Kiusaus

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Nepali Chulo.

Silakkamarkkinat kutsuivat ja käyskentelin ruuhkaisen torin läpi ihmetellen kaikkea hienoa mitä oli tarjolla. Tänne on ihan pakko tulla perheen kanssa käymään ennenkuin menee kiinni (on vielä ensi lauantaihin asti). Mutta koska olen outo (ja koska kala ei kestä pitkiä kuljetuksia dösässä) niin ostin markkinoilta Naga Jolokia chilimarinoituja valkosipulinkynsiä. Tähän on ihan hyvä syy! Tämän kaltaisia sai joskus chilikauppa.fi:stä, ne olivat Fatalii Gourmetin tekemiä ja olin täysin addiktoitunut niihin. Tilailin niitä laatikkokaupalla siihen asti kunnes niiden myynti lopetettiin (kyynel). Joten olihan näitä pakko ostaa kun niitä taas sai.

What a wonderful world by Louis Armstrong wafting in the air, while eating delicious food in this speakeasyish restaurant, my lunch experience was smooth as silk. The place also functions as a bar and there seems to be a multitude of cocktails on offer, you have been warned.

Other wonderful restaurants in the Kruunuhaka are Ask, Korea House and Rodolfo.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Mutta koska matka (oli hauska niin..) vei Kauppatoria kohti, niin päätin suunnata sinne Kruna-ravintolaan, toivoen samalla, että ex-Nälkä (nee Kasakka) ravintolan kohdalle olisi ilmestynyt se uusi paikka joka lupaili jotain itsestään Govindam-käynnin yhteydessä. Ja olihan se auennut! Paikka on nykyään nimeltä Kiusaus ja tarjoaa kun tarjoaakin lounasta. Tarjolla on salaattibaari sekä lämmintä ruokaa buffan muodossa että päivittäinen soppa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Näiden lisäksi löytyy viikottain(?) vaihtuva lista lautasannoksia, joihin saa salaattibaarin kaveriksi. Tänään oli buffassa oli tarjolla: Punajuurikeittoa ja vuolukermaa (9,20e); kanaviillokkia riisillä ja mustaherukalla (10,20e) sekä salaattibaarissa coleslaw, salaattisekoitus, kirsikkatomaatteja, siemeniä, krutonkeja ja jotain hassuja keksejä tms. Lautasannoksina oli: Grillattua maksaa, haudutettua kaalia ja paistettua sipulia (13,20e); savustettua lohta, linssiä ja voikastiketta (13,20e); suppilovahverorisotto (11,80e); Brg Nro. 13 (14,80e) sekä loppuun kääretorttua ja kermavaahtoa (3,00e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, jonka vierestä löytyy salaattibaari ja lämmin ruoka (tulisiko keitto kuitenkin lautasannoksena?) sekä aseet. Vedet löytyvät pöydistä ja päivän lehdet oven vierestä, nojatuolien kahvipöydältä. Itselle valikoitui tuo maksa, vaikka kovasti teki mieli kokeilla heidän versiotaan kanaviillokista. Ehkä seuraavalla kertaa (heh).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Alkuun nykäisty salaatti oli ihan ok, coleslaw oli täyteläistä, mutta samalla hieman kirpsakkaa. Salaattisekoitus koostui mukavan runsaasta setistä salaatteja, mutta kaipasi kastiketta, tällaisenaan ei oikein toimi. Kirsikkatomaatit olivat kypsiä. Kohokohdaksi salaatista nousi ne hauskat keksit (näille on varmasti joku hienompi nimi) sekä lämpimän ruoan kanssa tarkoitetut mustaherukat, joita kylmän viileästi nappasin salaatin kylkeen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Leivän kanssa tuli oliiviöljyä sekä balsamiccoa, olisipa tämä normaali käytäntö muissakin ravintoloissa. Toki vaahdotettu voikin toimii erinomaisesti. Focaccia-henkisen leivän päälle oli ripoteltu merisuolaa ja tätä oli ilo napostella samalla kun odottelin pääruokaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Maksa tulikin kohta salaatin viimeistelyn jälkeen ja oli komea keko kauniilla lautasella (joka olisi voinut olla lämmin, mutta aika harva paikka jaksaa näitä alustoja lämmittää tai viilentää. varsinkaan lounaalla). Tämä oli aivan loistava maksa-annos, vaikka en mikään varsinainen aficionado olekaan. Maksa oli erinomaisesti kypsennetty, mehevä ja laadukas kaikin puolin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Kaali- ja pekonilisuke oli kermaisen täyteläistä, upean makuista ja komppasi hienosti maksaa. Pirskahtelevat puolukat toivat kivaa happoa peliin ja täydensivät annoksen. Tämä oli oikein täyttävä ja herkullinen lounas ja oiva lisä Krunikan ravintolatarjontaan. Vähän vielä lisää yritystä siihen salaattibaariin, taidoista se ei selvästi ole kiinni.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Sisustus oli pelkistetyn tyylikäs, sellaisella vanhanaikaisen krouvilla hengellä toteutettuna. Musiikki jäi mieleen, koska se sopi tähän speakeasy-henkiseen ravintolaan niin täydellisesti. Frank Sinatran kultaisen soundit saattelivat salaatin pariin ja pääruoan kanssa pyöri Louis Armstrongin What a wonderful world.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Voi herran jumala miten smoothisti voi niinkin yksinkertainen asia kuin lounas joskus sujua. Täällä kannattaa käydä jo pelkästään tämän fiiliksen takia. Tyyliltään tämä oli samanoloinen Pennyn kanssa, mutta ruoan puolesta Kiusaus vetää pidemmän tikun.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Asiakaspalvelu oli kohteliaan sujuvaa, käytiin tsekkaamassa ruokailun ohessa, että kaikki on hyvin, kiitos siitä. Kasvissyöjälle on ainakin sienirisottoa, mutta usein myös soppaa. Lasten kanssa voisi ehkä tulla, tosin on tämä ehkä enemmän aikuiseen makuun suunnattu ravintola.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Ps. Palace ehkä mahdollisesti suljetaan. Nyyh. Menkää käymään nyt kun vielä voi. Pitää itsekin käydä vielä kertaalleen nauttimassa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Pps. Syksy on täällä. Blosis viskeli villisti lehtiä ympäriinsä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/4/16

Ppps. Ja ne valkosipulit? Oli ihan pakko maistaa, mutta eivät olleet yhtä tulisia kuin Fataliin. Hyviä toki, mutta olisin toivonut, että Nagan puraisu olisi tuntunut varpaissa asti. Nyt se oli enemmänkin lempeä kosketus kielellä.

URL www.kiusaus.fi
Puhelin 0400-153777
Osoite Meritullinkatu 13, Helsinki

2 thoughts on “Kiusaus”

  1. Täällä tuli käytyä kavereiden kanssa testaamassa burgerit ja läpäisivät seurueen tarkan seulan. Annos on siis kaksi pienempää burgeria ja ranskalaiset. Burgereissa pysyttiin enemmän niukkuuden tiellä kuin ylitse ja syliin pursuavassa runsaudessa ja tämä on oikein. Briossi ei ole suosikkini, mutta nyt sekään ei liikaa häirinnyt. Ranskalaiset olivat ok.

    1. Kiusaus vaikuttaa oikein mainiolta paikalta, hyvä että purilaisetkin pelittävät.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.