Sushirullen

Sateen eilisen pelottama, hiiri pikku poloinen
suki viiksia suloisia, hento jyrsijä nälkäinen.

Pienen pieni sokerihiiri, alta katoksensa
puikkelehti kolosta toiseen, kohti lounastansa.

Tavoistani poiketen päätin suunnata Sushirulleniin, kun olin tästä lukenut Nyt-liitteen sivuilta (tai sitten luin siitä aikaisemmin Helsingin Uutisista, ei voi muistaa). Tämä johtui kahdesta seikasta, ensimmäinen oli eilisen yön häkellyttävä määrä vettä mitä meidän pihalle pamahti ja siitä tulleet jatkovaroitukset lounasajan saderintamasta Helsingin kattojen ylle. Näin ollen tunnelointi mahdollisimman lähelle kohdetta tuntui järkeenkäyvältä taktiikalta ja Sushirulleniin ei ollut kovinkaan pitkä matka varjon alla Kampin vanhan metroaseman pömpelistä.

Toinen harkintaan otettu kriteeri oli se, että sushiin pohjautuva lounas johtaa harvoin ähkyyn (on näitäkin tosin nähty) ja alkuviikon kevennyskuurin jälkeen nämä kaksi seikkaa houkuttelivat rikkomaan omaa lounasravintoloiden testauskoodistoa (ei kahta ketjun paikkaa, ei juuri arvosteltuja mestoja, pitää tarjota normaalisti lounasta ja sijaintina pääkaupunkiseutu), poikkeu(k)s(et) vahvista(v)a(t) säännö(stö)n. Hätävarjelun liioitteluahan tämä sitten käytännössä oli, kun vettä näkyi tasan muutamassa lätäkössä, joista urheasti loikin yli.

Maki rolls that have not been cut to pieces, these would probably make a nice light picnic lunch. The ones I had were good, but not spectacular.

Other places with slightly different rice based dishes are Super Bowl, Eat Poké HKI and Soma.

Ilmeisesti siis Australian rannikoilta lähtöisin oleva ilmiö, josta tämä ruotsalainen ketju on sitten rantautunut härmään ja jonkun verranhan tämä liippaa sitä sushi burrito -ilmiötä. Tai sitten vaan laiskaa sushikokkia, joka ei jonain krapulapäivänään jaksanut enää leikellä maki-paloja ja antoi rullat suoraan paperipussissa asiakkaille. Oli miten oli, tässä on Soman burritoja pelkistetymmät sisuskalut, eli mennään aika traditionaalisilla komponenteilla. Tarjolla oli joko yksittäinen rulla (3,50e), kaksi rullaa juomalla (8,50e) tai neljän rullan setti (12e). Juomissa (~2e kpl) löytyi vettä ja limua.

Rullissa oli (en jaksa eritellä kaikkea, katso kuva tai verkkosivut): Lohta kurkun ja/tai wasabi/inkiväärin kera, spicy salmon eli lohta chilimajoneesilla ja “masago kaviaarilla”, mix roll eli lohi-kurkku-omeletti-surimi, yakiniku eli paistettua lehmää kastikkeessa kurkulla ja seesamilla, teriyaki-kanaa, juusto(!)kuorrutteista kanaa sekä muutama vegevaihtoehto (tofu/omeletti/salaatti) avokadolla. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille, josta löytyi myös wasabi sekä soija. Itselle osui tuo neljän setin johon tofu, mix, lohi ja lohi wasabilla. Tällainen kokoelma osittain siksi, että osaa vaihtoehdoista ei ollut vielä siinä kohtaa valmiina.

Puristelin kaloja kunnes niistä tursusi soijaa ulos ja heitin laatikon reunaan läjän wasabia. Siitä sitten rulla toisensa jälkeen käteen, vähän soijaa ja ääntä kohti. Kyllähän näitä söi, periaatteessa tällainen juostessa syötävä sushiannos ja rullien sisälmykset olivat tosiaan aika normikamaa, joten ei päässyt edes yllättymään kauheasti suuntaan tai toiseen. Mieluummin tällaisen laatikon ottaa mukaan kuin vaikka hampurilaisen, mutta ei tämä nyt mitään kovin järisyttävää ollut. Kai ne australialaiset vaan innostuu helposti?

Makuprofiililtaan pidin tavallaan enemmän tästä perinteisestä mallista kuin siitä Soman kikkailusta, eikä tässä jäänyt edes mitkään siemenet pyörimään suuhun. Toisaalta tässä oli aika paljon pelkistetympi meininki, joka oli ehkä vähän liikaa sille neljälle rullalle, kieli alkoi väsymään loppua kohden. Periaatteessa tällaiseksi picnic evääksi ja/tai kevyeksi take away lounaaksi tämä voisi olla ihan jees.

Sisustus tavoittelee samaa spartalaista tunnelmaa kuin eilinen Siipiweikot-ravintola. Musaa oli onneksi, joka toi vähän fiilistä siihen kylmäkaapin hurinaan. Toisaalta eipä täällä ole varmaan tarkoituskaan vetää niitä safkoja, paitsi jos on outo, niinkuin minä. Konsepti oli kuitenkin ihan hyvin väsätty, tässä ei tarvi turhaan odotella ja safkat saa nopeasti matkaan.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjällekin löytyi vaihtoehtoja, mikä on oikein hyvä asia. Lasten kanssa ei kannata tulla paikan päälle oleilemaan, mutta picnicille voisi hyvinkin nappaa jotain pientä messiin.

URL www.sushirullen.fi
Puhelin 0400-599095
Osoite Runeberginkatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.