Just Vege

Veri veti taas Kalliolle, tai pitäisikö sanoa punajuuriekstrakti? Meinaan vaan, että tämä vegeily jotenkin taas sai tämän koko homman huvittamaan, kun aloin skouttaamaan potentiaalisia kohteita ituhippeilyyn. Joskus kauan sitten tuli oltua hetken ns. lakto-ovo-vegeilijä (on kai tuolle jotain ihmisystävällisiä termejä, mutta pidän mahdollisimman teknisistä, ne ovat hupaisia), jonka jälkeen kuvioihin astui ensin ujosti kalat, sitten luomuliha ja lopulta kaikki karnivoorin repertuaariin kuuluvat jutut. Ehkä pitäisi vielä alkaa metsästää elukoita jouskarilla. Mutta ei nyt! Nyt on aika metsästää vegerafloja (ei jouskarilla tosin).

A strictly vegetarian fast food joint with burgers, pitas, salad and mezes with a Mideastern vibe to the dishes.

Other restaurants with nice vegetarian meze on offer are Levant, Metro Food and Lebanese Food.

Tänään katse kohdistui listalla notkuneeseen Just Vegeen, osittain siksi, että jossain (Nyt?) oli artikkeli samojen heppujen Vantaan (Myyrmanni?) ostoshelvettiin avaamasta vegeburgerimestasta.

Kyseisessä paikassa on siis vain ja ainoastaan vegeilyyn (ja siis mm. tuohon lakto-ovo-meininkiin) sekä veganoimiseen sopivia annoksia, kuten: Täytettyjä pitaleipiä (7,90e – 9,50e), burgereita (8,90e), salaattia (10e), aterioita (10e – 12e) sekä lasten “happy meal”-aterioita (6e). Jokseenkin kaikissa oli vaihtoehtoina joko falafelia, vuohenjuustoa, seitania tms. Burgereissa oli kaikissa vegepihvi ja osassa tosiaan juustoa tai kananmunaa tms ei vegaanista (tämä on oikein hyvin merkattu menuun).

Itselle valikoitui ateriakokonaisuuksista (joissa oli siis mm. burgeri+coleslaw+ranut) meze-lautanen (11,50e). Vähän teki mieli sitä burgeria, mutta en vaan voi vastustaa noita mezejä. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, jonka vierestä löytyy vesipiste ja aseet yms. Päivän lehtiä näytti olevan nipussa pöydällä.

Ruoka tuli pöytään ja oli kivan näköinen setti, tosin esillepano jäi mielestäni jälkeen mm. Metro Foodin vastaavan lautasen. Tarjolla oli siis falafel-pullia, tahnoja (hummus, tahini, tzatziki ja matbuha), marinoitua munakoisoa, korianteribulguria, Marokkolaisia “sikareita” ja pita-leipää. Tahnat olivat ihan ook, tosin olisin kaivannut näihin tiukempaa maustamista (enemmän valkosipulia, enemmän chiliä yms), nyt jäivät vähän pliisuiksi.

Pita-leipä oli hieman liian pullamaista omaan makuun, mutta sopi hyvin juttujen noukkimiseen lautaselta. Sikarit olivat kivan rouskuvia ja kohtuu maukkaita. Ne falafelit olivat ihan törkeän hyviä! Rapsakat pinnalta, ilmavat sisältä ja hyvin maustettuja. Munakoiso oli myös herkullista, vaikkakin olisi varmaan ollut parempaa lämpimänä.

Bulgurisalaatti oli jees ja kokonaisuutena annos oli ihan kiva, vaikkakaan ei mielestäni tosiaan päässyt parhaimpien joukkoon. Mielestäni niin Metro Food kuin Lebanese Food tarjoavat paremman setin, tämä oli samaa tasoa Fafa’sin kanssa. Mutta siis ihan mielellään tämän veteli ja koko lautanen tuli putsattua.

Sisustus on hauskoilla yksityiskohdilla ryyditetty pikaruokamesta. Viherseinä toi miellyttävää pehmeyttä tilaan ja persoonalliset seinäpiirrokset piristivät. Menut olivat kiitettävän selkeät ja kiva kun on tällainen suoraviivainen konsepti (vegepikaruokaa). Vähän miinusta kylmästä tilasta, kun jatkuva oven käyminen aiheutti sen, että piti pitää takki päällä koko ruokailun ajan.

Asiakaspalvelu oli asiallista, mutta hieman liukuhihnamaista. Kasvissyöjälle oli koko menu, vähän riippuen asenteesta maitoon etc. Lasten kanssa tuskin tulisi ahtauduttua, mutta ehkä mukaan voisi ottaa, jos olisi matkan varrella. Varsinkin nuo vege lasten ateriat houkuttelivat.

Ps. Perjantaina tulee 600 täyteen, ellei mitään yllättävää tapahdu. Pitää revitellä joku kiva mesta siihen. Muutama on jo mietintämyssyssä, katsotaan mihin päädyn.

URL www.justvege.fi
Puhelin 09-7593958
Osoite Vaasankatu 15, Helsinki

2 thoughts on “Just Vege”

  1. Naputtelin jo kommentin aikaisemmin, mutta se taisi joutui ctrl-w:n uhriksi…

    Falafelit on hyviä, niitä olen pitassa hakenut useita kertoja. Ehkä alkuajoista taso on laskenut tai se vaihtelee, (Fafa’sista suoraan kopioitu) vuohenjuusto-falafelpita pilataan turhan usein litralla todella öljyistä pestoa. Eikä ihan aina toive vähemmästä pestosta toteudu. Hyvä paikka kuitenkin ja mainio lisä noiden kulmien take-away-kasvisruokapaikkoihin (hieno sana!).

    1. Fafa’sin oloinen oli tosiaan. Mutta Fafa’sin käynti ei ollut sekään mikään ihan paras omalta osalta. Olen tosin kuullut muilta, että olisi yleensä ihan hyvä.

      Mutta se on ihan parasta, että alkaa löytymään ihan oikeasti kasvisruokaa tarjoavia paikkoja, eikä pelkästään jotain gratinoitua kukkakaalia kermalla. Ja varsinkin että on tuollaista pikaruokaa etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.