Pobre

Lounasta mä metsästän, lounasta mä metsästän. Tahdon saada suuren, koska mul’ on nälkä, koska mul’ on nälkä. Edessä on paltsu. Pitkä, viiltävä paltsu. Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa. Sitä ei voi siirtää. Täytyy painaa rejectii. Klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik, klik.

Lounasta mä metsästän, lounasta mä metsästän. Tahdon saada suuren, koska mul’ on nälkä. Edessä on daily. Märkä, upottava daily. Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa. Sitä ei voi kiertää. Täytyy sniikkaa rappusii. Tömps, tömps, tömps, tömps, tömps, tömps, tömps, släm.

Lounasta mä metsästän, lounasta mä metsästän. Tahdon saada suuren, koska mul’ on nälkä. Kadulla on jäätä. Kylmää, liukasta jäätä. Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa. Sitä ei voi kiertää. Täytyy käyttää nappiksii. Klop, klop, klop, klop, klop, klop, klop, klop.

Lounasta mä metsästän, lounasta mä metsästän. Tahdon saada suuren, koska mul’ on nälkä. Edessä on ruuhkaa. Jonoutunutta jengii. Sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa. Sitä ei voi kiertää. Täytyy mennä jonoon. Jonossa on tylsää. Jonossa on mälsää. Jotain pehmoista. Jotain lämmintä. Jee, oma vaimo! (molemmat jäävät jonoon juttelemaan)

Filipino food at the top of the Kamppi shopping mall, the lunch we had was excellent, especially the tofu with a crunch to it.

There is another Filipino restaurant in Helsinki, Kamalig. It is located in the Hietalahden Kauppahalli market hall, which also has Fat Ramen and Petiscaria, amongst others.

Filippiiniläistä safkaa jäi tällä kertaa haaviin, Kampin Korttelin uusimman tulokkaan muodossa. Olin törmännyt tähän joku hetki sitten ja pienet lukuhetket asian parissa johtivat siihen, että jätin tämän R:n kanssa nautittavaksi tapahtumaksi. Ja onnekseni tänään tuli se päivä, kun päästiin pitkästä aikaa nautiskelemaan lounaan pariin. Oltiin tosin vähän huonoon aikaan liikkeellä, kuten yleensä, joten paikat olivat kortilla tässä kovin suositussa ravintolassa.

Tänään tarjolla oli: Chicken tinola soup eli kananrintaa, kesäkurpitsaa ja pinaattia inkivääriliemessä (10,40e); vegetable talbos eli choy sumia, leikkopapuja, lehtikaalia, seesami-soijakastiketta, tofulastuja, riisinuudelia (11,90e); pork  asado eli paahdettua possun lapaa, mungopapupyreetä, munakoisosalsaa (12,90e); beef “bistek” ni lr eli suomalaista angus naudanliha-wokkia sipulilla ja calamansi-soijalla, kananmuna, mungopavun ituja, purjoa, pikkelöityä kurkkua (12,90e) sekä salmon and shrimp sinigang eli lohta, katkarapuja, vihreitä kasviksia, valkoretikkaa, tamarind-lientä (13,90e).

Lisukkeina oli kaikkiin paitsi Talbos-annokseen: riisiä, jyviä tai salaattia. Jälkkäriäkin olisi löytynyt: Turon de langka eli makeutettua saba-banaania, jakkihedelmää, ube-kermaa, rapeita riisilastuja (6e). Hänelle tuli tofu ja minulle lohi salaatilla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, safkat tulee pöytään.

Oma sivusalaatti oli mainio. Hyvä – joskin hieman makeahko – kastike sitoi kupin komponentit yhteen ja kokonaisuus oli miellyttävän rouskuvam raikas, kompaten kuumaa keittoani hienosti.

Ja voi Jebus miten hottia tämä olikin. Ensi kosketus oli pakotetun hellä, kun ryystin varovaisesti herkullista lientä kitusiini. Joku tässä osui johonkin syvälle haudattuun hermoon, varsinkin kun törkkäsin pöydästä löytyvää valkosipuli-chilisörsseliä messiin. Hermoon, joka muistutti minua menneistä vuosista ja ensimmäisistä ramen-nuudeli-kokeiluistani.

Ja siis todella positiivisella tavalla, kuin lämmin syleily. Tamarindin sitrusmaisen kirpsakkuuden lisäksi tässä oli myös sellainen hyvä merellinen meininki ja veget toivat mukaan rapeutta, kuten myös lohen tiukasti paahdettu pinta. Katkikset ja lohi olivat menneet tosin snadisti yli, liemen ei-niin-lempeässä otteessa. Mutta ei liikaa ja koko hoito oli tosi herkullinen.

R:n tofuannos sisälsi hänen rakastamaansa riisinuudelia ja lautasellinen upposikin hedelmälliseen maaperään. Sain itsekin maistaa tofua ja siihen oli onnistuttu taikomaan ihanan rapea pinta sekä muikea maku.

Tämäkin annos oli hitti ja näiden perusteella suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätäkin ravintolaa Korttelin kokoelmasta. Jännä miten tänne on saatu niin tiukka setti loistavia ravintoloita. Onhan tuolla tietty Date+Kale ja Story, mutta ei kaikki voi olla voittajia.

Sisustus on ranta-raflan tyylistä touhua hauskoilla yksityiskohdilla tiukkaan pakattussa tilassa. Kauhean hyvää kokonaiskuvaa en asiakaspaikoista saanut (sori siitä), kun mesta oli ja pysyi asiakkaita täyteen ammuttuna.

Asiakaspalvelu oli pirteän ystävällistä ja sujuvaa, annoksetkin tulivat ruuhkasta huolimatta melko nopeasti ja kokitkin moikkasivat mennessä. Hyvä boogie. Kasvissyöjälle oli se Talbos, kannattaa käydä koestamassa. Lasten kanssa en jaksaisi ryysää rajoitetuille mestoille, ehkä illalla on paremmin tilaa?

Ps. Aalto-rakennusten Manu on muuttanut nimeään Hausmaniksi. Tuskin tulee käytyä nimivaihdoksesta huolimatta, kun ilmeisesti setti on edelleen jokseenkin sama. Mutta pistetään listalle.

Pps. Hyvää viikonloppua! Palaan uudella raflalla taas maanantaina.

URL www.pobre.fi
Puhelin 044-9787821
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.