Benjam’s Bistro

Aurinkoinen keli sen kun jatkuu ja koska olin taas vääntäytynyt keskustaan pörisemään, niin aloin lounasaikaan kaivella listaa esiin. Yllättävän moni mesta on säpissä maanantaisin, tai ainakin niistä mitä on minulla vielä käymättä.

Hupenevasta pinosta nappasin tämän Töölöläisen bistron, mikä on ilmeisesti melko pitkään vaikuttanut samalla paikalla. Menomatkalla tajusin, että Jänö, tuo mättöhippivegaanien mesta, onkin näin lähellä ydintä. Pitää joskus ehkä käydä, tosin on näemmä vain torstaisin ja perjantaisin auki klo 12 eteenpäin (ja toki viikonloppuna, mutta kuka silloin Stadiin tulee?)

An average pasta at this long-standing “Italian bistro”.

More Italian food can be found at Trattoria Corretto, Rodolfo and Il Trio.

Lounaaksi on tarjolla joko pizzaa (10e), muutama pasta-annos sekä pari leikettä. Tänään listalta löytyi: Rigatoni al tonno e asparagi eli parsa-tonnikalapasta valkkarikastikkeella (9e), spaghetti al prosciutto eli kinkku-tomaattipasta (9e), pollo lucano eli paneroitu kana aurajuustotäytteellä (10e) sekä bistecca pizzaiola eli lehmän ulkofilepihvi mozzarella-tomaattikastikkeella (12,50e). Nappasin sen putkipastan.

Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä. Alkuun oli salaattibaari: Salaattisekoitus, putkipastaa tonnikalalla (doh), paprika-kurkku-punasipulisalaatti, marinoituja herkkusieniä (blech), kastiketta, sämpylöitä ja margisnappeja (rly?) sekä loppuun(?) hedelmäsalaattia.

Alkuun vetäisty salaatti oli ehkä aavistuksen väsyneen oloinen, mutta kun laittoi riittävästi kastiketta, niin meni siinä odotellessa. Sämpylä oli jotenkin kuivan oloista, vaikka voisi toivoa pizzauunin omaavalta paikalta tuoreita leipiä. Margisnappia en viitsinyt ottaa edes kouluaikojen nostalgian huumassa.

Pasta tuli melko nopeasti, täällä ei ollut mitään kovin suurta asiakasryntäystä. Parasta tässä oli se reilu mustapippurin määrä ja pasta oli oikean kypsyistä. Muuten tämä oli sellaista kotiruokamaista, eikä silleen hyvällä tavalla. Vähän tuli tosiaan kouluajat mieleen, vaikka en ollutkaan niin aktiivinen, että olisin jaksanut ihan ruokaakin tehdä.

Silloin ennen muinoin tonnikala + pasta oli halpa ja helppo tankkaussafka mitä kuulemma syötiin paljon (mä söin nuudeleita). Valkoviini loisti poissaolollaan, kulhon pohjalle oli jonkinlainen lammikko muodostunut ruokailun loppupäässä, jota sillä kuivahkolla käntyllä noukin, mutta oli tämä vaan aika kaukana esim. siitä Il Trion maukkaasta valkoviinikastikkeesta.

Kyllä tätäkin syö ja kaiketi sen aamuisen rehaamisen jälkeen (nyt vedin oikein vihalla viikonlopun makoilun jälkeen, jäsenet oikein tärisi kuntosalin suihkussa) on ihan hyvä vetää kunnon setit, mutta en minä tänne ihan erikseen lähtisi. Ellei siis olisi tällaista harrastusta.

Sisustus oli yllättävän freesi, ottaen huomioon mestan iän, olisiko rempattu lähiaikoina? Ohuet verhot olivat kiusallisesti kiinni, mutta päästivät silti runsaan valon pikku saliin, jonka äänimaailman täytti italialainen laulanta. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjille oli pizzaa.

Ps. Hvitträskiin sekä muihinkin museoihin on tulossa mielenkiintoinen aalto ruokatarjontaa Suomen kovimmilta nimiltä, mukana mm. herra Terävä. Ihan mahtavaa, aika harvassa museoraflassa on mitään erityisen sykähdyttävää tarjolla nykyisin.

URL www.rzp-bb.com
Puhelin 09-492322
Osoite Dagmarinkatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.