Le Havre

Ainakin tällä hetkellä vielä remontin alla olevassa, äärimmäisen keskeisellä paikalla sijaitseva ravintola tarjosi hyvin ristiriitaisen lounaskokemuksen.

Tarjolla oli salaatti ja keittobuffa (11,70e) parilla keittolla. Ravintolassa on erittäin hienot puitteet, katon rajassa jotain kerubeja ja salissa kristallikruunut ja kaikkea muuta hienoa ja rokokoota. Keitoissa löytyi hyvä suussasulava borsch ja ok rapukeitto sekä salaateissa useita variaatioita, mutta hieman latteat maut.

Palvelu oli ylitsevuotavan ystävällistä ja nopeaa, johtui varmaan osittain siitä että olin melkein kokoajan yksin (!) koko isossa ravintolassa, lopussa saapui yksi naisasiakas. Taisin olla sen verran harvinainen nähtävyys ravintolassa, että kokkikin kävi katsastamassa kun menin ottamaan salaattia.

Ravintola on sen verran tyylikäs ja hiljainen, että täällä voi pitää pidempiäkin liikeneuvotteluita ilman ongelmia. Lapsienkaan kanssa ei varmaan ole ongelmia, vaikka paikassa onkin korokkeita, ainakaan muut asiakkaat eivät häiriinny vaikka kuinka melskaa.

Kasvissyöjille menee hieman arpapeliksi, koska osa ruokaisammista (couscous vihanneksilla) salaateista sisälsivät erinäisiä eläinproteiineja. Borsch-keitto oli kyllä niin hyvää, että jos sitä on, niin kannattaa melkein täällä käydä kokeilemassa. Vaikka ihan vaan sitä pelkästään.

URL www.hotelliseurahuone.fi/brasserie-le-havre
Puhelin 09-6914006
Osoite Kaivokatu 12, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.