Home Taste

Uusi viikko, vanhat kujeet, tällä kertaa lähdin kaikesta kalossittomuudesta huolimatta höökimään kohti Robaa, kun Buddhaa ei enää ole, vaan se on jakaantunut kahdeksi uudeksi raflaksi. Ensimmäisten kymmenen metrin kohdalla valinta osoittautui huonoksi ja kurvasinkin kohti Kluuvia. Tällä kertaa pääsisin vihdoinkin käymään siinä Home Taste buffassa, satoi tai satoi.

A below average Asian buffet with sushi, soup and warm dishes. The chili pork and salmon nigiri were ok, but otherwise this did not impress.

For other Asian buffets in Helsinki, check out Vivian’s Kitchen & Bar, Ho’s Food and Fuku.

Eli kaakkoisaasialainen buffa (9,80e), jossa oli tänään tarjolla: Sushia (useampia makeja myös niillä caviart-päällysteillä, ei tuoretta lohinigiriä, vaan pelkästään paahdettuja sekä frittisusheja että gunkaneita), salaattia (valmis tomaatti-salaatti-kurkku), kiinalainen hapan-tulinen -soppa, kanafrittejä (hämmentävästi nämä oli laputettu kanapulliksi), mustekalafrittejä, kevätkääryleitä, hapanimelakastiketta, sataykanaa, nautacurrya, kahdesti paistettua chilipossua, paistettua kiinankaalia, riisiä sekä paistettua nuudelia. Maksu hoidetaan kassalle tullessa. Vedet löytyy pöydästä ja lautaset ovat ovelasti (meni hetki, syytän maanantaita, tosin en ollut ainoa) sijoitettu buffan alle hyllyihin.

Skippasin salaatin, kun se ei jotenkin houkutellut ja aloitin sushilla sekä sopalla. Soppa oli lämmintä ja aavistuksen tulista, mutta jotenkin tässä ei ollut se etikkaisuus mukana sellaisella sopivalla balanssilla.

Sushit olivat kohtuullisia, tosin hieman ihmetytti se tuoreen kalan uupuminen, liekitetyt lohet kuitenkin menettelivät. Fritattu sushi oli virhevalinta, tämä oli lämpökuvun alla mennyt ikävän pehmeäksi ja kadottanut näin olemassaolonsa perusteen.

Jatkoin lämpimillä lajeilla ja kanafrittiä vaivasi sama tauti kuin sushiakin, eli rapsakkuus tiessään, vaikka olinkin liikkeellä buffan avaamisen aikohin. Muut ruokalajit jatkoivat heikkoa tasoa, suurin osa oli sekä snadisti alilämpöisiä, että alimaustettuja.

Se possu chilipalasineen oli oikeastaan ainoa tarjolla olevista vaihtoehdoista, joka miellytti, tässä oli kivasti potkua ja hieman rasvainen possu sekä napakaksi jätetyt kasvikset pelasivat hienosti yhteen.

Tämä oli mielestäni yllättävän voimaton veto näille koordinaateille, mutta toisaalta ruokailijoita näytti riittävän siitä huolimatta ja sali tuli nopeasti täyteen.

Ei tämä pärjännyt laatunsa puolesta mitenkään esim. Cavernan tarjoomalle ja jos sushibuffista puhutaan, niin ollaan reilusti alle keskitason. Mutta se possu ja ne liekkilohet olivat ihan ok, kyllä tälläkin nälkä lähtee.

Sisustus on ook, seinille maalatut maisemat toivat jotenkin Borneon mieleen ja tila oli saatu toimivaksi kellarisijainnista huolimatta. Sisäänkäynnin yhteydessä oli kabinetti, joka oli täynnä kiinalaisia turisteja syömässä, tosin he eivät näyttäneet käyttävän buffetin antimia. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista.

Ps. Säm-ravintolan yläkerta, Masu, on näemmä avattu ja sieltä saa täysin yllättäen maistelumenuja. Pitää yrittää jossain vaiheessa ehtiä tuollakin käymään.

Pps. Ei ole Syndicatea enää Kluuvin listoilla.

URL www.hometaste.fi
Puhelin 050-5719758
Osoite Aleksanterinkatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.