Rulla

IMG_1430.JPG

Sisustus(vai mitä ihmettä tämä myy)liikeen tiloissa toimiva ravintola on omituinen kokemus, mutta ei tämä mitenkään järjettömältä kuitenkaan tunnu. Ravintola käsittää muutaman asiakaspaikan ja tiskin josta ruuat myydään. Lounaslistalla (jota valitettavasti ei netistä näyttänyt löytyvän) on tarjolla salaatti tai soppa sekä tietysti näitä (vietnamilaisia kevät)rullia joiden valinnat mahdollisesti vaihtelevat jollain aikavälillä. Tänään oli tarjolla: Punajuuri-kanttarelli soppa, Avokado-tomaatti-fenkoli-salaatti ja noin kymmenen erilaista rullaa. Kolme rullaa maksaa 9,70e, neljä hieman päälle 12e ja niin edelleen. Rullissa löytyy runsaasti kasvisvaihtoehtoja (tofua etc) muutamaa merenelävää (lohta ja katkarapuja) sekä pari lihaa (ainakin possunniska ja härkä) sisältävää variaatiota. Itse päädyin kolmeen rullaan ja salaattiin, rullat jotka valitsin olivat: lohi-wakame-inkivääri, chipotle-härkä, chilirapu-mango. Rullien sivuun tulee kahta dippiä, eli hapanimelä kalakastike + chili sekä pähkinäpohjainen sörsseli. Maksu ja tilaus hoidetaan tiskille, josta löytyy myös vedet.

Rullat tulivat samantien salaatin kanssa, eli kaikki on valmista, sen kun vain ladotaan lautaselle. Homma siis on paljon nopeampaa kuin mikään pikaruokapaikka. Osa vesistä oli hauskasti maustettu sitruunalla ja mintulla. Salaatti oli erinomaista jopa siinä määrin, että olisi melkein tätä voinut vetää lounaaksi. Salaatinkastike oli kuitenkin ihan aavistuksen liian makeaa omaan makuun, mutta toisaalta sopi kaakkoisaasialais-teemaan. Rullat olivat ihan hyviä, mutta salaatin jälkeen ehkä hieman pliisusti maustettuja. Tätä sai tietysti korjattua dipeillä, jotka sopivat kyllä hyvin rullille. Kolme rullaa oli ihan passeli kevyeen lounaaseen, mutta enemmän kannattaa ottaa jos on kova nälkä.

Sisustus on siisti sekä modernin yksinkertaisen kahvilamainen. Ympäristö sitävasten on erikoinen, omituista syödä tällaisessa kaupassa. Tosin ehkä ei enää nykyään niin erikoista kuin muutama vuosi takaperin. Nykyäänhän prismoissa etc on jos jonkinlaista kahvilaa työnnetty kaupan käytäville. Mutta oli tämä silti hieman kummallinen kokonaisuus, kuitenkin ihan positiivisella tavalla. Kasvisruokaa täältä tosiaan saa ja ainakaan ei ole aina sitä samaa (pelkkää) salaattia tai soppaa. Kannattaa näitä ainakin kerran käydä kokeilemassa, mutta suosittelen tulemaan lähellä klo 11, koska vaikka kuinka näitä rullia säilyttää hellävaraisesti, niin kyllä ne mielestäni on parempia kun ne on juuri/vähän aikaa sitten tehtyjä. Lasten kanssa tänne voisi ehkä tullakin, pitänee kuitenkin ensin totuttaa rullamuotoiseen ruokaan.

URL www.rulla.fi
Puhelin 040-6531866
Osoite Yrjönkatu 30, Helsinki

 

One thought on “Rulla”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.