Sepia

image

HUOM! Ravintola on vaihtanut (ainakin osittain) nimensä Mangal:ksi.

Nyt-liitteen “paras kebab” artikkelin innoittamana päätin suunnata Sepiaa tarkastelemaan. Tämä on siis (ilmeisesti pettymykseksi osoittautuneen) Kings Kebab -ravintolaa vastapäätä. Köröttelin paikalle dösällä ja tilasin hiili(!)grilliruokien puolelta Adana Kusbasi (14,90e) annoksen. Paikka tarjoaa myös lounastarjouksia, kuten pizzaa tai kebabia (8,50e), pihviä (12,90e), kanaa (10,50e) tai leikettä (9,90e). Tarjolla on ne normaalit vaihtoehdot. Loppuun kuuluu kahvi tai tee. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille, josta löytyy myös vesipiste sekä aseet.

Ruoka saapui melko nopeasti pöytään ja oli oikein hyvän näköinen ilmestys. Kuivamarinoidut punasipulit olivat hyviä, joskin hieman kuivakoita (duh). Jogurttikastike oli sekin ok, vaikkakin pidän itse tymäkämmästä valkosipulista maussa. Tomaattikastike oli kelvollinen, tosin hieman jäin kaipaamaan tulisuutta. Sitä olisi tietty voinut säätää itse tiskiltä löytyvällä Srirachalla(! Joutsen-merkkistä). Salaatti oli aika yksinkertainen, jäävuorisalaattia, tomaattia ja kurkkua sekä melko neutraalia salaattikastiketta. Mutta se liha! Todella mureaa ja erinomaisesti maustettua sekä hienosti paistettua. Valitettavasti annos jäi kesken omista syistä johtuen, mutta ne asiat mitä ehdin maistaa olivat hyviä.

image

Sisustus on tummanpuhuva ja perussiisti, mutta hieman kauhtunut. Seinillä on hauskoja tauluja vanhasta Helsingistä. Asiakaspalvelu oli asiallista ja sujuvaa. Kasvissyöjälle on falafelia, salaattia (feta tai vuohenjuusto) sekä niitä pizzoja. Mutta onhan tämä toki melko lihapainotteinen tarjoomaltaan. Jos olet hoodeilla, niin kannattaa koestaa näitä hiiligrilliruokia.

URL www.ravintolasepia.fi
Puhelin 040-4737266
Osoite Mäkelänkatu 30, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.