Le Havre (2. kerta)

Vuorossa oli äidin tapaaminen keskustassa, joten päätin napata listalta jonkun selkeän ja kohtuullisen varman tapauksen. Seurahuone on seissyt paikallaan jo sen verran aikaa, että täällä on hänkin käynyt useampaan otteeseen, tosin edellisestä kerrasta oli jo hetki vierähtänyt.

Omastakin käynnistä on jo yli kolme vuotta aikaa (onpa tätä tullut harrastettua pitkään), joten oli aikakin käydä tsekkaamassa mesta ja ottaa kuvat yms.

A down to earth buffet in a splendid environment, this hotel restaurant is worth visiting just for the decor alone.

Some of the other hotel restaurants in Helsinki are Kämp, Krog Roba and Lost In Helsinki.

Tarjolla on buffet (12,50e, 9,50e pelkkä soppa+salaatti) salaatilla, sopalla ja jälkkärillä. Tänään oli tarjolla: Kauraiset silakkapihvit jogurttikastikkeella, lammaspyörykät minttukastikkeella, kermaperunat, vegepihvit bbq-kastikkeella, tomaattikeitto, salaattibaari (raejuusto, jääsalaatti, kirsikkatomaatti, vesimeloni, kaaliraaste, porkkanaraaste, punajuurilohkoja, perunalohkosalaatti, keitettyä kananmunaa, paahdettuja uunijuureksia ja siemeniä etc), leipää + voita sekä passiovaahtoa ja hedelmäsalaattia. Loppuun on myös kahvia tai (pussi)teetä. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa kassalle, vesikannu tuodaan pöytään.

Alkuun vedetty salaatti oli aika perussettiä, kastikkeena olisi voinut olla jotain muutakin kuin vain oliiviöljyä + balsamiccoa, mutta meni tämä näinkin. Tomaattikeitto oli snadisti mausteista ja tomaatin maku nousi sopivasti esiin.

Ei päästy viime kerran borschin leveleille, eikä tosiaan ollut tällä kertaa kuin vain yksi soppa, kun viimeksi oli peräti kaksi. Leipä oli ook, markettitasoa. Kiva kuitenkin, että on myös se keitto lämmittämässä alkuun, mutta en ehkä suosittelisi täällä pelkkää salaatti+soppa-linjaa.

Pääruokalautaselle piti tietysti kasaa taas kaikki ainekset kerralla, tosin vegepihvit jätin nyt vegaanihaasteesta huolimatta lämpöpönikkään, mutta niiden bbq-kastiketta otin kuitenkin lautasen laidalle.

Kalapihvit menettelivät, mutta haude oli haudannut kaikki tekstuurit pinnan paneroinnista. Freesi jogurttikastike kuitenkin seivasi jonkun verran ja kyllä näitä silakoita söi, mutta oltiin kyllä tosi kaukana siitä Hieta-ravintolan herkusta.

Lammaspyörykät olivat hennon makuisia, mutta ihan kohtuullisen hyviä ja se bbq-kastike toi näihin hyvää lisäsoundia. Kermaperunat muistuttivat liikaa jotain janssoninkiusausta ulkomuodoltaan, mutta maku oli ihan jees, varsinkin kun nyki mukaan lammasta.

Jälkkärissä maistui vieno passion puraisu ja se sopikin tuohon täyteläiseen vaahtoon tosi hyvin. Tätä olisi mielellään herkutellut enemmänkin niiden tuoreiden hedelmien kanssa, joten hyvä, että otin konservatiivisen määrän lautaselle, ettei tullut lounaskoomaa.

Kaiken kaikkiaan tämä on tällainen keskitasoinen kotiruokabuffa melko kattavalla valikoimalla (listalta saa sitten enemmän sellaista ranskalaisen keittiön juttua, ihan maistelumenuuseen asti), mutta täällä kannattaakin käydä kauniin ympäristön ja mahdollisen nostalgian takia.

Sisustus on upea, kattokruunut kimaltelevat ja muutenkin tässä on tällaista rokokoo-meininkiä, mihin et kovinkaan monessa Stadin mestassa törmää. Ehkä Kämp, Salutorget ja jossain määrin Suomalainen Klubi tulee mieleen. Asiakaspalvelu on sujuvaa ja ystävällistä, tosin tällä käyntikerralla saliin pamahti hotellissa kokoustavia ihmisiä siinä määrin paljon, että siinä loppuvaiheessa alkoi hukkua massaan.

URL www.hotelliseurahuone.fi/brasserie-le-havre
Puhelin 09-6914006
Osoite Kaivokatu 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.