Vibami

Viimeksi kun kävin huoltamassa kuontaloani Maffin Minnan taitavissa käsissä, kuulin, että Hello Darling oli lopettanut ja tilalle oli tullut joku uusi mesta. Päätin sitten käydä tsekkaamassa ravintolan tietämättä siitä mitään sen enempää.

Paikalle saapuessani havaitsin, että kyseessä oli vietnamilaista sapuskaa tarjoava rafla ja vieläpä “Best Phở In Town”-kyltillä varustettu. Mielenkiintoista!

Phở, Bánh mì or maybe Cơm tấm for lunch or dinner? This teeny Vietnamese restaurant has them all and is a great addition to the Iso Robertinkatu street food scene.

Other Vietnamese restaurants in Helsinki you should check out are No. 5 Coffee, Sen Chay and Ônam.

Vastassa olikin varsin jännittävän oloinen lista erilaisia ruokia ja lounastarjous (10e) käsitti ymmärtääkseni kaikki pääruoat. Mutta minäpä tietysti tilasin sen phởn, kuinkas muuten. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, jonka vierestä löytyi kahvi/tee, nämä kuuluivat siis myös lounaaseen. Ruoka tuodaan pöytään ja lautasen mukana tulee aseet.

Soppa saapui melko nopeasti eteeni, hörpittyäni hetken teetä lämmikkeeksi. Tämä oli jälleen vaikuttavan kokoinen setti kamaa, käsittäen lihaa (listassa lukee lehmä, mutta minusta tämä vaikutti possulta) sekä vietnamilaista makkaraa, nuudelia (duh), ituja, sipulia ja yrttejä. Liemi oli kirkasta ja maukasta, tämä lämmitti mukavasti, mutta mielestäni jäi aavistuksen jälkeen kaupungin kovimmista versioista, kyltistä huolimatta.

Rankkaisin samalle, hyvälle, tasolle Ônamin kanssa. Nuudeleita oli sopivasti ja lihaa ihan kohtuullinen määrä. Tykkäsin niistä iduista, jotka toivat rouskuvan komponentin annokseen. Yrttejä oli vähän naftisti omaan makuun, mutta kiva, että kuitenkin jonkun verran oli laitettu.

Maustesoosseissa löytyi hoisin(?)-kastiketta sekä srirachaa ja oli siellä myös purkillinen jotain chilirouhetta tms. Näillä sai modailtua annosta haluttuun suuntaan. Soppaa vedellessä tuli pieni annoskateus toisiin pöytiin vietyihin lautasiin, täällä voisi ihan mielellään käydä testaamassa jotain muutakin kuin tätä keittoa. Mutta ekalla kertaa pitää aina vetää se phở. Kannattaa käydä, hauska pikku rafla ja hyvää ruokaa kohtuu hintaan.

Sisustus on melko riisuttu, peruskalustus ilman liinoja ja jotenkin ne paperitelineet sekä pöytien asettelu sai tämän tuntumaan aavistuksen pikaruokalamaiselta (tosin kivat lamput oli laitettu kattoon). Toki pieni tila sanelee aika tiukasti reunaehdot asiakaspaikkojen sijainnille.

Ihan jees tässä oli istuskella lounaalla ja kuunnella leppoisan rauhallista musaa soppakulhon ääressä. Tila myös täyttyi yllättävän vauhdikkaasti avautumisen jälkeen, joten kannattaa olla ajoissa tai myöhään liikkeellä. Wolt näytti ainakin palvelevan tämän raflan tarjooman osalta.

Asiakaspalvelu oli ujon ystävällistä ja sujui finlenskan kielellä. Kasvissyöjälle vaikuttaa listan mukaan olevan hieman hintsusti juttuja, mutta viereiseen pöytään meni annos, joka oli modattu sienillä ja tofulla “liha-annoksesta” vegeksi, eli kysymällä onnistuu. Huomenna onkin sitten matka snadisti kauemmaksi ytimestä, hauska nähdä mitä idemmässä on tarjolla.

Ps. Sattui silmään Ruokaretki-niminen saitti, mielenkiintoisen oloinen setti suomalaisia lähiruokamestoja. Ja hei! Kaikki nyt hommaa lippuja Grand Champagne Helsinki 2017 -tapahtumaan. Omat tuli jo tilattua, kuten myös yksi Master Class -luento. Saas nähdä mikä rafla tulee valittua jälki-istunnon kohteeksi.

Ainiin, pakko vielä kommentoida tuota kansallisruoka-äänestystä, hyvä, että oli ruisleipä ja karjalanpaisti, joku pizza olisi ollut niin nolo.

URL www.vibami.fi
Puhelin 046-6384209
Osoite Iso Roobertinkatu 3-5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.