Kaupungintalo

Mjaha, tähän väliin osui listan lyhentäminen kollegoiden puolesta, kun minulta kyseltiin halukkuutta käydä Helsingin Kaupungintalon ravintolassa. Tästä olikin kirjoiteltu johonkin, josta sen bongasin omalle, lähes ehtymättömälle listalle. Käynti oli jotenkin jäänyt väliin kun ilmatkin on olleet vähän nihkeät jne. Mutta nyt sitten tuli mentyä, Espaa pitkin oli kiva köntystellä ja turista turhia muiden kanssa. Yleensähän tässä olen kuitenkin yksin liikkeellä, joten vaihtelu virkistää.

Yet another workplace canteen with a healthy but not that delicious lunch.

For better lunch buffets close by, go to Block by Dylan, The Cock or Kita.

Tämä on Palmian hallussa oleva linjastomallinen työpaikkaruokala, tarjolla on päivittäin vaihtuva salaatti-soppa-lämmin-jälkkäri-buffet (10,30e), sekä tämän kylkeen grillipisteen lautasannos (14,70e). Tänään tarjolla oli: (lautasannoksena) Grillattua siikaa ja parsarisottoa, lohikeittoa, salaattibaari (salaattisekoitus, perunasalaatti, punakaaliraaste, porkkanaraaste, tomaatti-papu-punasipulisalaatti, paahdettua munakoisoa, bulgur tms salaatti, pari kastiketta ja siemeniä etc), riisiä, keitettyjä perunoita, pähkinäistä ja suklaista härkächilipataa, paahdettua bataattia ja porkkanaa, savukalatäytteistä munakasta, kasvisratatouillea sekä loppuun mansikkapirtelöä sekä kookossmoothieta.

Leipiä oli useammanlaisia, kuten myös juomiakin (vesi, vissy, maito jne) sekä loppuun teetä/kahvia. Otettiin kaikki tuo buffa, maksu hoidetaan sisääntullessa kassalle. Vettä löytyy myös pöydistä, mikä on hyvä koska täällä ei ole prikkoja käytössä, mikä tekikin astioiden palauttamisesta erityisen jännittävää.

Alkuun vedetty soppa ei ollut mitään ihan ihmeellistä. Liemen kirkkaus oli hävinnyt muussaantuneen perunan tieltä ja maku oli lähinnä neutraali, lohikin näytteli vain pientä sivuroolia annoksessa. Salaatti oli ihan ook, se sipuli-tomaattisötkötys maistui, muuten tämä oli tällaista suomalaisen linjaston perussettiä.

Valitettavasti pääruoka jatkoi samoilla uomilla, riisi oli turhan al dente omaan makuun ja muistuttu kovasti kouluajoista. Chilihärkä ei ollut chiliä nähnytkään ja suklaankin maku oli onnistuttu hävittämään matkan varrelle. Pähkinöistä tuli vähän tekstuuria, tosin se riisi hoiti tätäkin osaa ihan kohtuullisesti.

Savukalamunakas ei maistunut pahalle, mutta ei myöskään kovin hyvälle. Kyllä tätä söi, mutta lähistöltä löytyy niin paljon kilpailua tälläkin hintatasolla, että ei tänne kyllä kannata erikseen lähteä.

Jälkkäriksi vedetty kookos”smoothie” (voi olla että muistan annoksen nimen väärin, mutta kyllä se mansikkapirtelökin näytti kaipaavan lusikkaa) oli hieno rimanalitus, tätä joutui ihan työstämään lusikalla, että sai lohkottua palasia irti. Kahvi oli ihan jees.

Sisustus on ilmavan valoisa ja seinälle heitetty reliefi koristi tilaa, kuten myös hienot lamput. Ulkona oli terassi ja muutenkin arvokiinteistössähän tässä pyöritään.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli juttuja, mutta olihan tämä toki vähän eläinproteiinipainotteinen. Lasten kanssa en kyllä menisi.

Ps. Chef & Sommelier lopettaa nykymallisena ja uusii konseptinsa! Ääk! Enkä ole ehtinyt vielä kertaakaan täällä käydä!

URL www.palmia.fi/fi/ravintolat/kaupungintalon-ravintola
Puhelin 040-1828682
Osoite Sofiankatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.