Vapiano

image

Sama rundi jatkui ja menin tänään Vapianoa ihmettelemään. Paikka on nimeltä tuttu, kovalla rummutuksella silloin joskus ilmestynyt paikka jossa oli jotenkin erilainen konsepti. Monta kertaa on pitänyt käydä, mutta jotenkin jäänyt muiden paikkojen jalkoihin. Paikka tarjoaa italialaista safkaa, eli salaatit (n. 11e), pastat (n. 13e), pizzat (n. 12e), risotot (n. 13e) ja joku soppakin oli sattunut mukaan joukkoon. Paikasta saa myös antipastot yms jos on pidemmällä lounaalla ja toisaalta lounasaikaan on myös erikoistarjouksena (9,90e) pasta tai (ehkä) pizza sivusalaatilla. Tänään oli pastapuolella tarjolla joko mozzarellapastaa punaisella pestolla tai sitten kermaista kanapastaa. Päädyin mozzarellapastaan kun yritän hieman vähentää lihan vetämistä. Ilahduttavasti sisääntullessa oli kassa jonka kohtelias nuori mies kysyi että olenko ensimmäistä kertaa ja sitten opasti minua ravintolan konseptiin. Käytännössä siis kassalla laitetaan vilauttelukortti käteen ja sen kanssa sitten otetaan mitä halutaan ravintolan eri (avo)keittiöpisteistä, joissa kortille ladataan summat. Lähtiessä sitten kuitataan lasku, eli tämä on vähän niinkuin heittäisi baarissa piikin auki. Keittiöpisteitä oli tosiaankin useita, eli kassan läheltä löytyy à la carte annoksia puuhaavia tyyppejä ja sitten portaat ylös löytyy muutama piste lounastarjouksille (jotka näemmä kuitenkin suostuivat tekemään myös listalta pyydettäessä) ja sitten ihan perältä pizzaa valmistava yksilö. Se miksi jaksan tästä kirjoittaa näinkin kattavasti on se yksinkertainen syy, että annoksen valmistusta oli ilo seurata, tämä oli erittäin miellyttävä konsepti, varsinkin kun olen itsekin jossain määrin ruoanlaitosta kiinnostunut. Tässä on myös ns. mongolialaisen keittiön “valitse mitä haluat” meininkiä, kun sai sanoa että minkälainen (näiden valmistama, tuore)pasta laitetaan annokseen ja haluanko chiliä (tottakai!), valkosipulia (ditto) ja parmesania (mozzarellan päälle? tietysti!) annokseen. Annos myös syntyi nopeaan tahtiin ja siinä samalla oli hauska tutkailla misattuja aineksia mitkä oli erinomaisen siististi laitettu järjestykseen. Sivusalaatti syntyi myös samalla (toinen kaveri teki sen) ja siihen tuli mukaan pari leipäsiivua.

image

Tarjottimen kanssa sitten ihmettelin istumapaikkaa, joka löytyi pienen puun (keskellä isoa baarimallista pöytää) varjosta josta löytyi myös kastikkeet (oliiviöljy + balsamicco sekä suola + pippuri) salaatille. Salaatti oli oikein kiva salaatti, kurkku, porkkanaraaste, yrttisekoitus ja toimi hienosti aloituksena. Leipä oli melko neutraali ciabattan viipaleita, mutta tulihan nekin mutusteltua siinä sivussa. Se pasta olikin sitten melkoinen jööti, juustoa juuston perään, mutta maut olivat hyviä sekä tuoreita ja kaikki komponentit erottuivat kokonaisuudesta hienosti. Ehkä olisin kaivannut hieman enemmän niitä kirsikkatomaatteja tuomaan lisää hapokkuutta annokseen, mutta kaikenkaikkiaan tämä oli oikein mainio kokonaisuus. Mielestäni tämä on ihan niillä rajoilla, että tänne voisi tulla liiketapaamistakin harjoittamaan, ainakin jos ottaa alkuun jotain antipastoa ja loppuun löytyi jälkkäriä, mutta kieltämättä tuollainen tarjottimella linjastoa pitkin meininki ehkä ei kuitenkaan ole ihan niin tyylikäs setti että viitsisi.

image

Sisustus oli yllättävän freesi ja miellyttävä kahvilamainen ravintola erimuotoisine asiakaspaikkoineen. Paikka on valoisan ja avaran oloinen ja baaripöytämallisella paikalla istuskelu, pienen puun varjossa ja ison ikkunan edessä oli oikein hauska ja erilainen kokemus. Pidin kovasti tästä kokemuksena. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja huomioonottavaista sekä nopeaa. Kasvissyöjälle löytyy kaikenlaisia vaihtoehtoja, suosittelen käymään. Lasten kanssa voisin hyvinkin tulla, tilaa löytyi ja lapsille oli oma (5,90e) lista erinäköisiä annoksia, tosin olisi kiva jos tämä löytyisi (hieman laiskanoloisesti päivittyvästä) webskasta. Kiva paikka, tykkäsin.

URL http://www.vapiano.fi/
Puhelin 09-6981225
Osoite Mikonkatu 15, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.