Maharaja

Vilkas viikonloppu on takana ja perjantain Ultima-käynti pitää vielä jotenkin jaksaa skriivaa tänne. Mutta nyt oli taas työpäivä, joka tarkoitti myös ruokailua. Jotenkin teki mieli jotain vähän mausteisempaa ruokaa, mutta koska vapaalla tuli nautittua Taste Of Thailand -ravintolan antimia (oli tosi hyvä ja sai take awayna, mikä on ihan parasta ikinä) joten Asian-FusionBuddha-Barjotain-jotain-jotain tilalle Tom Yam Kung sai jäädä listalle odottelemaan.

Näistä lähtökohdista nappasin jäljellä olevista vaihtoehdoista Maharajan, tuon ikiaikaisen intialaisen joka sijaitsee suurin piirtein Kisahallin Carrolsin vieressä. Josta tulikin mieleen, että Korjaamolla taisi kanssa olla lounasta tarjolla?

Indian food at this old restaurant close to some of the biggest sporting arenas of Helsinki. The main dish was tasty, but the Naan and Raita left me wanting.

Other Indian restaurants in Helsinki are India House, Tandoori and Monal.

Tarjolla oli yllättävän edullisia lautasannoksia, joita tänään löytyi listalta: Chicken-Tikka masala (8,70e), garlic beef masala (8,70e), kashmeri fish eli kalacurry (8,70e), kasvis thali (8,50e) sekä kombo kahdesta edellisestä (12e).

Lounaalla on tarjolla myös salaattibaari: Salaattisekoitus, maustekurkkua, punajuurta, kurkkua, paprikaa, coleslaw-sötkötystä sekä pari salaatinkastiketta. Tilasin lehmän, kun jotenkin se valkosipuli annoksen nimessä houkutteli. Tilauksen tein pöydässä, mutta maksun kävin hoitamassa tiskille.

Alkusalaatti oli aika surullinen, erityisesti se coleslaw oli hyvin erikoisen makuista. Hyvä, että otin sitä niin vähän. Noin muuten salaattilautasen komponentit olivat aavistuksen väsyneen oloisia, tämä ei ollut ihan paras aloitus.

Lämmin safka tuli seminopeasti, jonoa ei sinänsä ollut kun tulin, joten ei näitä ehkä ihan valmiista sammioista kauhota tai sitten keittiö oli vaan hitaalla? Riisi oli hyvin keitettyä, raita hieman oudon oloista, mutta kuitenkin raikasta. Naan leipä oli pettymys, vähän taikinaisen oloista, ihan kun ei olisi kauttaaltaan ehtinyt paistua kunnolla.

Mutta se varsinainen kastike oli maittavaa, liha oli murisevan mehukasta ja soossi miellyttävän mausteista, juuri sellaista jollaista lähdin hakemaankin. Vieressä ollut linssisörsseli oli sekin mainio ja saanut messiin vähän tulisuuttakin.

Eli kohtuullinen suoritus, vähän ehkä keskitason alle kuitenkin, jos vertaa näihin muihin intialaisiin/nepalilaisiin. Vieressä on Bihani, joka on mielestäni parempi. Mutta meni tämäkin ja oli edukas.

Sisustus on ihan jees, kattokruunut ja ajan hampaan nakertama kalustus antaa sellaista vanhan ajan tunnelmaa. Ikkunan vieressä oli kiva istuskella ja vahdata ohi virtaavaa liikennettä. Kasvissyöjälle oli “päivän vege”, en osaa sanoa sen tarkemmin asiasta.

URL www.maharaja.fi
Puhelin 09-444436
Osoite Mannerheimintie 21, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.