König

20140702-114146-42106833.jpg

 

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Michel

Mummotunnelin suosituin(?) terassi, eli König oli tällä kertaa vuorossa. Olen käynyt täällä monta kertaa aiemminkin ja kyseessähän on lounas-buffet. Keskiviikkoisin on erikoisuutena salaattipainotteinen buffet + soppa (10e). Tähän saa lisättyä halutessaan kahvin ja jälkkärin (2e). Maksu suoritetaan tiskille tullessa ja sitten vaan ruuan kimppuun. Samaiselta tiskiltä löytyy myös päivän lehdet.

Salaattibaarissa oli tarjolla hyvinkin runsas valikoima, josta ei oikein enää jaksanut ihan kaikkea edes kokeilla. Tarjolla oli virheää salaattisekoitusta, tomaattia, tomaattia punasipulilla, kurkkua, maissia, papusalaattia, kaali- ja porkkanaraastetta, waldorfin salaattia, caesarsalaattia kanalla ja ilman (viherpavuilla), erinäköisiä salaatin modaukseen sopivia siemeniä etc, viininlehtikääryleitä, perunasalaattia, chorizopulla sötkötystä ja kaikenlaisia muita mitä en enää edes muista. Eli erinomaisen kattava valikoima.

Salaattibaarin vierestä löytyy soppakanuuna jossa tällä kertaa oli tomaatti-vuohenjuustokeitto. Sopan vieressä on leipävalikoima ja paria levitettä. Aseet otetaan buffetista ja loput kamat löytyvät pöydästä. Huomattavaa on, että leipälautaset sopivat myös erinomaisesti oliiviöljyn ja balsamicon (joita löytyy buffetista) pidikkeiksi, jos tykkää enemmän eteläisestä tavasta nauttia leipä.

Ruoka oli oikein hyvää ja tarjooma tosiaan ilahduttavan runsasta. Täällä kannattaa ehdottomasti tehdä santsikierros salaattipöytään ja ottaa hieman maltillisemmin ensimmäisellä kertaa. Itsellä oli kuitenkin tällä kertaa lounasseuraa, joten vietin aikaa mieluummin rupattelemalla kuin jonottamalla (jono täällä on usein lyhyt ja kulkee nopeasti). Tämän takia itselle tuli aika ruotsinlaiva-versio lautaselle, mikä toisaalta tällaisen ruuan kanssa sopii ihan ok. Soppa oli kivan kirpsakkaa ja tomaatti sopii hyvin vuohenjuuston kanssa. Hieman oli jäänyt kokkareiseksi, mutta ei häiritsevän paljon.

Ravintolan sisustus on tyylikäs ja valoisa ja vaikka kalusteet ovatkin tummia ja isoja, täällä on kuitenkin kohtuullisen ilmava tunnelma ja pöydissä on mukava istua. Hiemanhan tämä jo melko vanha ravintola on kulahtanut joistain paikoista, mutta ehkä sitä voi kutsua ajan patinaksi tässä tapauksessa. Itse pitäisin tätä sopivana myös liikelounaaseen. Ravintolan keskellä on baari ja muutenkin tämä on ehkä kuitenkin hieman enemmän ilta- ja yökäyttöön suuntautunut. Tämäkään aspekti ei ole kuitenkaan liian hallitseva täällä, jos vertaa nyt esim. Belgeen. Kuten jo totesin, ulkona on myöskin terassi, vaikkakin melko varjoisalla sisäpihalla. Kun ilmat paranevat, niin tähänkin voi hyvin tulla syömään.

Kasvissyöjille keskiviikot ovat oivia päiviä koestaa Königin buffettia, mutta muutenkin täällä tuntuu olevan kasvisruokaa lautasannoksina tarjolla jos buffetin wieninleikkeet eivät miellytä. Lapsiperheille buffet on tietysti ihan kiva vaihtoehto, ja jos nyt ei ravintolan keskellä jököttävä baari haittaa, niin uskoisin että tilan ja ruuan puolesta täällä voisi syödä ihan mielellään. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja maksu tiskille suoriutuu tietysti nopeasti.

URL Königin kulma
Puhelin 09-85685750
Osoite Mikonkatu 4, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.