Namaskaar

IMG_1232-1

HUOM! Tämä kyseinen ravintola on suljettu, mutta joitain muita ketjun instansseja on olemassa, tsekkaa heidän webska

Namaskaar on yksi vanhimmista intialaisista ravintoloista Helsingissä. Ravintola on sittemmin ketjuuntunut ja jännittävästi (kävi ilmi vasta tänään, kun aloin tutkia heidän webskaansa) ketjun alkupää on näemmä purkautunut kokonaan. Eli jäljellä on enää muutama Namaskaar Express ravintola, jotka eivät ole mitään kovin hehkeitä kokemuksia. Mutta koska viikonlopun jäljiltä jalka oli edelleen rikki, niin suosin edelleen lähiruokaa ja Forumin Namaskaar Express syöttölä oli kipurajan kohdalla. Listahan näissä on aina jokseenkin sama, eli lammasta (8e), bater chicken (eli tomaatti-voi-kastike ja samalla suosituin? annos 7,70e), joku muu kana (7,90e), tuorejuustoa (7e) ja linssejä (6e). Sitten löytyy salaatteja, joita kukaan (paitsi minä kerran vuosia sitten) ei tilaa sekä isompia kokonaisuuksia, eli thaleja, mitä myöskään kukaan ei tunnu tilaavan. Itse päädyin pinaatti-tuorejuusto-peruna annokseen. Parilla eurolla olisi voinut upgreidaa annokseen joka sisältää Naan-leivän ja Lassin, mutta eipä tehnyt mieli pitkittää täällä oleilua,

Annoshan täällä tulee suoraan laatikosta, eli se vaan mätetään lautaselle. Kertaakaan ei ole tarvinnut odottaa kuin muutaman sekunnin, että ruoka on edessä. Siitä ehkä ainoat pointsit tällä kertaa. Lautanen kädessä mennään sitten ihmettelemään kondimentteja, eli (jopa hieman tulinen) chilikastike, mango chutney sekä joku epämääräinen maustesörsseli jota tulee otettua joskus. Tämän lisäksi on (yleensä salaatin päälle kaadettavaa) raitaa ja papadum/poppadom lätysköitä tarjolla. Ruoka oli normaalia (olen käynyt useamman kerran steissin Namaskaarissa) väsyneemmän oloista. Riisi oli sitä mitä se on ja salaatin sipulien marinoinnista olen aina pitänyt näissä paikoissa, vaikkakin lähes samaa kamaa on kaikissa nepalilaisissa tarjolla. Papumuhennos annoksen sivussa on ihan ok, tosin olisi voinut olla lämpimämpää. Itse pääasia, eli peruna-tuorejuusto-pinaatti-kastike oli yllättävän heikko esitys. Ensinnäkin siitä puuttui peruna kokonaan ja sen lisäksi pinaatin maku oli hyvin hento, onneksi tapani mukaan mätin lautasen reunaan reilusti chilikastiketta. Iso miinus myös siitä, että itse käytettävästä vesihanasta tuleva vesi oli lämmintä (blech!) ja siis lämmintä, ei edes haaleaa.

Sisustus tässä paikassa on sitä mitä voisi kuvitellakin Forumin ja steissin yhteyskäytävän reunalla olevalta paikalta. Ainoa plussa on iso lasiseinä, josta voi ihmetellä ohi virtaavaa ihmismassaa ja siinä välillä esiintyviä värikkäitä hahmoja. Jotenkin seinällä oleva lehtiteline ja sen vanhentuneet hesarit ja Metro-lehdet toivat vielä pienen pikantin lisän selvästi elinkaarensa loppusuoralla olevalle ravintolalle. Sinänsä harmi, koska kauan sitten Namaskaarissa on tullut syötyä ihan hyviä ja eksoottisia ruokia. Ja ei se Rautatieaseman Namaskaar ole ihan näin heikko esitys, mielellään siinä istahtaa, jos joutuu jostain syystä töiden jälkeen mennä säätämään esim. tietokoneita Pasilaan (kuten joskus täytyy) ja haluaa nopean ruuan läheltä junia joka ei ole mäkkäriä tai jotain mystistä patonkia.

Kasvisruokaahan täältä tietysti saa, mutta melkein kyllä kannattaa rehaa itsensä johonkin lähellä olevista lukuisista nepalilaisista kuin mennä tänne. Tämä kokemus sai minut jopa kyseenalaistamaan, että viitsiikö enää mennä sitten steissinkään pisteeseen. Oh, how the mighty have fallen..

URL www.namaskaar.fi
Puhelin 09-5622435
Osoite Mannerheimintie 20b, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.