Fisken På Disken

Erinomaisen talvinen keli ajoi tämän konttorihiiren sisätiloja pitkin Kampin Kortteliin etsiskelemään murusia. Kiva kun on lunta, lapsetkin diggailee kovasti. Itsellä on edelleen havaittavissa vähän motivaatio-ongelmaa tämän kivireen kanssa, mutta kai se siitä. Pari kivaa kommenttia kyllä piristi kummasti. Kyseinen ravintola on kalaa (duh) ja ostereita tarjoava mesta, joka on erittäin hyvä lisäys Kampin ravintoloihin. Tosin onhan siellä kellarissa Fisu & Ranet, joka tarjoilee oikein maittavaa fish & chips meininkiä.

A restaurant serving mainly fish dishes and also oysters is a refreshing addition to the Kamppi shopping center. The Toast Skagen I had was a little too modern for me.

Other restaurants you might be interested in Kamppi are Fisu & Ranet, Beijing8 and Papito.

Tänään lounaaksi oli tarjolla: Karitsan jauhelihapihvi kukkakaalilla ja polentalla (13,50e), Fiskenin Skagen (13,50e) sekä Fiskenin lohikeitto (14,50e). Kaikkiin annoksiin kuuluu talon salaatti ja talon leipä sekä tietty vesi (tai en mä tiedä onko se mikään tietty, vrt. Midhillin watergate). Tilaus ja maksu hoidettiin tiskille tullessa ja ruoat tuodaan pöytään. Itse päädyin tuohon Skageniin.

Alkusalaatti oli pieni mutta maittava, suolaheinää ja pikkelöityjä juttuja kirpsakalla kastikkeella. Leipä oli vähän liian pullamaista omaan makuun, mutta kyllä sitä lämmintä leipää oikein mielellään aina vetää ja voitakin oli notkistettu sopivasti. Ihan jees aloitus.

Pääruoka saapui seminopeasti ja oli mielenkiintoisen näköinen. Se uppo(?)muna oli hieman erikoisen oloinen. Valkuainen oli sen verran ali, että oli aavistuksen limaisen oloista. Mutta ulkoasusta huolimatta kananmuna sopi annokseen ihan hyvin, vaikkakaan ihan kaikkea siitä ei pystynytkään haarukalla noukkimaan lautaselta johtuen tuosta hieman vetisestä olomuodostaan. Täytyy sanoa, että tämän skagenin filosofia erosi siinä määrin omista lähtökohdista, ettei oikein osunut maaliin. Sinänsä tämä oli taitavasti keitetty, ei siinä mitään, mutta jotenkin se makumaailma ei puhutellut itseäni ja leipävalintakin oli omasta mielestä erikoinen.

Leipä, jonka päällä katkikset lepäsivät oli hyvin kovakuorinen ja täysin pehmeä sisukseltaan. Tästä toisaalta puuttui se pohjan rapeuden tuoma tekstuurivaihtelu ja toisaalta annos oli vaikeasti syötävissä. Kova ähinä kävi kun yritin kammeta veitsellä ja haarukalla kuorta osiin. Ehkä terävämpi veitsi olisi hyvä? En oikein usko, että annosta oli tarjoitus vetää käsinkään, kun leipä yms kamat olivat siinä määrin korkeita. Mutta siis ihan mielenkiintoista kokea tällainenkin versio kyseisestä klassikosta, nyt vain lopputulos ja omat mieltymykset eivät vaan kohdanneet.

Sisustus on yllättävän tyylikäs tällaiseksi ostoskeskuksen käytävän reunalla sijaitsevaksi mestaksi. Asiakaspaikkoja oli useita eri tyyppisiä, baaritiskilläkin olisi voinut istuskelle ihmettelemässä safkan tekoa, mutta valitsin perinteisemmän pöydän jossa oli hauska lamppu.

Asiakaspalvelu oli erinomaisen ystävällistä ja sujui mallikkaasti, iso kiitos siitä. Kasvissyöjälle tämä paikka ei luonnollisestikaan tarjoa mitään, kyseessähän on kuitenkin fisuihin erikoistunut ravintola. Lasten kanssa mahtuisi hyvin, ehkä sitä lohikeittoa voisi joskus käydä kokeilemassa?

URL www.fisken.fi
Puhelin 040-1971157
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.