Beanie

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tulossa Pizzarium.

Nyt löytyi heikoin salaatti tähän mennessä. Kolutessani viimeisiä Kampin keskuksen ravintoloita päätin käydä viimeinkin syömässä Beanien salaatti”buffet” tarjoomaan. Kyseessä ei siis ole nimestä huolimatta buffet, vaan perus valitse pari pääraaka-ainetta salaattipedin päälle tyyppinen juttu. Hinta on yläkanttiin vetäisty, varmaan massiivisen vuokran ja hyvän asiakasvirran perusteella ja tarjolla on siis kaksi (11,90e), kolme (muistaakseni 12,90e) ja neljä (kaiketi 13,90e) komponenttia sisältävää vaihtoehtoa. Perussalaatti näiden aineksien alla oli niinkin jännittävä kuin (baby)pinaatti, kurkku ja jäävuorisalaattia (saattoi siinä olla vielä joku vihreä salaatti mukaan) ja viereen löytyy joko sämpylä tai tumma leipä. Kastikkeissa löytyy muutamaa vinaigrettea etc. Aineksia on tarjolla ainakin (vuohenjuusto)fetaa, marinoituja oliiveja, marinoitua punasipulia, tomaattia (! oli tässä ehkä jotain muutakin, mutta pääasiassa tomaattiviipaleita, erillisenä vaihtoehtona!), parmesanlastuja, lohta, kanaa ja niin edelleen. Itselle valikoitui oliivit ja feta sekä sämpylä. Päälle tuli sitrusvinaigrette sekä kurpitsansiemenet (krutonkejakin olisi löytynyt) ja viereen sämpylä.

Tätä natustellessani täytyy sanoa vielä kerran, että ikinä en ole näin surullista esitystä nähnyt pitkään aikaan. Salaatti oli sentään tuoretta, mutta kurkut olivat perus talvikurkkuja jotka olivat selvästi olleet hieman liian pitkään jääkaapissa tai muualla kylmässä. Palaset olivat myös useilla erilaisilla tavoilla leikattuja, ihan kuin olisi otettu useammasta erästä. Feta oli voimakkaan makuista vuohenjuustofetaa joka peitti maullaan kaiken muun alleen. Oliivit olivat ihan ok, tosin ei mitään kaupan tiskiltä ostettua kummoisempia. Vinaigrette oli ihan jees, sopivan hapokasta. Ja siinä se oli. Se oli se salaatti. Ihan hämmentävää maksaa yli normilounaan hinta tuollaisesta vedosta. Älä ikinä mene tänne syömään mitään.

Sisustus on siisti, eurooppalainen kahvila ja asiakaspaikat on kivannäköisesti laitettu ja yleisestikin ottaen pienehkö tila on käytetty tehokkaasti mutta kuitenkin antaen kaikille sopivasti oman rauhan vaikka tässä ollaankin melkoisen ihmisvilinän keskellä/vieressä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle on se salaatti ja lasten kanssa näytti olevan useampikin seurue, tilaa on ihan hyvin ja syöttötuoleja löytyy. Menisin itse silti jonnekin muualle.

URL http://www.beanie.fi/
Puhelin 020-7590381
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.