Cactus

Uusi vuosi, uusi ravintola. Tämäkin ravintola on hetken roikkunut to do -listalla ja päätin sitten 2017 kunniaksi käväistä Käpylän reunalla lounastamassa. Oli ihan virkistävää käydä näillä nurkilla, kun olen joskus ka(aaa)uan sitten ollut Koskelan sairaalassa hommissa jolloin näitä kulmia tuli hinkattua enemmänkin. Mutta niin, eli dösällä Amerin talon luokse (joka oli ihan bränikkä silloin Koskelan aikoihin) ja siitä sitten ravintolaan.

A Mexican restaurant in the Käpylä district, the burrito was more tex-mex than Mexican, but the salad and especially the lovely home-made bread rolls were great.

Other Mexican restaurants worth a visit in Helsinki are El Rey, Eatos and Tortilla House.

Tarjolla on lounasbuffet salaatilla (8,90e) joka tänään sisälsi: Kanafajitaksen riisillä. Buffan lisäksi voi ottaa lautasannoksen, joita oli tänään tarjolla seuraavanlainen setti: Lohisalaatti (7,20e), ravioli feta-aurinkokuivattu tomaatti täytteellä ja pestolla (8,90e), jauhelihatagliatelle herkkutattikastikkeella ja parmesan-juustolla (8,90e), porsaan ulkofilee ranskanperunilla ja oliivi-kapris-tomaatti-parmankinkku salaatilla/höystöllä (8,90e), naudanmaksa kermaperunoilla (10,90e) sekä taco/burrito/enchilada kanalla/vegenä/lehmällä (8,90e). Mahdollisesti jotain burgeriakin löytyy.

Salaattibaari kuuluu aina lounaaseen ja sieltä löytyi: feta-jäävuorisalaatti-rucola-salaatti, marinoituja oliiveja, marinoituja valkokaali- ja punakaaliraasteita, kikherne-sipulisalaatti, maustekurkkua, pikkelöityjä jalopenoviipaleita ja paria erilaista leipää (churro-henkinen sekä jännä sämpylä). Oli siellä muutakin, mutta jäi aavistuksen epäselväksi, että mikä kuuluu salaattibuffaan ja mikä on lämmintä ruokaa.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Aseet yms löytyvät linjastosta ja veden lisäksi on “fruit punch” -tekstillä merkattua mehua. Otin burriton kanalla, kun edellisestä burritosta on jo jonnin verran aikaa.

Alkusalaatti oli oikein maukas, rapsakat, marinoidut kaaliraasteet ovat minun heikkous ja nämä olivat herkullisia. Muutkin komponentit olivat hyviä, mutta ne vastapaistetut sämpylät hurmasivat minut täysin. Se churro-tyylinen pötkylä oli snadisti rapsakka pinnalta lämpimän ilmavalla sisuksella, nam! Toinenkin sämpylä oli hyvä, mutta ei ollut ihan niin hekumallinen kuin tämä. Erittäin hyvä aloitus lounaalle.

Burrito saapui melko nopeasti eteeni ja oli melkoinen pötkylä, kuten nämä tuppaavat olemaan. Vieressä oli lisukkeena riisiä sekä salsaa ja päälle oli ripoteltu tomaatti-sipuli-chili-haketta. Pettymykseksi burrito olikin enemmän sellainen tex-mex-henkinen, eli toisinsanoen sisälsi pelkästään sitä kanakastiketta, joka sisälsi myös riisiä. Kastike oli sinänsä ihan hyvää, mutta menihän tämä puurtamiseksi loppua kohden. Annoksen päällä ollut hake maistui miellyttävän raikkaalta ja ylläpiti jonkun aikaa kiinnostusta annokseen. Salsa oli sekin ihan hyvä, pienellä chilipotkulla. Tämä oli ihan hyvä lounas, salaattipöytä osoittautui vahvimmaksi lenkiksi.

Sisustus on viihtyisän valoisa, pienillä meksikolaisilla yksityiskohdilla varustettuna. Täällä oli miellyttävää lounastaa ja katsella Mäkelänkadun ja Koskelantien risteyksen jatkuvaa liikennevirtaa. Asiakaspaikkoja oli paljon ja tilaa sekä omaa rauhaa löytyi enemmän kuin riittävästi.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, tosin ehkä sen buffan rakennetta olisi voinut hieman enemmän avata. Nyt kyselin että mikä kuuluu hintaan, mutta jäi vielä hieman epäselväksi kun ei ollut mitenkään erityisesti laputettukaan. Kasvissyöjälle oli sitä raviolia ja tietty se hyvä salaattipöytä niillä sämpylöillä. Lasten kanssa mahtuisi hyvin, tosin tämä on niin isosti eri suunnassa kuin missä perheen kanssa liikkuu, ettei varmaan tulisi käytyä.

URL www.cactus.fi
Puhelin 0400-272444
Osoite Mäkelänkatu 91, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.