Krog Roba

image

No niin, pääsinpäs vihdoinkin menemään Kämp-ryhmän uusimman hotellin ravintolaan. Mesta tarjoaa suomalais/skandinaavishenkisiä lautasannoksia sekä liikelounasta kolmella ruokalajilla. Aavistuksen sekavalla menulla on siis semivaihtuvalla syklillä päivittyviä lounastarjouksia ja “all day menu” puolella jotain muita juttuja. Tänään oli tarjolla: Salaatti punajuuresta ja balsamicoa (12,90e), Paahdettua nieriää ja rakuunaohrattoa (14,90e), Haudutettua porsaan poskea ja palsternakkaa (15,90e) ja loppuun Lakritsalla maustettu creme brulee ja tyrniä (9,90e). All day menun puolella taasen oli: Green eli Vihreäsalaatti (8,90e), Smörrebröd eli Katajasuolalla graavattua lohta ja kirjolohenmätiä (16,90e/20,90e), Emmy’s salad eli Salaattia lämminsavustetulla siialla ja mallasleipäkrutongeilla (16,90e/22,90e), Roba’s beef burger eli Hereford jauhelihapihvi barbequekastikkeella ja maalaisranskalaisilla (20,90e) sekä loppuun Sweet and Nordic eli Suklaakakkua ja mustikkaa (12,50e). Lounasmenu (29e) käsitti seuraavat vaihtoehdot: Vihreä salaatti tai Smörrebröd Pohjanmaan suolalihalla ja piparjuurella, Paahdettua nieriää ja rakuunaohrattoa tai Haudutettua porsaan poskea ja palsternakkaa sekä loppuun Mustikkamaitoa Roban tapaan tai Lakritsi creme brulee ja tyrniä. Itselle valikoitui lounasmenu (eka ja “vika” kerta niin pitäähän sitä kokeilla) josta käsi osui smörrebrödiin, nieriään sekä mustikkamaitoon. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä menu kourassa, eli ihan aito ja perinteinen ravintola myös lounasaikaan. Päivän lehdet löytyvät oven luota lehti”korista”.

image

 

Smörrebröd oli (muy) bueno keko rapsakan paahtoleivän päällä. Majoneesia, lohkottuja ja marinoituja uusia perunoita, suolalihaa ja pikkelöityjä punasipuleita sekä retiisejä. Tämä oli hyvä aloitus, tosin snadisti vaikea syötävä ja majoneesia lukuunottamatta ujosti maustettu. Sivuun tullut leipäkori piti sisällään jotain jännää näkkärin tapaista (siinä oli myös ehkä jotain jyviä/siemeniä mukana), saaristolaisleipää ja patonginviipaleita sekä voita merisuolalla. Leivät olivat ihan laadukkaita, mutta näkkäriä lukuunottamatta vaikuttivat aika stanu kaupan meiningeiltä. Mutta siis kiva kun oli useita lajeja (saaristolaisleipä maistuu minulle aina) ja omassa kulhossa yms.

image

Kala saapui pöytään jonkun ajan päästä alkupaloista ja oli sekin kivan näköisesti aseteltuna kauniille lautaselle. Ohratto oli kiva, tosin aika pliisusti maustettu tämäkin. Kalasta täytyy sanoa, että (yllätys yllätys) Olon ja Töölönrannankin versiot voittivat tämän. Nahka oli oikeaoppisesti jätetty kalaan, mutta sitä ei oltu paahdettu/paistettu ihan loppuun asti kun se ei leikaantunut kovinkaan helposti. Päädyin sitten nappaamaan nahan pois, jolloin kalan pintaan jäi melko rasvainen kerros joka ei ollut ihan suurinta herkkua. En tiedä sitten saako tuon nimenomaan sen nahan käristämisellä sulatettua normaalisti (kuten esim. ankan tapauksessa) mutta jotenkin tämä ei nyt toiminut ihan niin hyvin kuin näissä muissa paikoissa. Töölönrantahan oli poistanut nahan kalasta ja Olo taasen lähes hiillostanut nahan erittäin herkulliseksi osaksi tuota annosta, jolloin nahkakin leikkaantui helposti.

image

Loppuun tuli mustikkamaito dekonstruoituna annoksena ja kiitos tarjoilijalle, ettei holauttanut sitä mustikkamaitoa kuvankauniin annoksen päälle, niinkuin usein näissä on tapana. Sain sitä sitten itse sotkea mukaan halutulla tahdilla. Annos oli ei vain kaunis vaan myös aivan erinomaisen makuinen. Tämä oli selvästi se paras osuus lounasmenusta ja toi oikein hyvän mielen. Annoksesta löytyi eri tekstuureita (krumblea, “kakkua”, tahnoja, “maitoa”, sorbettia ja marjoja), erilaisia lämpötiloja sekä pientä hapokkuutta makeuden lisäksi. Tasapainoinen ja herkullinen kokonaisuus.

image

Sisustus on erittäin tyylikäs ja jotenkin minusta ne art deco ikkunat olivat saaneet viereensä juuri sopivan henkiset kalusteet sekä koristeet. Koko hommassa oli hauska, moderni ote mutta kuitenkin sellaista vanhan ajan tuulahdusta. Täällä oli miellyttävää asioida ja mielellään olisi istunut pidempäänkin näin hauskan oloisessa paikassa. Iso sali tosin aiheutti jonkun verran akustisia ongelmia, kun tilan täyttyessä alkoi äänimaisema mennä aavistuksen kakofoniseksi. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, tosin keittiö ei tuntunut pysyvän tahdissa mukana ja tänne ei kannatakaan tulla kiireessä vaan rauhallisesti nautiskelemaan. Kasvissyöjälle oli Punajuurisalaattia, eli hieman hintsusti valikoimaa ja ilmeisesti ainakin se Emmy’s salad ei ollut ihan kaikkien kävijöiden mieleen. Lasten kanssa voisi varmasti tulla käymään, tilaa löytyy varmaan vaunuillekin ja (hauskan näköisiä) syöttötuolejakin vaikutti olevan ihan useampi kappale. Omasta mielestäni tämä soveltuisi hyvinkin liikelounaan kohteeksi ja sellaisia näytti olevankin pari kappaletta käynnissä.

URL www.lillaroberts.com/ravintola
Puhelin 09-6899880
Osoite Pieni Roobertinkatu 1-3, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.