Cafe Huvila

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Aim singing in tö rein, tsast singing in tö rein. Tihkusateen saattelemana kävelin paremman puoliskoni kanssa Finlandia-talon (tänne tulossa joululounas, ehkä tänä vuonna voisi piipahtaa) ympäri ja Huvila-kahvilaan lounaalle. Tämä Hakasalmen huvilan kahvila on jännästi jäänyt koestamatta, vaikka on roikkunut listalla pitkään ja kesallä piti käydä tsekkaamassa. No, menee se näinkin, vaikka ilma ei niin kesäinen olekaan. Huvilan museossa näytti olevan joku kiintoisa Musiikkia-näyttely, pitää käydä ehkä skidien kanssa vahtaamassa.

An excellent lunch in a classical environment, this cafe is housed next to the Hakasalmi Villa museum. The salmon soup was delicious, as was the feta and avocado salad.

Other cafe’s in interesting classical environments are Café Viola, Cafe Aalto and Ateneum Bistro.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Kahvila tarjoaa lounaaksi soppaa (9,90e) tai salaattia (9,90e) tai sitten näiden komboa (12,50e) hieman pienemmällä soppakulholla. Tänään tiistaisin (maanantai on kiinni) ja torstaisin vaihtuvalla listalla oli tarjolla: Lohikeittoa ja feta-avokadosalaattia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Näiden lisäksi kylkeen löytyy itse tehtyä, rukiista maalaisleipää sekä vaahdotettua voita jollain mausteella maustettuna. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa ja kassan vierestä löytyy vedet ja aseet leipien kera. Päivän lehdet (iltsarit sekä hesari) löytyvät ruokailupuolen pöydältä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Otettiin molemmat tuo kombo ja vielä kokikset pikkuperjantain aaton kunniaksi. Jännä juttu (oli pakko googlailla tätäkin termiä), että ilmeisesti joillekin keskiviikko on pikkulauantai, eikä pikkuperjantai, kuten se on itselle esitelty nuoruudessa. Kai tämä on sellainen “tuima” kysymys.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Alkuun nakerrettu leipä oli oikein hyvää, rukiinen reuna rapsahteli kivasti hampaissa ja se (sopivan lämmin levitykseen) vaahdotettu voi antoi täyteläisen maun hieman happamalle leivälle. Sitruunalla maustettu vesi oli miellyttävän raikasta kyytipoikaa, toki se kokiskin maistui.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Sopat ja salaatit saapuivat nopeasti pöytään ja olivat erittäin hyvännäköiset annokset. Soppa oli höyryävän herkullinen kulho taitavasti keitettyä lohikeittoa. Perunat olivat juuri sopivan kypsiä ja ne olivat hienossa balanssissa loheen nähden.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Lohi oli onnistuttu pitämään mehukkaassa kypsyysasteessa, lohkeilevana, mutta sopivan pinkkin punaisena sisältä. Nestettä oli vielä maustettu jollain vihreällä (tilli)öljyllä joka rikasti hienosti makukokemusta. Erinomainen lohikeitto!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Salaatti jatkoi kunnianhimoisella linjalla ja oli kasattu ilmavaksi keoksi lautaselle. Tuoreista komponenteista väsätty salaatti oli saanut ihanan etikkaisen kastikkeen joka oli onnistuttu saamaan mukaan koko salaattiin ilman, että pohja oli vettynyt ikäväksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Erinomaisen maukas fetajuusto oli murennettu salaatin päälle ja saanut kevyen hunnun samaa maustetta (en tunnistanut) kuin se voi. Tomaatin puolikkaat oli joko erikseen marinoitu tai sitten vaan saaneet reilusti sitä herkullista kastiketta ja toimivat pirskahtelevina makupommeina.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Ja se avokado! Todella hyvä idea vaahdottaa tämäkin, maustaa sitruksella ja sitten tursottaa täyteläiseksi tahnaylläreiksi ympäri salaattia. Tämä viimeisteli salaatin, joka oli yksi paremmista mitä olen Stadissa lounaaksi nauttinut. Tämä oli niin yllättävän tasokas ja harkitusti rakennettu lounas, että suosittelen ihan ehdottomasti käymään, vaikka vähän kauempaakin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Sisustus on vanhanaikaisen hurmaava ja täällä oli erittäin miellyttävää istuskella ja tuijotella puutarhamaista maisemaa ikkunasta lounastamisen yhteydessä. Muutenkin tänne oli hauska kävellä sen Finlandia-talon puiston läpi, en ole täällä aiemmin käynyt ja perspektiivi Rautatieasemaan oli uusi ja kiinnostava.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kun kävi ilmi, että oltiin ekaa kertaa liikkeellä, niin opastettiin hienosti lounaan yksityiskohdissa (leivät kuuluu, vedet löytyy vierestä jne), kiitos siitä. Kasvissyöjälle on aina ainakin toinen vaihtoehto sopiva. Ja se salaatti itsessään oli niin hyvä ja runsas, että kannattaa tsekata.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Lasten kanssa pitää ehdottomasti joku kerta käydä, samalla kun käy joko tässä tai Kansallismuseossa. Syöttötuolikin löytyy, mutta vaunujen kanssa voi tehdä tiukkaa. Kahvilasta löytyy myös pienempää purtavaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Ps. Hieno SMC piissi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/23/16

Pps. Iso Roballe on tulossa ensi viikolla taas joku uus mesta, Na’am. Pääsen itse sinne vasta vähän myöhemmin, kun on taas muita juttuja sen viikon. Laitetaan listalle.

URL www.cafehuvila.fi
Puhelin 040-5206507
Osoite Mannerheimintie 13 B, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.