Soppakeittiö (Vanha Kauppahalli, 2. kerta) ja Mari’s Smoothie

Tänään olikin sitten vuorossa soppaa ihan lääkärin määräyksestä ja koska R oli kaupungissa, niin päätin että käydään vihdoinkin yhdessä Soppakeittiössä, tuossa Helsinkiläisessä instituutiossa.

Hän kun ei ole vielä tämän Bouillabaissea päässyt nauttimaan. Kellon alta spora alle ja Mantan kylkeen hillumaan, täällähän oli joku (uusi?) Mantan Joulumarkkina -tsydeemi pystyssä.

Soups by the bowl, this chain of restaurants can be considered a Helsinki institution and it’s Bouillabaisse is a fantastic comfort food for chilly winter days.

Other restaurants offering soups are Fat Ramen, Qulma and Patisserie Teemu & Markus.

Soppia on lounaaksi kolme joka päivä, yksi niistä on aina Bouillabaisse ja yksi sopiva vegeilyyn. Tänään oli tarjolla: Bouillabaisse (10e), siskonmakkarakeitto (9,50e) ja herkkusienikeitto (9e).

Näiden lisäksi pöydissä on leipää ja kassalta saa mukaan yrttidipin, sama setti joka Soppakeittiössä, joita löytyy kaikista kaupungin kauppahalleista. Itselle tuli Bouillabaisse ja R otti makkarakeiton.

Alkuun tuli nakerrettua erittäin varovasti leipää ja dippiä. Täytyy sanoa, että tämä dippi on kyllä todella maittavaa, leipäkin (tummempaa ja vaaleampaa maalaisleipää) oli erinomaista, hyvä kuori ja sitko, sopi mainiosti yrttisen öljyn noukkimiseen sekä keiton kanssa vetämiseen.

Pääruoat tuli nopeasti, kuten täällä yleensä (paitsi jos on ihan sikamainen ruuhka, nämä on suosittuja) ja edessä oli isot, höyryävät sammiot soppaa. Oma kalasoppa oli jälleen todella hyvää, vaikka sen tomaattisuus ei R:lle kauheasti maistunutkaan.

Aioli toimii tässä erinomaisesti ja kulhon viimeistely teki jälleen onnelliseksi. Tähän kun vielä heitti sitä hyvää leipää kylkeen niin avot.

R:n siskonmakkarakeitto oli sekin hyvää ja hänellekin maistui koko setti. Eli hyviä on keitot ja ehkä varmimmin tasalaatuinen suoritus joka kerta. Joten kun soppaa tekee mieli niin näihin kyllä kannattaa pyrkiä.

Ehdottomasti yksi Stadin parhaimmista, jos nyt ei Fat Ramenia lasketa. Kunhan nyt ne keikkuvat tuolit ei haittaa (Hietsun hallissa on paras tilaratkaisu Soppakeittiöistä).

Sisustus on meinaan sieltä funktionaalisesta päästä, pääosin tilan puutteen vuoksi, mutta eipä nämä mitään kovin koristeltuja ole missään muussakaan kauppahallissa. Ja ehkä niitä tuoleja voisi joskus katsoa kuntoon, nyt pääsi pieneen linnanmäki-tunnelmaan siinä tiskin ääressä keikkuessa. Mutta on tässä tietty oma “markettifiilis”, hallin käytävillä safkatessa.

Mari’s Smoothiessa tuli käytyä R:n pyynnöstä, hän ottin Vihreän Teho-smoothien ja minä Energiajuoman.

Molemmat olivat hyviä, itse pidin omasta enemmän, kun siinä oli reilu inkiväärin potku ja R:n smoothie oli jäänyt lämpimäksi. Mutta molemmat maistuivat ja toimivat kivan kevyenä jälkkärinä.

Ja näemmä paikassa on myös lounasta, pitää ehkä joskus käydä koestamassa.

URL www.katijafille.fi/soppakeittio
Puhelin 050-4130805
Osoite Eteläranta, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.