Ônam

image

Kiirettä pitää, joten piti käydä taas pikaisella. Pääsin sitten viimeinkin sinne Ônamiin maistelemaan phở:ta. Mesta on siis (ilmeisesti) HKI+ porukoiden väsäämä uusi vietnamilainen ravintola Forumissa. Erinomaista, että näitä etnisiä paikkoja tulee jatkuvalla syötöllä lisää ja vietnamilainen on hieno lisä Forumin tarjontaan.

A fresh new Vietnamese restaurant in Forum Shopping Mall with phở, salads, spring rolls and such.

For other restaurants with great phở, go to No. 5 Coffee, Steam Coffee, The Boom Room and Hanoi Vietnam.

image

Paikka tarjoaa sopan lisäksi riisiruokia, kevätkääryleitä sekä fritattuja kääryleitä, crepsejä sekä salaatteja. Lounastarjouksiakin oli ilmestynyt, tänään oli tarjolla seuraavat: Phở ylikypsällä naudalla tai vegenä (10e), Cơm Ônam eli riisiannos sitruunaruoholla höystetyllä kanalla (10e), Bún chả eli riisinuudelisalaatti paistetuilla kevätrullilla ja grillatulla possulla (10e) sekä phở kevätrullien kera (15e).

image

Loppuun voi ottaa kahvia. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, jonka vierestä löytyy vesi yms piste. Mausteet ja aseet löytyvät pöydistä. Itselle tuli (ûllatus!) phở kevätrullilla. Numerolappu kouraan ja pöytään venaamaan.

image

Ruoka saapui yhdellä kerralla ja odottelua oli vain joku 10 minuuttia vaikka mestassa oli aika paljon jengiä, mikä on ihan hyvä saavutus. Kollega kertoi, että oli joutunut odottelemaan 30 min, joten olin ehkä onnekas tai sitten prosessi hiljalleen paranee?

image

Kevätrullat olivat freesin maukkaita ja kastike oli makean tahmeaa ja hitusen suolaista, jota pystyi sitten säätelemään kalakastikkeella, soijalla sekä chilikastikkeella (mahdollisesti srirachaa, tosin aika pliisua). Näissä kevätrullissä häiritsi hieman se, että tarrautuivat toisiinsa sekä lautaseen kiinni niin pahasti, että melkein hajosivat ennenkuin pääsin niitä mutustelemaan. Ehkä nämä olivat seisseet jo hetken jossain?

image

Phởn liemi piti tsekkaa ensin ja tämä oli aika hyvä veto. Kirkas, hieman rasvaisen täyteläinen liemi melko syvällä maulla. Kaukana siitä aavistuksen metallisesta HKI+ liemestä ja toimi muiden ainesten kanssa. Mutta vähän jäi mielestäni jälkeen parhaimmista liemistä mitä olen maistanut. Nuudeleita oli sopivasti ja ne olivat juuri oikeanlaisia tällaiseen soppaan.

image

Ylikypsä nauta oli ihanan mureaa ja snadisti rasvaista, oikein hyvä liha tässä kontekstissa. Yrttejä oli laitettu melko paljon ja vähän oli itujakin tuomassa tekstuurivaihtelua. Jotenkin tämä kaikki kaipasi rohkeampaa maustamista, toki ainahan näitä soppia tulee modattua niillä kastikkeilla, mutta jotenkin, silti. Ihan hyvä ja nopeahko lounas tämä kuitenkin oli ja erittäin tervetullut ravintola Forumin nurkille.

image

Sisustus on freesi ja nuorekas hauskoilla seinäpiirrustuksilla ja valokylteillään, tosin tähän kohtaan täytyy sanoa että näitä seinämaalauksia tuntuu olevan nykyään niin monessa paikkaa, että taitaa olla niiden valkoisten kaakeliseinien tyyppinen trendi. Mielellään täällä lounasti ja tutkaili Forumin käytävän kuhinaa, sai tässä kuitenkin olla ihan rauhassa, vaikka näin kauppakeskuksen käytävän vieressä ollaankin.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista ja HUOM! myös vegeversio phở:sta! Pelkästään tuon takia kannattaa käydä. Lasten kanssa voisin hyvinkin kuvitella käyväni, hyvä lokaatio ja turvallisen etninen ruoka, vaunuille yms isommillekin partioille löytyy tilaa sekä syöttötuoleja.

URL www.onam.fi
Puhelin 040-0899987
Osoite Mannerheimintie 14, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.