Kirkuk

Mähän sanoin! Kun eilen oli pupuilupäivä, niin tänään piti sitten vetää homma toiseen laitaan, ei tässä muuten pysy lihoissaan. Alkaa vatsalihakset vaan raapimaan selkärankaa, kun miestä pidetään nälässä. No ei, ei oikeasti. Teki vaan mieli lähteä jonnekin muualle hetkeksi puuskuttelemaan kaiken muun keskellä ja ensimmäinen ajatus oli Malmin Mo Cafe. Mutta siellä näyttäisi olevan perjantai otollisin päivä, kun on “Mo vegan Friday madness” aiheinen setti. Pitää yrittää ajoittaa omat menemiset tuon mukaan. Mutta niin, metro alle ja kohti itää.

Itsarissa kävin ensin Hansasillalla, kun olisin halunnut tsekata sen Nokis-ravintolan (ex-Tre Viet), koska Vietnamilainen safka kiinnostaa. Mutta sehän on vetänyt lapun luukulle ja tilalle tulee joku “bistro jossa buffa” tms. Ei sitten, en olis halunnutkaan (happamia kuitenkin, mumble mumble). Kirkuk siis, vaikka eilinen kommentti olikin enemmän vitsiksi heitetty.

Middle-eastern food with a meat heavy menu, there are fire grilled Shish Kebabs, Shawarmas and such. For something completely different, go there on a Saturday and get a sheep’s head.

Other restaurants in Itäkeskus area are Orchid (Itis), Turkkilainen Ravintola and Newroz.

Eli lähi-itämeininkiä, samaan henkeen kuin toinen Puhoksen helmi, Newroz. Tarjolla on liha-painotteisia annoksia, kuten: Shish Kebab -tikkuja (10e) sekä shawarmoja (6e pieni / 10e iso). Lounas-aikaan löytyy myös päivittäin vaihtuva annoskokonaisuus (10e), josta kokki kasaa lautasen (tänään oli lammasta). Lauantaisin olisi vuorossa se lampaan pää. Annoksiin kuuluu myös tee, vesi, soppa (joku linssisoppa tms) ja salaattibaari: Jäävuorisalaatti, pikkelöityä kaalia ja punajuurta, pikkelöityä kaalia ja porkkanaa sekä punajuuri-majoneesisötkötystä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Itselle osui liha-shawarma, joka tuodaan pöytään.

Alkuun vedetty soppa oli todella ohutta kamaa, niin koostumukseltaan kuin maultaan. Salaatti olisi kaivannut jotain kastiketta (voi olla, että olisi ollutkin, mutta en jotenkin bongannut), tosin pikkelsit olivat mukavan etikkaisia. Enemmän tämä alkupala oli jotain näperrettävää sillä aikaa kun odottelee pääruoan saapumista.

Olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa se snadi shawarma (ootshävarma?), iso annos oli meinaan taas sellainen kahden nälkäisen heebon kokoinen setti. Leipääkin tuli kahden pizzan verran, kuten Newrozissa ja kun nostin haarukan käteeni, alkoi jo sellainen ennakoiva lihahiki nousta pintaan. Grillatut lihaviipaleet olivat maittavia ja niissä oli tosiaan ihan kunnolla sitä paistopintaa. Maustaminen oli aika yksinkertaista, mutta sopi ihan hyvin tähän settiin. Sitkoinen leipä toimi hienosti pienten nyyttien väsäämiseen ja kiva, että oli tuoretta sipulia sekä tomaattia mukana.

Meinaan meni tämä taas aika puurtamiseksi, olisin kaivannut lautaselle jotain muutakin raikastavaa kuin sitruunan, kuten joku tzatziki tms. Pöydistä löytyi kuitenkin sumaccia ja srirachaa, joten turskauttelin niitä ympäriinsä, kun alkoi noi perusmeiningit tökkimään. Aika raju lounas taas, mutta jälleen about sitä mitä lähdin hakemaankin. Tällaiseksi pelkistetyksi “vedetään lihaa” tämä toimii kyllä erinomaisesti ja muutenkin kokemus oli kivan eksoottinen.

Sisustus on pikaruokalamainen, tosin vähän sellainenhan tämä taitaa ollakin. On täällä sentään vedetty aiheeseen sopivaa taulua seinälle ja kasvia vihertämään raflan tiloja. Telssonissa pauhasi joku konseptiin sopiva musavideosikermä. Noin muuten tämä Puhoksen seutu on edelleenkin melkoisen eri kokemus, vähän kuin ulkomailla kävisi. Näemmä Halal-lihakaupat ovat jo edenneet Itiksen kivijalkaan asti, kun Sivuraide oli hävinnyt tällaisen kaupan tieltä pois.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on vähän heikommin juttuja, mutta jotain sentään löytyy listaltakin kaiketi, ehkä tämä ei kuitenkaan ole mikään vegeilijöiden primäärispotti. Lasten kanssa ei välttis tulis mentyä, vähän ehkä liiankin erilaista meininkiä.

URL www.facebook.com/ravintolakirkuk
Puhelin 044-2222220
Osoite Kastelholmantie 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.