Kämp

image

Tässä se nyt sitten on. Neljäsataa, 400, neljä ja reikäleipä (tämä siis niin, että on laskettu mukaan Långvik sekä Bistromat, mutta dropattu: Texas BBQ, Social Food, Passio, Kaikki käydyt ravintolat – joka on siis oma karttansa/entrynsä, Bio Rex, Kannas, NJK, Pikkuveli, Kartanohotelli Saari, Taivaallinen Rauha sekä Crowne Plaza Doha Club Lounge). Tähän piti tietty valita jotain erikoisempaa ja koska rakas vaimoni oli jälleen tulossa perjantailounaalle, niin kohteeksi osui Kämp (virallisesti kai tämä on Brasserie Kämp, mutta Kämp kuullostaa ja näyttää siistimmältä tämän postauksen otsikossa, joten käytän sitä), joka oli täydellinen lokaationsa sekä tarjoomansa osalta.

Tämä hienosti restauroitu hotelli/ravintola-kompleksi huokuu historiaansa ja tarjoaa sen mukaisesti melko perinteikkään oloista ruokaa, kuitenkin modernilla otteella. Tänään oli tarjolla lounasmenu (44e, annokset sai myös yksittäisinä, mutta sitten summasta tulee selkeästi isompi) sekä à la carte. Menun alkuun oli tarjolla: Purjo-perunasosekeittoa, salviaa ja ruskistettua voita tai Sieniquiche, frisée-salaattia ja pikkelivihanneksia. Pääruokana: Paistettua siikafileetä, mustekalaa ja simpukkaliemeen muhennettua perunaa tai Haudutettua iberico-porsaan niskaa, vihreää oliivia ja salottisipulia. Loppuun: Kookoksella maustettu crème brûlée ja kahvijäätelöä.

À la carten puolelta löytyi “all day dining” osiosta tällaisia poimintoja (en nyt jaksa kirjoittaa koko menua, kun se kuitenkin löytyy kohtuullisen laadukkaasta webskasta): Reuben sandwich eli maalaisleipää, kämpin suolalihaa, hapankaalia, gruyère-juustoa ja vihersalaattia (18e); Shepherd’s pie eli hienoksi jauhettua karitsan jauhelihaa, punaviiniä ja gratinoitua perunapyrettä (21e); Club sandwich eli paahtoleipää, paahdettua kananrintaa, sydänsalaattia, pihvitomaattia, paistettu kananmuna, pekonia ja pommes frites (22e); Kämp burger eli black angus jauhelihapihvi, chipotle-pekonidressing, punasipulipikkelssiä, cheddarjuustoa, sydänsalaattia ja pommes frites (24e). Valitsimme menun, niin että pöytään tuli kaikkia sortteja yksi kappale (hänelle quiche ja possu, minulle soppa ja kala). Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä (duh).

image

Alkuun tullut kasvissoppa oli samettinen, jonkinlaisella vaahdolla varustettuna. Tämä oli täyteläisen makuinen, mutta loppupeleissä aika yksioikoinen. Onneksi herkulliset leivät vaahdotettuine voineen komppasivat mainiosti alkupaloja, tumma leipä oli oivaa, mutta se (hapanjuuri?)maalaisleipä olikin loistava. Rapsakka kuori ja pehmeän ilmava sitko sekä muikea maku.

image

Vaimon quiche maistui sekin hyvälle, sopivalla suolalla ja erittäin taitavasti pikkelöidyillä kasviksilla. Tällä kertaa etikkaa oli onnistuttu käyttämään tarpeeksi. Mutta se piirakka olisi saanut olla lämpimämpi, nyt piirakka oli hieman haalea ja lattea kokemus ilman kunnon rapsakkaa kuorta. Vaimollekin maistuivat leivät ja se voi oli jotenkin onnistuttu vetämään ihan omalle levelilleen.

image

Kala-annos mustekaloineen oli erittäin tasokas. Siika oli todella hyvin paistettu ja maustettu, nahka juuri sopivan rapsakkaa ja se kastike toimi tässä komponenttien yhdistävänä tekijänä. Perunat olivat napakan maistuvia ja ne mustekalat toivat mainion eksoottisen tekstuuri ja makuvivahteen tähän muuten niin suomalaiseen annokseen. Juuri sopiva suutuntuma, pientä vastusta lonkeroista, enkä tiennytkään että näissä voi olla näin syvä maku. Pidin ja yllätyin.

image

Vaimon annoksen possu oli todella hienosti keitetty, murisevaa, mutta kuitenkin rapsakkaa pinnalla ja suussasulavan hyvää. Ja se paistoliemikastike pyöräytti maut niin hienosti yhteen, että minun oli pakko sillä ihanalla leivällä napsauttaa loput pisarat itselleni. Perunapyree oli sekin maittavaa ja jännästi ne vihreät oliivit olivat oikein sopiva lisä tähän annokseen.

image

Loppuun vedetyt crème brûlée -annokset olivat ehkä sitten kuitenkin se kohokohta tässä erinomaisen tasokkaassa lounaassa. Itse poltettu kerma oli tietenkin loistavasti tehty, mutta se kahvijäätelö siinä päällä? Todella hyvä kontrasti muulle annokselle, mutta senpä päällä oli jotain aavistuksen kahvilta maistuneita hippusia jotka vielä heittivät pientä lisämeininkiä jädelle. Jonka alta sitten paljastuikin jokin kivan kirpsakka mango-sitruunahillo, joka sai kaiken muun laulamaan. Ja lopulta vielä kerman seassa oli muutama suklaayllätys. Ihan mahtavaa. Kiitos tästä kokonaisuudesta, koko lounas teki molemmat meistä onnellisiksi, mutta alkupaloihin olisi voinut panostaa enemmän.

image

Sisustus on loistelias ja ylellinen, lounas täällä on kuin pieni luksusloma pois arjen hyörinnästä. Kristallikruunut, ajan patinoimat syöntiaseet ja muutenkin erittäin tasokkaat ja yksilölliset kattausvälineet tuovat koko settin ihan omalle tasolleen. Hienoa, että Stadista löytyy myös tällaista menoa, baarihan on myös erinomainen kohde lasilliselle jos toisellekin.

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, kaikki vierailussa sujui erittäin tasokkasti, iso kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli salaattia vuohenjuustolla? Ei tämä menu mikään vegehessun unelma oikein ole, ehkä kannattaa käydä jossain muualla? Lasten kanssa voisi hyvinkin joskus tulla käymään, heillekin olisi hyväksi käydä tällaisessa mestassa ja lasten listakin oli aika hyvännäköinen.

Jos haluat pienen glamöörin hetken elämääsi, poikkea tänne syömään.

URL www.brasseriekamp.fi
Puhelin 09-58409530
Osoite Pohjoisesplanadi 29, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.