Hello Darling

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Kuulas ja kaunis syyssää saatteli minua Iso-roban suuntaan testailemaan Cafe Balzacin (kääks, en ollutkaan kirjoittanut tuosta ravintolasta joka oli hauska, pieni ja tarjosi mm. herkullisia pastoja) tilalle ilmestynyttä Hello Darling -ravintolaa. Ravintola tarjoaa melko kansainvälistä listaa, josta löytyy kala tacoja (10e), bibimbap (19e) kuin myös punajuuririsottoa (18,50e). Lounaslistalla näyttäisi olevan pari lautasannosta sekä soppa. Tänään oli tarjolla: vaaleaa kalaa (en kysynyt) fenkoli-kevätsipulikastikkeella ja uunijuureksilla (10,70e), falafelia quinoalla ja tsatsikilla sekä punajuurihummuksella (10,70e) sekä ranskalainen sipulisoppa (9e), Alkuun tulee salaatti, loppuun halutessa kahvi. Vedet ja aseet löytyvät pöydistä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille. Itselle valikoitui tuo falafel-annos.

image

Alkusalaatti oli hurmaavan persoonallinen ja herkullinen, hauskasti leikatut kasvikset ja todella maukas kastike toimivat erinomaisesti. Loistava aloitus, ja hyvä focaccia mahdollisti kastikkeen rippeidenkin noukkimisen kupista. Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti (olin tapani mukaan taas aikaisin liikenteessä) ja oli hienon näköinen setti lautasella. Falafelit olivat erittäin taitavasti tuotettuja, rapsakka pinta, mehevä ja sopivan ilmava sisus sekä hyvät maut. Punajuurihummus oli mahtavan makuinen ja sopi falafelien kanssa todella hyvin yhteen. Tsatsiki oli ihan hyvä, tosin ei noussut ihan samalle tasolle hummuksen kanssa ja olisinkin kaivannut rohkeampaa valkosipulisuutta, vaikkakin lounaalla tämä on aina hieman riskialtista jos on kovasti palavereita edessä. Se quinoa ei taaskaan oikein toiminut ja minulla alkaa pikkuhiljaa muodostua viha-viha suhde tähän ainekseen. Ei se nyt mitenkään pahaa ollut ja tomaatti-sipulikastike hieman pelasti sen puuromaisen tekstuurin ja tasapaksuisen maun aiheuttamaa taisteluväsymystä annoksen loppuun asti syömiseen. Eli meni vähän puurtamiseksi sen quinoan kanssa. Onneksi ne tahnat ja falafelit olivat niin herkullisia. Summa summarum, hyvä lounaspaikka ja kiva että on vegevaihtoehtoja, mutta quinoaa pitää alkaa välttelemään.

image

Sisustus on persoonallisesti ja rennosti kalustettu pienehkö kahvila-ravintola. Bonusta kirjoista ja hauskasta musiikista. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, sekä mukavan kansainvälistä (ilmeisesti omistajat/henkilökunta eivät ole kantasuomalaisia ja homma toimiikin paremmin englanniksi vaikka ihan hyvin pärjäsi härmälläkin). Kasvissyöjälle oli tosiaan parikin annosta, eli suosittelen kokeilemaan. Lasten kanssa voisi ehkä tulla ja kuulemma tänne ovat mammaseurueetkin tervetulleita. Pienihän tämä on, mutta hurmaava.

URL www.hellodarling.fi
Puhelin 050-4656080
Osoite Iso Roobertinkatu 3–5, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.