On The Rocks

Rock rock ja rillumarei, Kallioon minut jalkani vei. Oli lounas herra L:n kanssa ja päästiin turisemaan vähän hänen tulevista urasuunnitelmistaan, hyviltähän nuo näyttivät, IT-puoli vetää aika messevästi tällä hetkellä. Pääsin taas valkkaamaan kohdetta ja tällä kertaa tikka osui On The Rocks Kallioon (Stadin piste ei ymmärtääkseni tarjoa kuin hengellistä ruokaa, rokin muodossa). Tämä on napsahtanut tähän Soul Kitchenin tilalle, Döner Harjua vastapäätä.

Täytyy sanoa, että kun leiskautin paikalle ysillä, niin olipas pitkä leipäjono. Tuo on aika rajun näköinen aikamme ilmiö, eikä noi jonot olleet tuollaisia silloin kun itse nuohosin näitä seutuja. Toki siitä on jo verrattain paljon aikaa ja kaikenlaista on maailmassa tapahtunut. But I digress, siirryin ex-Bullmanin kohdalta kohti Flemarin ja Porvoonkadun kulmaa.

A rock’n’roll bar in Kallio, there is also a decent lunch buffet with meat heavy warm dishes.

For more rock-themed restaurants in Helsinki, go to Hard Rock Cafe, Ilves and Elmun Baari.

Lounas täällä tarkoittaa buffet-muotoista meininkiä joko salaatibaarilla (8,50e), sopalla ja salaatilla (9,20e) tai sitten kaikilla herkuilla (10,20e). Tänään tarjolla oli: Tomaattivuohenjuustokeitto, salaattibaari (salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, herne, maissi, pikkelöidyt pepperonichilit, pastasalaatti, tomaatti-feta-oliivi-punasipulisalaatti, couscous-salaatti sattumilla, marinoitu kaaliraaste, salaattikastiketta ja leipiä sekä levitteitä), hunajaista cajun-kanapataa, lihapullia pippurikastikkeessa, läskisoossi, paistetut nuudelit tofulla ja kasviksilla, yrttiriisi, keitetyt perunat ja pannukakkua sekä mansikkahilloa. Otettiin molemmat koko setti. Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille tullessa, josta näytti löytyvän päivän lehtiä.

Alkuun vedetty soppa oli ook, mutta vähän turhan rakeista ja tomaatti ei jotenkin päässyt ihan täysillä mukaan. Salaattibaarin tarjooma oli melko runsas ja kivasti katettu, mutta itse salaatit jäivät vähän sellaisiksi keskitason suorituksiksi. Värjätyt mustat oliivit ei jotenkin ole omaa suosikkikamaa ja näitä oli niin hieman kuivakkaassa couscousissa sekä siinä “kreikkalaisessa” salaatissa.

Pääruokia olikin montaa sorttia ja kun olimme sijoittautuneet ovelasti auringonpuoleiselle terassille (ensimmäinen tänä vuonna! tästä se kesä alkaa! \o/), niin mentiin perinteisellä ruotsinlaivametodilla. Eli kaikki kasattiin samalle lautaselle, tosin riisi jäi minulla lämpöhauteeseen, kun lusikalla en oikein saanut tökittyä siitä riittävän pienikokoisia lohkoja irti. Valitettavasti nämä eivät nyt olleet ihan sitä mitä olisin toivonut.

Cajun-kana ja läskisoossin liha oli molemmat onnistuttu kuivattamaan melkoisesti, kaikesta nesteestä huolimatta. Kanan mausteisuuskin oli jäänyt jonnekin keittiön tiskille, läskisoossin osalta makua sai sinapilla. Lihapullat olivat semijees, tosin kaveri arveli niitä einesversioiksi, pippuria olisin kaivannut enemmän siihen kastikkeeseen. Perunat olivat ok, kuten myös maustekurkut. Nuudelit menettelivät, tofu oli ottanut vähän makuakin. Tämä oli tällainen kohtuullista keskitasoa edustava kotiruokamainen tankkausbuffa.

Sisustus (tsori, kuvat ovat normaalia enemmän hanurista, mutta siellä oli paljon jengiä ja mä olen laiska sekä huono kuvaaja. Plus jotenkin en vaan kehtaa ottaa reteesti kuvia, kun tämä on vähän tällanen outo harrastus, enkä mä halua kiinnittää itseeni/kuvaamiseen huomiota) on rock-aiheisella rekvisiitalla maltillisesti koristeltu baari ja melko lähiaikoina rempattu, joten ihan siisti.

Erityisesti terassilla oli mukava istuskella ja paistatella aurinkoa (soijaa pukkaa, vai onko tämä jo vanhentunut termi? pilasiko Putouksen Taxfree sen?) samalla kun puputti rasvaa ja hiilareita naamaan kilpaa kaverin kanssa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli salaattibaari + soppa sekä sitä tofua paistettujen nuudelien kera. Ehkä vegeilyyn kuitenkin löytyy joitain hieman parempia mestoja tässä lähimaastossa. Lasten kanssa en varmaan lähtisi, enemmän tällaiseen aikuiseen makuun kaikkine jekkumainoksineen.

Ps. Loistavaa viikonloppua kaikille! Tämä oli numero 671, joten about heinäkuun alussa (tässä on vähän säätöjä ja vapaita matkalla) olisi 700 lasissa. Siihen pitää kehittää jotain ihan ihmeellistä.

URL www.rockskallio.fi
Puhelin 050-3312138
Osoite Porvoonkatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.