Konstan Möljä

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Kutsu tuli kaverin taidenäyttelyyn ja päätin käydä ennen näyttelyä gallerian lähistöllä sijaitsevassa Konstan Möljä -ravintolassa, kun tänne en ole aikaisemmista yrityksistä huolimatta ollut vielä päässyt. Joskus ennenmuinoinhan täältä on saanut lounastakin, tosin siitä lienee melko pitkä aika. Nykyään kyseessä on pelkkä päivällistä/illallista (17 ->) tarjoava buffet-paikka.

Want to taste Finnish food in an atmospheric restaurant? Like nautical themes and traditional local cuisine? This is exactly the place you want to visit.

This relatively inexpensive all-you-can-eat buffet dinner has good quality versions of traditional Finnish food on offer. The quaint decor of the place draws on the founders’ sea-faring history and the quiet Finnish folk music in the background suites the atmosphere perfectly.

Other wonderful restaurants serving Finnish food are Finnjävel, Elite and Juuri.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Tämä merellinen (möljä on ilmeisesti laituri + aallonmurtaja) ravintola tarjoaa perinteistä kotiruokabuffaa (19e, ei paha), jossa ilmeisesti semivaihtelevasti samat, itsetehdyt safkat. Tänään oli tarjolla: Kylmäsavulohta, sinappisilliä, sipulisilliä, savustettuja(?) muikkuja(?), metsäsienisalaattia, hapankaalia, pikkelöityä punakaalia, suolakurkkua, smetanaa, mummonkurkkuja, tytinää, punajuurta, voita, puolukkaa, munavoita, karjalanpiirakkaa, saaristolaisleipää, vaaleaa leipää, borscht-keitto, poronkäristys, vorschmack, silakkapaistos, uunilohta, ehkä joku kasvisgratiini, perunamuussia, valkosipulikermaperunoita, keitettyjä perunoita sekä riisiä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä, johon tuodaan vesi ja josta löytyy aseet yms. Ilahduttavasti ravintolaan tullessani koko buffa esiteltiin ilman sen enempää pyytämistä. Bravo!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Alkuun vetäisty borscht oli ihan hyvä, ei paras mitä olen vetänyt (edellenkin Bystro taitaa olla paras), mutta kyllä tällä mielellään lämmitteli tässä tunnelmallisessa tilassa. Kalat olivat loistavia, sanoivat, että tekevät kaiken itse ja nämä olivat kyllä todella taitavasti marinoituja ja valmistettuja. Varsinkin se kylmäsavulohi oli erittäin herkullista.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Pikkelöidyt jutut viehättävät minua aina ja täällä nämä olivat oikein hyviä, erityisesti viehätyin niistä suolakurkuista, jotka olivat jotenkin persoonallisia. Karjalanpiirakka oli myös hyvää, kuten munavoikin, yhdistelmä joka harvoin pettää.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Pääruokina olikin sitten hyvin perinteistä menoa ja hyvä niin. Vorshmackia en ole kovinkaan usein syönyt, mutta tämä oli oikein maukasta, anjovis nousi melko hallitsevaan rooliin makumaailmassa. Jälleen kerran ne suolakurkut, smetana ja jopa punajuuret toimivat tämän kanssa kuin häkä. Perunamuussi oli ihan hyvää, melko tasaista ja sopivan kiinteää, tätä söi oikein mielellään niin vorschmackin kuin sen käristyksenkin kanssa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Käristyksen maustaminen oli hieman ujoa, tosin se puolukka piristi menoa mainiosti. Tässäkin ne herkulliset suolakurkut olivat hyvä lisä. Viereen haettu saaristolaisleipä oli ook, mutta pidän ehkä kuitenkin itse sellaisesta tahmeamman syntisestä, tämä oli omaan makuun vähän kuivakkaa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Kokonaisuutena tämä on hintatasoonsa nähden erittäin hyvä päivälliskokemus ja on todella kivaa nakerrella näitä perinneruokia näin hyvin toteutettuna. Ei tämä ihan sille Elitelle pärjää, mutta molemmille on oma paikka täytettävänä. Kannattaa ihan ehdottomasti käydä tsekkaamassa (jos et usko).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Sisustus on aivan ihastuttava! Tämä merellisestä ja maalaismaisesta kulttuuriperinnöstä ammentava temantiikka toimii aivan mahtavasti.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Taustamusiikkina soi vanhaa kotimaista ikivihreää ja koko hoito on toteutettu ilman ironian häivää ja ihanalla pieteetillä. Tämä on kokemisen arvoinen pelkästään jo tämän fiiliksen takia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Asiakaspalvelu on lämminhenkisen ystävällistä ja sujuvaa. Ravintolan isäntäkin(?) tuli juttelemaan ja muutenkin kierteli salia, tällaista asiakaslähtöisyyttä valitettavasti näkee jo nykyään harvemmin. Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin positiivinen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Kasvissyöjällekin löytyi juttuja, vaikkakin onhan tämä enemmän tälleen karnivooreille suunnattua settiä. Lasten kanssa pitää ihan ehdottomasti joskus käydä, heidänkin pitää kokea näin autenttinen suomalainen meininki.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Ps. Pöytävaraus on muuten suotava, mesta oli näin arkipäivänäkin ihan täyteen ammuttu varattuja pöytiä ja vain pari hajapaikkaa oli vielä jäljellä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Pps. Se näyttely? Upea!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Ppps. Jos yrität keksiä isänpäivä- tai joululahjaa jollekin, niin suosittelen tsekkaamaan Helsingin Kulinaarisen Instituutin tarjontaa, itse on tullut tuolla rehattua suurimman osan kursseista ja ne ovat laadukkaita, hauskoja ja opettavaisia. Harmi, ettei molekyylikokkaus 1 ja 2 kursseja enää näemmä löydy listalta, ne olivat erityisen mielenkiintoisia ja vetäjänä kuivaa huumoria viljellyt Arto Rastas oli loistava! Ja toki Anu Hopia on ainutlaatuisen kiinnostava ruokatieteen opettajana.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 11/3/16

Pppps (joo joo). Saatat olla kiinnostunut myös Nyt.fi:n artikkelista tästä ravintolasta.

URL www.konstanmolja.fi
Puhelin 09-6947504
Osoite Hietalahdenkatu 14, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.