Mare Chiaro

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Rooman matka on buukattu ja tämän kunniaksi piti mennä syömään jotain italialaista sapuskaa. Määritelmään sopi erinomaisesti Mare Chiaro (ilmeisesti Secondo on tippunut uuden omistajan myötä pois), jolla on jokseenkin legendaarinen maine, joka tosin liittyy pääosin vanhaan omistajaan. Kertomusta aiheesta löytyy jänniltä webskasivuilta, mutta siis kyseessä on perinteistä italialaista ruokaa tarjoava pikku kortteliravintola. Täällä on tullut käytyä joku 20 vuotta sitten, joten oli ihan aikakin jo päivittää näkemystä mestasta.

A small italian restaurant with a lot of personality. Get the lasagne or Spaghetti Bolognese and you wont go wrong.

Other lovely italian restaurants are Trattoria Corretto and Rodolfo.

image

Tarjolla on koko menu, mutta löytyy myös päivittäisiä tarjouksia: Spaghetti Kivinen eli savusaunakinkku, salami ja kanamuna perus Spaghetti Bolognese ruukkuannokseen lisäksi (10,20e); Pizza Frutti di Mare (10e); Pizza Al Tonno (8,80e); Pekan Spaghetti eli spaghetti, bolognesekastike, kananmuna ja juustokuorrutus ruukussa (8,90e); Pizza Nokialainen (9,20e); Spaghetti Carbonara (10e) sekä listalta Lasagne (9e normaali / 13,20e iso). Ette ikinä arvaa minkä otin. Never ever ever. No sen lasagnen (ül..) tietty! Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille. Aseet ja rensselit löytyy pöydästä, johon tuodaan vesikannu.

image

Alkuun napsahti yllätyssalaatti (whee!), joka oli yksinkertainen tomaatti-kurkku-jäävuorisalaatti yrttikastikkeella. Tämähän oli oikein mainio pikku salaatti. Hyvä kastike sitoi tuoreet komponentit yhteen ja kevyt yrttisyys sekä sopiva suolaisuus tekivät tästä miellyttävän maukkaan että raikkaan alkupalan.

image

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti (ei juurikaan muita asiakkaita) ja lämmitys näytti tapahtuvan pizzauunissa. Aavistuksen tämä oli vielä keskeltä haaleahko, mutta toisaalta lasagnea ympäröi erittäin kuuma juusto-kermakastike, joka lämmitti nopeasti palaset joita haarukalla ruukusta noukin. Tämä oli oiva lasagne, sopivan lihaisa ja tomaattinen mutta kuitenkin reilusti pastaa ja se juustokastike kruunasi annoksen.

image

Tähän tuli vielä sivuun pieni kuppi valkosipuliöljyä, millä sai kivasti lisää ytyä annokseen haluamallaan vahvuudella. Leipä oli samassa uunissa lämmitettyä ja ihan jees, hieman chiapattan oloinen, jolla oli hyvä noukkia viimeiset herkut ruukusta. Ehdottomasti yksi parempia lasagneita mihin olen törmännyt ja tämän perusteella suosittelen käymään, jos satut pyörimään nurkilla.

image

Sisustus on hyvin persoonallinen, koristeltu vaikka minkälaisella sympaattisella tilpehöörillä, jota asiakkaat yms ovat ravintolaan haluneet jättää. Vähän samankaltaista meininkiä kuin Salvella, mutta vähemmän nautikaalisuutta. Ajan patinoima kalustus oli oikein sopiva tunnelmaan ja rauhallinen kasari-ysärimusa soi taustalla kun tuijottelin Hämeentien jatkuvaa autovirtaa (tämähän taitaa olla katoavaa kansanperinnettä, kohta tuossa menee vain polkupyöriä yms). Hyvä pössis.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjällekin löytyi mm. kasvislasagne ja kaikenlaista pizzaa sekä pastaa yms. Lapsille löytyy oma lista jossa on siis pizzaa ja pastaa siinäkin ja seinillä oli jaksettu hehkuttaa lapsiystävällisyyttä, niin pakko kai sitä on uskoa, että tänne voi tulla hyvinkin kersojenkin kanssa. Kiva perjantailounas ja hyvä lasagne.

image

URL www.marechiaro.fi
Puhelin 045-3519099
Osoite Hämeentie 20, Helsinki

4 thoughts on “Mare Chiaro”

  1. Mare Chiaro on kyllä kivan persoonallinen ruokapaikka. Täällä on testattu niin pizzat kuin lasagnetkin ja molemmat maistuivat oikein mainioilta 🙂 Tulee varmasti käytyä jatkossakin, sillä tässä ravintolassa vaan on niin oma fiiliksensä.

    1. Heippa ja kiitos kovasti kommentista! Täällä oli tosiaan säilytetty oma persoonallinen fiilis, omistajavaihdoksista yms huolimatta. Hauska kortteliravintola mainiolla lasagnella.

  2. Tämähän on sinänsä myös “klassikkopaikka”, että mielipiteet vaihtelevat voimakkaasti; jotkut rakastavat paikkaa nostalgianhuuruisissa fiiliksissä ja jotkut eivät ole missään saaneet (vanhan omistajan aikana) missään niin huonoa palvelua tai pizzaa.

    Pitäisi muistaa itse käydä joskus kun en mahdottoman kaukana asu, jotenkin tuntuu jäävän “ravintolapimentoon”.

    1. Joo, tällä on tosiaan jännän kestävä ja hyvin voimakkaasti mielipiteitä jakava maine. Itselle ei se edellinen kerta ole jäänyt oikein mitenkään mieleen, paitsi että sitä koristekamaa oli silloinkin ihan huolella. Kaveri jonka kanssa kävin oli ihan into pinkeenä (oli fani) ja jaksoi kehua mestaa. Mutta tämä kerta oli tosiaan positiivinen yllätys.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.