Rune’s

Yllättävä näköhavainto uudesta raflasta lounaat.info/helsinki -listalla, jota tulee ajoittain seurattua, sai minut kirmaamaan Oopperatalon nurkille. Näemmä oli ollut Sokoksen edessä (jonka sporapysäkille yleensä tunneloin Forumin kautta) jonkinlainen raitiovaunuinsidentti. Ihmettelinkin palo- ja poliisiautoja kaupan edessä, sporatkin tuntuivat käyttäytyvän hieman epänormaalisti. Mutta siis seiskalla Oopperaan ja siitä sitten Runeberginkadun alkuun (tai no, loppuun kai tekniseltä kannalta, tämähän on numero 60).

A stylish restaurant with home cooked meal-ish food at a fairly reasonable prices.

The area close to the Opera House has many restaurants, such as Mamma Rosa, Tokyo55 and Sushi Wa.gocoro.

Ravintola on lounaat.info’n sivun mukaan eurooppalaista bistro-henkistä tavaraa tuottava yksikkö. Tänään oli tarjolla päivittäin vaihtuvalla listalla: Hernekeitto & lettu (9,20e), kreikkalainen salaatti (10,30e), grillattuja kasviksia polentalla ja hunaja-balsamicolla (10,30e), lohikiusaus (10,30e) sekä jauhelihapihvit sienikastikkeella ja keitetyillä perunoilla (10,30e).

Alkuun oli salaattia ja leipää, loppuun kahvi/tee. Itselle valikoitui kreikkalainen salaatti, kun teki mieli vähän kevyempää settiä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, aseet yms löytyvät pöydistä. Tiskin vierestä löytyi päivän lehdet.

Vaikka alkusalaatti salaattiannokselle tuntuukin hieman “vyö ja henkselit”-menolta, niin olihan sitä pakko ottaa. Kylkeen vielä muutamat leivät voilla ja salaatille ranskalainen kastike, A vot. Salaatti oli tuoretta ja kastike paksun sinappinen emulsio, oikein maukasta ja vahvaa. Leivistä saaristolaisleipä oli suosikki (yllätys!), mutta maalaisleipä oli päässyt vähän kuivahtamaan (oliko leipäkori jäänne aamiaiselta kenties?) ja höttöinen leipä oli vähän liian kevyttä omaan makuun.

Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti ja olikin oikein reilun kokoinen annos lautasella. Salaatti koostui ehkä hieman ylikorostuneesti salaatista (olipa outo lausahdus), mutta toisaalta salaateissa löytyi hyvin variaatiota. Oli friseetä, endiiviä jne mukana tuomassa erilaisia makuja sekä tekstuureita. Pikkelöityä punasipulia oli laitettu hyvin mukaan ja pikkelsi oli jees, tosin vähän makeahko itselle ja yhdistettynä siihen snadisti makeaan salaattikastikkeeseen teki joistain kohdista hieman liian imelän.

Toki messissä oli kalamata-oliiveja sekä feta-juustoa (tai mitä salaattijuustoa) tuomassa suolaa lautaselle, mutta näitä oli sen verran vähän siihen salaatin bulkkiin nähden, että vähän niinkuin hävisivät joukkoon. Brunoise-paprikat kokivat samankaltaisen kohtalon, katoessaan muiden juttujen poimuihin. Kokonaisuutena salaatti oli kuitenkin hyvä, ruokaisa ja sopivan kevyt setti lounaaksi.

Sisustus oli yllättävän tyylikäs, vähän tuli joku trendikkään hotellin aulabaari mieleen, mutta silleen hyvällä tavalla. Oli isompia loosseja salin perällä ja upottavia sohvia pöytineen isojen ikkunoiden edessä. Tässä oli hyvä lounastaa muuten, mutta ehkä ne sohvat olivat karvan verran normaalia alemmalla tasolla pöytään nähden, tai sitten mä olen kutistunut.

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle vaikuttaa olevan pari vaihtoehtoa joka päivä, mikä on oikein hyvä asia. Lasten kanssa ainakin mahtuisi ja raflaan johtaa ramppi, eli vaunuillakin pääsee.

URL www.runes.fi
Puhelin 050-4401484
Osoite Runeberginkatu 60, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.