Grand Shanghai

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Zhong Hua.

Tänään meinasi sitten mennä ihan häröilyksi koko touhu, kun singahtelin steissillä katsomassa dösien aikatauluja ja miettimässä, että mihin ilmansuuntaan oikein suuntaisin. Päätin kuitenkin jättää pidemmät seikkailut sikseen ja suunnata kohti Skattaa, kunnes päädyin Ateneuminkujan rempattuun(? ainakin tämä oli hetken kiinni, voi olla että oli joku yleisremppa Aikatalossa) Grand Shangaihin. Paikka tarjoaa kiinalaista buffaa (9,80e) sushilla (*puuh*, nyt on taas vähän överit näistä) ryyditettynä. Täällä on käyty ennenkin, joten ravintola oli tunnettu suure ja siten sopiva kohta lopettaa sen suurempi sekoilu. Tänään oli tarjolla: Pippuroitu ja suolattu kana, kevätkääryleitä ja fritattua kanaa hapanimeläkastikkeella, sichuan possua, kanaa ja kiinalaisia sieniä, ananaskanaa, härkää mustapippurikastikkeessa, chilikanaa, tofua, susheja (sake ja ebi nigireitä, muutama gunkan ja loput makeja) tilpehööreillä, riisiä ja paistettua riisiä sattumilla sekä kana-kasvissoppa. Salaattibaarissa oli: Tomaatti, kurkku, maustekurkku, pikkelöityjä pepperoneja, jäävuorisalaattia ja pari kastiketta (sinappi ja chili). Loppuun on kahvi tai tee. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta isketään kouraan lautanen.

image

Alkuun oli pakko koestaa pari sushia, vaikka ei oikein tehnyt mieli. Sake-nigirit toimivat, riisi oli hassun pehmeää, mutta hyvin maustettua ja lohi oli tuoretta. Salaatti oli melkoisen turha kokemus, pilkottuja vihanneksia, ihan tuoreita nekin tosin. Soppa oli melko neutraalin makuista, pääosin tämä toimi lämmikkeenä. Pääruoan puolella sorruin taas siihen ruotsinlaivameininkiin ja iskin kaikkea lautaselle mitä löytyi. Riisit olivat hyvin keitettyjä, ei ollut mitään kovettuneita kohtia tms (en ota tätä enää minään itsestäänselvyytenä). Kastikkeet olivat jokseenkin toistensa makuisia, pienillä tulisuusvaihteluilla, tosin ananaskana oli myös melko makeaa. Sichuan possulle oli kovat odotukset, mutta jännästi tässä vaikutti olevan enemmänkin mustapapuja kuin sichuanpippureita ja koska tulisuuskin oli melko maltillista (pöydästä toki löytyi chilisoossia), niin jäi tämäkin hieman persoonattomaksi. Pippuri-suolakana oli jotenkin kuorrutettu ja melko maukas, joten se erottautui edukseen, fritit olivat rapsakoita ja hapanimeläkastike ihan jees. Tämä buffa edustaa tasaista keskikastia Helsingin kiinalaisten buffien tarjoomassa ilman mitään yllätyksiä tai riman ylityksiä.

image

Sisustus on siisti standardikiinalaisen oloinen raskaine kalusteineen. Pöydät ovat sen verran massiivisia, että näihin tulee lyötyä jalat useamman kerran joka käynnillä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli melkoisen heikko valikoima, enkä ehkä lastenkaan kanssa tänne ensimmäiseksi lähtisi vääntäytymään vaikka syöttötuoli toki löytyy etc.

URL Grand Shanghai
Puhelin 09-2785017
Osoite Ateneuminkuja 2, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.