Siipiweikot

Hienostihan tämä ruokavalion keventäminen näyttää edistyvän. Nyt menin sitten kahmimaan kaksin käsin tulisia kanansiipiä Fennia-korttelin rasvamontun kylkeen ilmestyneeseen Siipiweikot-ravintolaan. Tämän Tamperelaisen raflan ketju on nyt ulottunut Ison Omenan kautta ytimeen, entisen Hiisi-ravintolan tiloihin (tai olisiko juuri tässä kohtaa kuitenkin ollut se Päivänsäde?) Ja koska yksi kollega oli sitä Ison Omenan yksikköä ylistänyt useampaan kertaan, niin olihan se pakko mennä stedaamaan, onneksi vedenpaisumus ei ollut ehtinyt vielä Rautatientorille lounasaikaan, niin pääsin ihan kuivin jaloin steppailemaan leirittömän torin yli.

Hot wings and nothing but, this restaurant has a very particular sauce for their chicken and many levels of spiciness. Don’t go for the kamikaze unless your absolutely committed, the extra hot was enough for lunch.

For more spicy food, go to Korea House, Kimchi Wagon or New Bamboo Center.

Eli kanojen siipiä, eikä juurikaan muuta. Lounasaikaan (10,30e) tykötarpeiksi saa ison limun, vapaavalintaisen dipin ja ranuja/ristikkoperunoita, jos ei halua vetää pelkkää kanaa (10 kpl ranuilla, 16 kpl pelkkiä siipiä). Hommaan kuuluu oleellisena osana siipien kastike, jonka saa haluamallaan tulisuusasteella: Mild, medium, hot, extra hot, exxtra hot, kamikaze ja vampyre wing eli savustettu valkosipuli. Kastikkeita löytyy: Aurajuusto, valkosipuli, BBQ, talon punainen dippi ja remoulade.

Itse nappasin extra hot -siivet ranuilla ja aurajuustokastikkeella, limu tuli tosiaan samaan hintaan. Papereita annostellaan pari per nassu ja loppuun löytyy erittäin tarpeellinen kostea käsi(+naama & rinnus)pyyhe. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Limu ja lappu kourassa pöytään odottelemaan herkkuja. Kannattaa muuten olla sitten ajoissa liikenteessä, 11:01 oli jo iso jono ja joutui venaamaan annosta jonkun aikaa.

Kun se annos lopulta tuli, niin siinä oli reilusti niitä ranuja ladottu koriin kanansiipien viereen. Ranut oli ihan ok, pääosin kohtuu rapsakoita ja näitä tuli vedeltyä sen maittavan dipin kanssa. Mutta kanaahan tänne tultiin syömään ja se olikin melkoisen muikean etikkaista ja hyvällä tulisuusasteella. Kerrankin oli happoa annoksessa tarpeeksi, tämä varmaan jakaa mielipiteitä, mutta itse pidin kyllä. Muutenkin soossi toimi oikein hyvin ja näitä siipiä veteli todella mielellään.

Vähän jäi kaivelemaan se yhden tulisuusasteen jääminen listalle (se kamikaze on lounaalle pois suljettu, mutta pitää joskus koestaa), tosin oli tämä nyt lounaalle varmaan ihan passeli ja vähän poltteli vielä pois kävellessä. Niitä ranuja oli niin paljon, että suurin osa jäi lautaselle, sitten kun oli tarpeeksi noukkinut niillä dippiä ja kastiketta. Sotkuista touhuahan tämän on ja lopun päivää kädet tuoksuvat etikkaiselle. Mutta käsittämättömästi en saanut pisaran pisaraa roiskittua vaatteilleni, huzza!

Sisustus on äärimmäisen pelkistetty, koristeena toimii yksinäinen Jokereiden paita tauluraameissa ja muutama telssoni. Tässä ollaan astuttu jo askeettisuuden toiselle puolelle ja toivottavasti tarkoituksena on vähän väkertää jotain seinille tms. Tai sitten ei, tulee tämä näemmä näinkin täyteen chickenlovereita. Ulkopuolella siintävä food courtkin (nyt siellä on muuten jäljellä Namaskaar, Asian Buffet sekä Kampin Pippuri, eli sinne ei tarvi enää mennä, Kaisaniemi on näin ollen done and done) on jotenkin koristeellisemppi ympäristö vaikka ei sitäkään voi mitenkään viihtyisäksi kuvailla.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja olosuhteet huomioon ottaen sujuvaa. Paljon on paljon ja kauas on pitkä matka, kun tulee raflaan ja jono on kassalta ovelle asti, ei kannata odottaa nopeaa toimitusta. Mutta kyllä tässä silti melko nopsaan homma hoitui, puolessa tunnissa oli jo pääosa lounaasta vedetty.

Kasvissyöjien kannattaa siirtyä suoraan seuraavaan ruutuun, nothing to see here. Lasten kanssa voisi teoriassa tulla, nugetteja näemmä löytyy, mutta on tämä ehkä enemmän tällainen “juodaan kaljaa ja vedetään tulista ruokaa”-meininkiä, joka varmaan sopii paremmin äijäköörikonfiguraatioon.

URL www.siipiweikothelsinki.fi
Puhelin 045-2268826
Osoite Mikonkatu 17B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.