Papu Cafe

Tänään ei kyllä tehnyt ollenkaan mieli lähteä mihinkään, mutta nälkä on hyvä motivaattori. Ajattelin ensin, että käyn tarkistamassa sen Kluuvin alakerran Home Taste -raflan, mutta kun pääsin puolisuljetulle ovelle ja olfaktorinen aistijärjestelmäni hylkäsi tämän vaihtoehdon. Kävin sitten tsekkaamassa Eat Your Greens -ravintolan, mutta sekään ei jotenkin houkutellut. En sitten oikein tiennyt että mihin suuntaisin, joten laahustelin Senaatintorin turistivilskeeseen ja hokasin, että Röntgenin tilalle oli tullut Chapter-niminen ravintola.

Koikkelehdin sisäpihalle, kun raflan edessä väitettiin, että siellä olisi ruokaa ja juomaa, mutta ei. Ei ollut. Webbisivut eivät ensin halunneet palvella, mutta nyt kun uudestaan kokeilun myöhempään ajankohtaan niin olihan ne siellä ja osasivat kertoa että on maanantaisin gineksessä. Tosta logosta muuten tuli jotenkin etäisesti mieleen se Välimäki-ravintolan logo. Sielläkin tuli käytyä kerran, kauaahan se ei ollut pystyssä. Nojoo, mutta siis se Papu Cafe, joka muistui mieleen torin laidalla. Tännehän olin menossa silloin Doi Thai -reissulla, mutta en ollut vaan kävellyt tarpeeksi kauas sillä kertaa. Nytpä sitten onnistuin.

A charming cafe offering Vietnamese Bánh mì baguettes and such. The bread was ok, but would have benefited from some Sriracha and herbs.

Some of the other places to get Vietnamese food in Helsinki are Hanoi Vietnam, No. 5 Coffee and Mai Viet.

Papu Cafe tarjoilee vietnamilaisia erikoisuuksia, kuten kesäkääryleitä (1,90e), bánh mì -patonkeja (4,50e puolikas, 8,90e kokonainen) joko possulla tai tofulla sekä salaattia yms kahvilameininkiä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, vesi ja ruoka tuodaan pöytään. Itselle osui puolikas bánh mì possulla.

Mikron kello kilahti ja patonki-lautanen napsahti eteeni. Tässä oli paljon hyvää, kuten mukavasti marinoitua porkkanaa ja bbq-kastikkeen makeuttamaa possua. Patonki oli myös maittavaa, mutta olisin kaivannut jotain tulisuutta mukaan, nyt tämä oli pikkelssien ja possun myötä pääosin makean oloinen. Ja sen lisäksi tähän olisi voinut kipata paljon tuoreita yrttejä. Toisaalta tämä oli jokseenkin sitä mitä kaipasinkin, eli kevyt (eikä tosiaan hinnallakaan pilattu) ja makoisa lounas kaiken kiireen keskellä. Ja vielä oikein hurmaavassa ympäristössä.

Sisustus on siistin kahvilamainen ja pursuaa taidetta. Mesta toimiikin samalla galleriana, joka seinä ja ikkunalauta oli täynnä erilaisia teoksia joita oli kiintoisaa killitellä lounaan yhteydessä. Taustalla soi rauhallinen musiikki ja tunnelma oli leppoisan rentouttava.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli ainakin se tofu-patonki, varmaan muutakin löytyy. Lasten kanssa voisi periaatteessa piipahtaa, tilaa on jne, mutta vähän ohi omilta reiteiltä.

Ps. Näemmä Grand Shanghai on väistynyt ja Aikataloon on ilmestynyt copy&paste-tekniikalla uusi aasialaisbuffa, Zhong Hua.

URL www.papucafe.fi
Puhelin  044-2393943
Osoite Mariankatu 24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.