Kaffeehaus Röntgen

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

HUOM! Ravintola on remontissa ja ikkunassa lukee vain “Tulossa uutta”. Facebook-sivutkin on umpi, joten oletan ravintolan olevan suljettu.

Uuteen nousuun ja kohti vähän rennompaa elämää, lähdin happihyppelylle kaunista Senaatintoria kohti koska muistelin siellä olevan vielä muutaman kohteen (ainakin Savotta tämän Röntgenin lisäksi) jossa en ole käynyt.

A delightful German café, come enjoy your salads, Flammkuchen(!) and stuffed rolls in a stylish environment. There is a nice terrace and a play corner for the kids.

Other German restaurants in Helsinki are Café DaJa and Zinnkeller.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Tämä yllätyskahvila (onhan tästä kävelty ohi, mutta jotenkin silti jäänyt huomioimatta) olikin mielenkiintoisesti saksalainen, kuten erinomainen Café DaJa. Paikka tarjoaa vaihtuvaa lounasta (10,50e) normaalin menun lisäksi, tänään tuo annos oli: Pesto-kanasalaatti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Menulta löytyy mm.: Flammkuchen joko pekonilla, lohella tai välimerellisillä täytteillä (10,50e); salaatti parilla valinnaisella täytteellä (10,50e) sekä saksalaista perunakeittoa tai seljankaa (7,90e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Itse meinasin napata sen pesto-kanasalaatin, mutta hetken vatuloinnin jälkeen päädyin kuitenkin testaamaan Flammkuchenin ja vieläpä sen “Classic” eli pekoniversion. Kevennystä indeed. Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä ja kaikki paitsi vesi kannettiin pöytään (vesipiste löytyy tiskin vierestä).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Ruoka saapui kohtuullisen nopeasti, muita asiakkaita ei vielä siinä kohtaa ollut montaakaan, mutta annos valmistettiin à la minute. Tämähän oli oikein hyvänmakuinen setti, täyteläinen hapankermapäällyste pekonibiiteillä ja sipulilla höystettynä. Pohja oli myöskin maukasta, aavistuksen sitkeää annetulle veitselle (ehkä joku pizzaveitsi tms auttaisi), mutta toisaalta tästä tuli leikattua vähän isompia palasia ja hyökättyä hampailla kimppuun.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Rucola lätyn päällä sopi mainiosti annokseen ja kokonaisuutena tämä oli hyvän makuinen ja runsas, mutta ei liian täyttävä lounas. Siltikin, preferoin sitä Café DaJan oivallista Flammkuchenia, josta tämä jäi mielestäni aavistuksen. Ja DaJassa saa vielä samalla rahalla alkusalaatin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Mutta saksalaisista rafloista (mitä tiedän ja joissa olen käynyt tämän blogin osalta lounaalla, Rymy-Eetu oli jännä paikka silloin kun sieltä vielä sai lounasta) tämä oli mielestäni ruoan ja kokonaiskokemuksen osalta parempi kuin Zinnkeller.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Sisustus oli hurmaavan linjakas ja ilmavan valoisa, vaikka tila olikin hieman sokkelomainen. Tästä oli kuitenkin otettu hyöty irti niin, että eri tilat oli sisustettu hieman eri henkisesti. Täällä oli oikein miellyttävää istuskella lounastamassa ja varmasti olisi hauska myös olla jonkun kaverin kanssa rupattelemassa, esimerkiksi sillä hauskalla sisäpihan tai torin puoleisella terassilla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Asiakaspalvelu oli erinomaista, jopa mieleenpainuvan ystävällistä ja sujuvaa, iso kiitos siitä. Erityisesti se kohtelias nuori mies (toki myös naistarjoilijat) otti niin minut kuin muutkin asiakkaat erittäin hyvin vastaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Kasvissyöjälle oli salaattia ja vege-Flammkuchenia, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Lasten kanssa pitää joskus käydä, täällä oli leikkinurkkauskin ja kaikkea.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Ps. Poket pysyivät tällä kertaa taskussa, mutta iltakävelyllä oli pakko napata muutama: Oddish, 2 * Venonat, Bellsprout, Jigglypuff (2 km munasta), Pidgey, Caterpie ja Shellder.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/6/16

Pps. Nyt kolme seppääkin on joutunut puna-viher-kuplaan, mihin tämä maa on menossa?

URL www.kaffeehausroentgen.com
Puhelin 040-0499718
Osoite Aleksanterinkatu 22, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.