Nepali Chulo

RNG pyöri kuin hyrrä ja lopulta päädyin hipsuttelemaan kohti Krunikkaa ja sinne ilmestynyttä Nepali Chulo (ex-Kiusaus, ex-ex-Nälkä, ex-ex-ex-Kasakka) -ravintolaa, koska teki mieli kävellä, mutta ei liikaa ja oli tulossa palavereita jne jne.

Matkasinkin siitä sitten kellon ali ja pitkin Aleksia aina Senaatintorin läpi, väistellen venäläisiä turisteja jotka olivat saapuneet juhlistamaan omaa “jouluaan”. Kiva kun on vierailijoita näillekin leveysasteille ja hyvä tosiaan, että nykyään saa kaupatkin olla auki silloin kun asiakkaita riittää.

A pretty standard Nepalese restaurant in the heart of the lovely Kruununhaka district. The food was average when compared to the rest of the kind you can find in Helsinki.

Some of the other restaurants in Kruununhaka are Ask, No. 5 Coffee and Zinnkeller.

Kyseessä on normi nepalilainen ravintola, tosin ilman salaattibaaria. Tänään viikonpäivän mukaan vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Saag paneer eli tuorejuustoa tuore pinaatti-valkosipulikastikkeessa (9,50e), vhindi masala eli paistettua okraa ja perunaa & paprikaa tomaatti-sipuli-valkosipuli-inkiväärikastikkeessa (9,50e), chicken chili eli kanaa ja sipulia & paprikaa tomaatti-chilikastikkeessa (9,80e), lamb kebab eli lampaan jauhelihapyöryköitä tomaatti-sipuli-chilikastikkessa (10e), garlic prawn eli katkarapuja ja tomaattia valkosipulikastikkeessa (10e), mix special eli kombo kahdesta annoksesta edellisistä vaihtoehdoista (11e) sekä päivän erikoinen: butter chicken eli tandoorimarinoituja kanan rintapaloja ja talon juustoa voi-kermakastikkeessa (12,50e). Otin kombon – kuten yleensä on tapanani – pinaattijuustosta sekä chilikanasta.

Annos tuli melko nopeasti, nämähän ovat yleensä ymmärtääkseni aika valmiina keittiössä, kasaamista vaille valmiit. Annokseen kuului yllätyssalaatti, joka oli sijoiteltu riisin viereen. Tämä on toki yksi tapa hoitaa asia, mutta salaatti ei ollut mikään ihan ihmeellinen ja monimutkaisti aavistuksen annoksen syöntiakrobatiaa.

Naan-leipä oli jees, ilmava, mutta paikoitellen myös rapsakka ja sopi erittäin hyvin kastikkeiden suuhun siivoamiseen. Riisi oli hyvin keitettyä ja raita oikein hyvää, snadisti raffimmat ja runsaat kurkunpalat toivat tekstuuria ja jogurtti oli jätetty happamaksi, joskus tässä lautasen kolossa törmää yllättävän makeisiin versioihin.

Kana kastikkeineen oli maittavaa, mutta liha oli mennyt hieman yli ja paprikaa en löytänyt kauhallisesta joka oli minulle ammennettu. Sipulia oli kyllä jonkun verran. Chiliäkin oli duunattu ihan kohtuullisesti, toki omaan makuun hintsusti, mutta kyllä sen maistoi. Enemmän tämä oli kuitenkin kirpsakkaan tomaattiin kallellaan. Pinaattikastike taasen oli oikein herkullista, vaikkakin pidän sellaisista variaatioista, joihin on väsätty vihreää oikein huolella.

Mutta tällainen kermaisempikin pelaa oikein hyvin, varsinkin kun on näin reilusti maustettu. Juustokin oli sellaista oikeanlaista, eikä leipäjuustoa, mikä ei mielestäni tähän kontekstiin osu mitenkään. Ihan hyvä lounas tämä oli, mutta ei ehkä tavoittanut ihan sitä kovinta keskitasoa mitä kaupungista löytyy.

Sisustus on niin nepalilainen kuin olla ja voi, parit vuoritaulut, kokolattiamatto ja loossit tummanpuhuvilla kalusteilla. Jossain on tukkuliike jonka listoilta löytyy “nepalilainen ravintola -setti #1 ja #2” tai jotain, kun nämä on niin samasta leimasimesta paukutettuja.

Toisaalta se on ihan hyväkin, näissä tietää mitä saa ja ainakin omalta osalta harvoin tulee pettymyksiä. Mutta harvoin tulee myöskään mitään sen suurempia elämyksiäkään, vaikkakaan en näissä enää nykyään ihan niin paljon (ymmärrettävistä syistä) käy, joten sen (monien ja monien) vuosien takaisen “Satkar-kyllästyksen” ohi on menty niin, että viheltää.

Tykkään kuitenkin tästä ruokatyylistä ja aina lähtee nälkä jne. Olisi kuitenkin hauska nähdä sellainen versio, jossa olisi vedetty nupit kaakkoon niin hifistellyn ruoan kuin myös ympäristön osalta. Ei sellaiselle varmaan riittävästi tilausta olisi, tuskin tekisi rahaa riittävästi, mutta silti!12

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja oikein ystävällistä, ruokailun keskelläkin käytiin ihan kyselemässä, että onko kaikki hyvin ja sen sellaista. Kasvissyöjälle löytyy joka päivä jotain ja lasten kanssa voisi hyvinkin piipahtaa jos olisi näille kulmille asiaa. Vaunujen kanssa ehkä menisi tiukaksi, ainakin sisääntuloportaat pitäisi jyrryyttää ylös eikä tilaa välttämättä löydy ihan niin isolle tavaramäärälle.

Ps. Vihdoin ja viimein löytyi selkeä tapa hahmottaa nuo kaupunginosat, lopullinen totuus[tm] löytyy Helsingin kaupungin karttapalvelusta. Ja näemmä esim. Hietalahti on vain joku kansanperintönimike, Hietsun kauppahalli sijaitsee Kampissa.

Pps. Doi Thain lounas on näemmä nykyään buffa-mallinen. Ja No. 5 Coffeen (joka on vielä huomiseen joululomalla) ovessa oli maininta, etteivät lemmikit ole tervetulleita johtuen (henkilökunnan?) allergioista. Qulma oli jotenkin hiljaisen oloinen, tosin lounasaika ei ollut vielä käynnissä kun menin ohi.

Ppps. Tuli taannoinen kellarihumppa-maininta mieleen Meditaatiokellarista. Jännä nimi.

URL www.nepalichulo.fi
Puhelin 040-1785022
Osoite Meritullinkatu 13, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.