Cafe Tanja

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Oli taas kaunis keli, kaunis mutta vaarallinen! Tai no ainakin itse olen kaatuillut nyt pyörällä muutaman kerran jäisillä kaduilla ja ei kyllä ollut yhtään helpompaa vedellä slickseillä kalosseilla kaupungin katuja. Mutta aurinko! Joten harhailin taas päämäärättömästi kohti Ruoholahden suuntaa. Päädyin Kalevankadun päätyyn ja siellä näkyi houkuttelevasti meri, joten menin sitten Länsisataman puolelle, jossa havaitsin Cafe Tanjan. Verkkokauppa.com käynneillä on tullut bongattua tämä ennenkin, joten marssin sitten sinne sisään. Kyseessä on tosiaankin kahvila biljardipöydällä varusteltuna, joka tarjoaa buffetin (8,90e) ja lounaspizzaa sekä kebabeja yms. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille, jonka vierestä löytyy läjä (jonkun) päivän lehtiä. Itse nappasin bufffetin, kun ei oikein pizzaa tehnyt mieli.

Buffetista tuli napattua jäävuorisalaattia kurkulla ja tomaatilla, mustia (värjättyjä, ei kalamata tms) oliiveja sekä suolakurkkua. Pikkelöityä punajuurta olisi ollut myös, mutta jäi tuohon melko ankean oloiseen buffaan. Pääruokana oli lötköjä ja rasvaisia perunalohkoja, riisiä, kasvissötkötystä, kanaa ja jännän (on se jännä) vaaleanpunaisessa kastikkeessa lilluvia “shis kebabeja” eli lihapötkylöitä. Viereen piti laittaa oikein tuhti setti yllättävän vetistä Srirachaa(!) avittamaan edessä olevaa ruokailukokemusta. Salaatti oli sitä mitä voisi kuvitellakin, kastike oli jotain kaupan “talon kastiketta” isosta pullosta ja ei siitä sen enempää. Kasvissötkötys (perunoita, sipulia ja mahdollisesti kaalia rasvaisessa kastikkeessa) oli yllättäen ihan kohtuullisen makuista, varsinkin Srirachan kanssa. Kana oli kanssa jossain kastikkeessa, mutta ei ollut mitenkään erikoista, mennyt hieman kuivaksi. Lihapötkylät pinkissä kastikkeessa olivat kanssa yllättäen paremman makuisia kuin oletin, kiitos erityisesti Srirachan (!joka saa lähes kaiken paremmaksi!). En tiedä johtuiko normaalia pidemmästä, reippaasta kävelystä ennen ruokailua vai mistä, mutta ei tämä nyt mikään pohjanoteeraus ollut, vaikkakaan ei kyllä mikään kovin hyväkään. Alempaa keskikastia kotiruokabuffeteissa, en tosin menisi uudestaan.

image

Sisustus on kauhtuneen esson kahvilan oloinen setti rahapelikoneineen kaikkineen. Karu ulkoasu ulottuu myös ruokaan, mutta maisemat on komiat, jos nyt telakoista ja merestä pitää. Ulkona kävellessä bongasin myös yllä näkyvässä kuvassa olevan Horisontti teoksen meren rannasta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle olisi ehkä pizza tarjolla, mutta tämä oli niin vahvasti lihapainotteinen setti, että ei kannata vaivautua. Lasten kanssa en tänne varmaankaan jaksaisi lähteä rehaamaan.

URL http://www.cafetanja.com/
Puhelin 040-9377212
Osoite Tyynenmerenkatu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.