Story (Kamppi)

Sateinen purjantai tekeillä ja ihan sikamainen viikko päällä, joten piti päästä sisätiloja pitkin vetämään joku nopeampi lounas. Parempi puolisko oli kuitenkin myös laskuissa mukana, joten en viitsinyt vetää ihan random-paikkaa ja valitsinkin Korttelin neljänneksi viimeisen vaihtoehdon, eli Storyn (Date+Kale, Torre ja Bastardo vielä listalla).

Ei minulla mitään isoja odotuksia tästä ollut, Wanhan Kauppahallin käynnin jälkeen, mutta ajattelin, että täältä on sentään kivat näkymät sateiseen Stadiin ja toisaalta vaimo ei ollut Bastardon italialaisesta listasta ihan niin innoissaan. Sellainen Story siis tällä kertaa (heh heh).

A restaurant in the Kampin Kortteli offering salads, soups and burgers in a “Finnish bistro” setting. The salads we had were nothing to write home about, but the view from up here is quite something.

This “food court” has several excellent restaurants, such as Bar Cón, Sandro and Hoku.

Tarjolla on enemmän tai vähemmän perinteistä “Suomi-bistro” meininkiä. Osa kamoista listalla on vaihtuvia ja burgerit etc on sitten “klassikoita”. Tänään tarjolla oli: Siskonmakkarakeitto (10,50e), ylikypsää härän ulkopaistia kukkakaalilla ja kermaisella pippurikastikkeella (13,80e), tulinen tofu-nuudelisalaatti (13,80e), maalaiskanasalaattia dijon-dressingillä (13,80e), kermainen lohikeitto (13,50e), storyn burgeri (16,90e) sekä vegeburgeri (16,90e).

Minulle valikoitui nuudelisalaatti tofulla (kun oon niin vege) ja vaimolle kanasalaatti, tosin sovittiin että jaetaan jne. Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa, josta sai numeropalikan pöytään.

Alkuun tuli mukaan leipää ja miellyttävästi löytyi myös oliiviöljyä sekä balsamiccoa + suolaa. Näitä oli kiva mutustella siinä jutustellessa ja pääruoat saapuivatkin melko vikkelään aloituksen jälkeen. Leipä oli ihan jees, vähän pullamainen, mutta sopi näin ollen hyvin sen öljyn etc kaapimiseen lautaselta.

Salaatit olivat runsaita ja hyvännäköisiä molemmat. Oman tulisen nuudelisalaatin tulisuus tulikin sitten pienestä truuttauksesta srirachaa, joten tulisuus jäi lähinnä nimelliseksi. Vaimo tykkäsi tofusta, minusta se oli aika tavanomaista settiä, onneksi kuitenkin tätä vähän kiinteämpää kamaa, mutta olisi minusta voinut olla voimakkaammin marinoitua.

Kylmät nuudelit olivat kylmiä nuudeleita, vähän liian jämäköitä, eikä mitenkään erityisen maukkaita. Mukana oli myös raastettua porkkanaa, selleriä tai fenkolia (tämä ei juurikaan maistunut miltään, joten en osaa sanoa), yrttejä ja jotain vihreää salaattia tms. Tämä oli tällainen perussetti, kyllä tämän veteli, mutta ei nostanut päätään oikein millään osa-alueella.

Vaimon salaatti oli vähän parempi suoritus, erityisesti se kana oli murean mehukasta ja siihen oli saatu ihanan kesäinen grillauksen maku. Näin sitä pitää. Noin muuten salaatti oli hyvä suoritus, hän diggaili punajuurista ja oli siellä vähän papuja sekä porkkanaakin mukana. Mutta siis ruokaisa salaatti, jonka kohokohta oli se kana.

Ei nämä oikein tämän hintatason väärtejä olleet (toki ymmärrän kyllä että lokaatio on varmasti kallis, mutta vertaankin lähinnä näihin muihin Korttelin kuppiloihin), joten siinä mielessä mentiin aika samalla tasolla kuin Wanhan Kauppahallin osalta. Ja oman salaatin puolesta en kyllä lähtisi toista kertaa lounaalle tänne. Tosin se leipä minkä heitin joskus täällä hetulaan, kun kävin istuskelemassa mutsin kanssa, oli semijees. Parempia mestoja löytyy ympäriltä useita.

Sisustus oli jotenkin vähän kolkon oloinen, vaikka toki siisti ja uutuuttaan kiiltävä. Kummankaan mielestä tässä ei jotenkin heijastunut mitenkään ravintolan persoona, vähän tällainen ruokalamainen fiilis, ei koristeita tai krumeluureja missään. Snadisti sellainen hajuton-mauton ketjumainen olo, eikä mitenkään hyvällä tavalla. Mutta näkymäthän täältä ovat ihan parhaat, joten ei tässä mitenkään ikävä ollut istuskella. Ja tiskin puolella oli toki ne hienot kattokruunut.

Asiakaspalvelu oli oikein ystävällistä ja sujuvaa, iso kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista, mutta kehottaisin tsekkaamaan tämän sijasta Sandron tajuttoman hyvän salaattipöydän. Lasten kanssa voisi ehkä jotkut pullat tms tulla vetämään, tilaa ainakin löytyy ja syöttötuoli etc.

Ps. Mahtavaa viikonloppua kaikille, meitsi menee huomenna vankilaan! Katsotaan miten jatkon käy.

URL www.restaurantstory.fi
Puhelin 010-6668461
Osoite Urho Kekkosenkatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.