Cafe Aalto

image

Uusi viikko alkoi jännästi sukkahousujen ostolla (40 denim, musta jne), joten kävin hikoilemassa Stokkan hyllyjen edessä, kunnes sain apua vaikeaan valintaan. Ruokapaikan valinta olikin sitten snadisti helpompi, koska en ollut aiemmin (koskaan) käynyt Akateemisen kahvilassa. Kakkoskerroksen kahvila tarjoaa lounaaksi joko keittoa (8,70e) tai salaattia (9,90e) ja tänään oli tarjolla: Kana-tabouleh-salaatti ja minttu-jogurttikastike. On täällä kaikenlaista muutakin, kuten erilaisia salaatteja (n. 11-12e), voileipiä (10-12e) ja oli tarjolla myös lohta perunasalaatilla (olisko ollut 15,90e). Täällä on pöytiin tarjoilu, joten istumaan ja valkkaamaan. Itse otin tuon lounassalaatin vedellä (joka ei maksanut mitään).

Salaatti saapui kauniin yksinkertaisella lautasella ja siinä oli mukana leivän kannikka sekä lisää kastiketta pikku astiassa. Salaatti oli hienon näköinen setti ja kanaakin oli laitettu mukaan melko runsaasti. Tämä oli yllättävän hyvä ja herkullinen salaatti. Kaikki maut toimivat erittäin hyvin yhteen ja kana oli mureaa sekä mehukasta. Leipäkin oli oikein maittavaa, hyvällä sitkolla ja kuorella varustettu. Tämä oli mainio, kevyt lounas.

image

Sisustus on skandinaavisen yksinkertainen ja linjakas hauskoine lamppuineen. Kalusteet ovat webskan mukaan Alvar Aallon suunnittelemia ja hienojahan nämä ovat. Kirjakaupassahan tässä toki ollaan, mutta jotenkin olen aina pitänyt Akateemisen fiiliksestä ja kirjakaupoista (kuten myös kirjastoista) noin yleensä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja hillityn ystävällistä. Kasvissyöjälle oli tällä kertaa niitä kalliimpia salaatteja, mutta oletettavasti lounassalaatti/soppa vaihtelee. Paikan webska on muuten aivan erinomainen ja lounas on esitelty ytimekkäästi heti etusivulla erittäin pelkistetyllä tavalla. Tätä saittia oli oikein ilo käyttää. Pahoittelut kuvista, jotka eivät pääse ihan samaan sfääriin tyylin tai toteutuksen puolesta.

URL http://cafeaalto.fi/
Puhelin 09-1214446
Osoite Pohjoisesplanadi 39, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.