Levain

Meni suunnitelmat vähän puihin tämän päivän osalta, mutta pienen seikkailun jälkeen suuntasin Viiskulman lähistölle ruokaa etsiskelemään. Tänään on tiedossa harvinaista herkkua, kun pääsi käymään leffassa (Blade Runner, tietty) kaverin kanssa ja sen tiimoilta mieli lähti vähän harhailemaan lounasta etsiessä.

Saavuin lopulta kaiken vatuloinnin jälkeen Levainin eteen ja hyppäsin sisälle. Mestahan on BW ravintoloiden leipäpiste ja näin ollen taustalta löytyy melkoisesti kokemusta.

A bread specific spread on display at this bakery/eatery. The grilled cheese sandwich I had was very nice, as were the side salad and pickles.

Other restaurants close by are Bumi Cafe, Len’s Keishoku and Nerone.

Tänään oli tarjolla: Soup & bread eli keitto paahdetuista sienistä, pikkelöityjä kantarelleja, yrttifoccacciaa (11e); weekly special eli maa-artisokkarisottoa, paahdettua latva-artisokkaa, pinjansiemeniä, parmesaania (16e); salmon pastrami, roasted potatoes & fennel eli lohipastramia, paahdettuja perunoita ja fenkolia, baby-pinaattia, kaprismajoneesia, rapeaa ruisleipää (16e); grain salad eli paahdettua keltajuurta, spelttiä, omenaa, paahdettua lehtikaalia, kikherneitä, fenkolia, manteli-vinaigrettea (12e); levain caesar salad eli romaine-salaattia, sydänsalaattia, yrttipaahdettua parsakaalia ja neulapapuja, parmesaania, hapanjuurileipäkrutonkeja, caesar-dressing (12e, lisäksi: grillattua kanaa 5e, katkarapuja 4e, paahdettua seesamitofua 3e, grillattu flank steak 6e); monte rosso eli saunapalvia ja jätkäsaari-juustoa grillatun levainin hapanjuurileivän välissä, pikkelöityjä kasviksia (11e); egg sandwich eli paistettua kananmunaa, cheddaria, shirachadressingiä, paahdettua briossia + pinaattia tai pekonia tai Ferin makkaraa (9e) sekä vihreä salaatti ja haricot verts (3e).

Otin tuon monte rosson ja sivuun vihreän salaatin. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, vedet löytyy keskihuoneesta.

Leipä ja salaatti saapuivat kohtuullisen nopeasti ja täytyy sanoa, että annoskokonaisuus oli saatu tosi kivan näköiseksi. Leipä oli paistettu todella hyvin, aivan törkeän hyvän rapsakka pinta ja juustoisen täyteläinen sisus. Se palvikinkku hävisi jonnekkin kaikkien muiden makujen sekaan ja vähän enemmän olisin kaivannut sinappia tms sinne leivän sisään tai vaikkapa purkkina tuohon sivuun.

Mutta silti yksi parhaimmista grillatuista leivistä mitä on tullut vedeltyä. Pikkelsi oli myös tasokas, hennon etikkainen ja freesasi annosta tosi hyvin. Sivusalaatti oli sekin yksinkertaisuudessaan yksi paremmista vihreistä salaateista mihin olen törmännyt. Tällaisen loihtiminen on taitolaji, iso käsi keittiölle siitä. Mutta oliko tämä sen hintansa väärti?

Ja omasta mielestäni vastaus on sama kuin Melt-ravintolan leivän kanssa, eli ei ollut (tosin tämä pikkelsi oli parempi lisuke ja lisäpisteitä erinomaisesta salaatista). Hyvä toki ja kannattaa joskus käydä tsekkaamassa jos on huudeilla, mutta ehkä täältä kannattaa enemmänkin hoitaa sitä artesaanileipää? Leipä oli meinaan tosi hyvää, hieno kuori, herkullinen maku ja ihana sitko.

Sisustus on delimäinen, kivoilla kaakelilattioilla ja kauniilla yksityiskohdilla duunattu. Taustalla soi nuorekas musiikki ja muutenkin tässä oli oikein mukava istuskella lounaalla.

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja kovasti suositeltiin sitä risottoa (ei vaan tehnyt nyt risottoa mieli), mutta silleen positiivisella otteella. Kiva käynti, hauska mesta. Lasten kanssa liikuttaessa tämä on selvästi paikallisten suosiossa, oli sen verran mammapartioita liikkeellä.

Hyvin mahtuivat raflaan ja löytyi heillekin rauhaisia soppia, jotenkin hauska nähdä tollasia pikkusia, kun omat on jo kasvaneet potkupuvuista ulos.

Ps. Kamomen edessä oli iso porukka japanilaisia turisteja ottamassa kuvia, oli oikein kansainvälisen oloista menoa.

Pps. Torin tilalle ilmestynyt Heathinki oli kiinni, onkohan pitkäänkin.

Ppps. Panik on nykyään Maulito.

URL www.levain.fi
Puhelin 010-3229384
Osoite Kankurinkatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.