä vaikutti kesymmältä versiolta Cantina Westistä. Tarjolla on soppa-lounas tai lautasannoksia. Tänään (melko staattisen oloisella) listalla oli: Päivän keitto eli Sipulikeitto (6,50e); Ruis-Onion Burger eli Ruisleivän välissä 110 g naudanlihapihvi, bbq-kastiketta, paistettua sipulia, amerikansalaattia, tomaattia, Monterey Jack -juustoa ja ranskalaisia perunoita (9,70e); Pulled Pork Toast eli Vuokaleivän välissä revittyä possua, runsaasti tomaattia ja Monterey Jack -juustoa ja ranskalaisia perunoita (9,70e); Amarillon lounassalaatti eli maissilastuja, melonia ja kaksi valinnaista täytettä: Aurajuustomurua, friteerattua tofua, grillattua halloumijuustoa, cashewpähkinöitä, paistettua chevre-juustoa, paistettua pekonia, friteerattuja katkaravun pyrstöjä, broilerin fileetä tai grillattua porsaan kassleria sekä kastikkeeksi sinappidressing tai sitrusvinaigrette (9,30e); Täytetty lehtipihvi eli Sipuli-paprikapaistoksella ja Aurajuustokastikkeella täytetty naudan ulkofileepihvi, punaviinikastiketta, pico de galloa (tuorasalsaa) ja ranskalaisia perunoita (14,90e); Double Burger eli Hampurilaissämpylän välissä kaksi 75 g naudanlihapihviä, majoneesia, bbq-kastiketta, salaattia, tomaattia, punasipulia ja Monterey Jack –juustoa (10e). Lautasannoksiin sisältyy keitto, patonki, levite ja kahvi/tee. Sopan kanssa saa natustaa leipää ja (tuorejuusto)levitettä. Itselle valikoitui salaatti halloumilla, cashew-pähkinöillä sekä sitrusvinaigrettellä ja siitä ottamani, käsittämättömän tärähtänyt kuva, löytyy teidän iloksenne kyseisen paragraaffin yläpuolelta. Enjoy! Tilaus ja maksu hoidetaan tiskillä, josta löytyy myös päivän lehdet.

image

Alkuun oli tosiaankin sipulikeittoa ja leipää. Sipulikeitto oli jotenkin hieman jännän makuista, ei ihan sitä perinteisintä ranskalaista sipulikeittoa, mutta ei tämä nyt mitenkään erityisen pahaa ollut. Hieman vaan lähtenyt omille poluilleen. Leipä oli kaupan peruspatonkia ja levite oli tuorejuustolevitettä krouvilla kevätsipulilla höystettynä ja kivan näköisesti koristeltu chilillä ja kaikkea. Salaatti saapuessaan vahvisti fiilistä Cantina Westin etiäisestä. Tosin muistin väärin ennenkin nähdystä lautasesta, se onkin bongattu Mayassa. No meksikolainen nyt kuitenkin. Salaatti oli erittäin runsas ja hyvin texmex, eli se sisälsi: pieniä luumutomaatteja, jäävuorisalaattia, cashew-pähkinöitä, salsaa, maissia, tortillachipsejä, paprikaa, jalopenoviipaleita ja sitä halloumia. Sitrusvinaigrette tuli sivussa, joten sitä sai itse roiskia haluamallaan tavalla. Täytyy myöntää, että salaatti oli parempi kuin osasin odottaa. Jotenkin tänne sisään tullessa oli sellainen vahva väsyneen ketjuravintolan tunne ja oletin, että ruokakin olisi samalla linjalla. Mutta tämä oli runsas, tuoreista raaka-aineista tehty salaatti joka oli toki tavanomainen, mutta kuitenkin ihan hyvä. Itsetehdyn oloinen salsa oli pirteän hapokas ja sisälsi sopivan tulisen potkunkin. Se oli yllättävän hyvä ja tortillachipsit salsan ja pähkinöiden kanssa oli toimiva setti. Salaattia oli niin paljon, ettei sitä jaksanut vetää kokonaan (isot lautaset). Mutta kokonaisuutena tämä oli kyllä melko keskinkertainen setti, ottaen huomioon alkuun vedetyn sopan tason ja hieman pullamaisen leivän. Kahvin jätin juomatta, kun sitä tulee muutenkin vedettyä hieman liikaa.

image

Sisustus on tosiaan jo hieman ajan patinoima ja (ainakin itselle) yllättävänkin pitkälle viety texmex-kitsch meininkiä sisältävä paikka. Toki ollaan vielä kaukana Cantina Westin äärimmäisestä rokkikukkomaisuudesta, mutta siellä suunnalla kuitenkin. Se tykkää joka tykkää. Kovin oli tosin ravintola tyhjä kun astuin sisälle ja hetken jo ehdin miettiä että onko tällä ketään. Mutta sitten törmäsin kylttiin jossa kerrottiin että lounastilaukset tehdään tiskille (ja siinä oli toki vielä nuoli osoittelemassa mihin mennä), joten taapersin mestoille ja olihan siellä nyt sentään pari seuruetta syömässä. Ravintola on isokokoinen joten hyvin mahtuisi sisään vaikka autolla. Mutta en ehkä lasten kanssa silti menisi, yöklubihan tämä on ja listakaan ei välttämättä osunut ihan kohilleen siltä osin. Kasvissyöjälle on se salaatti, mutta ehkä tämä ei ole oikea paikka sellaistakaan varten.

URL https://www.raflaamo.fi/fi/amarillo
Puhelin 010-7663550
Osoite Mikonkatu 9, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.