Pikku Georgia

image

HUOM! Ravintola on suljettu.

Viikonloppuna kehitelty nuhaflunssa kävi päälle kuin yleinen syyttäjä ja ovelasti jätin aamukiireissäni hanskat himaan (ja pipon, koska ei pipoa jos ei ole hanskoja, mikä jälkikäteen ei tunnu mitenkään järkevältä ajatuksenjuoksulta, ks. flunssa) joten kävin Stokkalta nappaamassa Sauson hanskat ja lähdin tsombailemaan kohti Erottajaa ilman mitään selkeää mielikuvaa kohteesta. Hetken kuljettuani päätin, että voisin yrittää tällä viikolla käydä niitä venäläisiä rafloja läpi, joten reippailin Viiskulman Pikku Georgiaan. Paikka on kioskimainen pikku narikka, jossa on tarjolla georgialaista sapuskaa (vai zakuskaa? no ei, kyllä nämä ihan pääannoksilta tuntuivat), joka näemmä tarkoitti mm. hatsapureja sekä jänniä keittoja.

imageTarjolla lounaaksi oli mm. soppa+piiras kombo (10e – 15e, jäi epäselväksi, että mitkä olivat kalliimpia vaihtoehtoja), jossa vaihtoehtoina (en jaksa kirjoittaa kaikkia): Imeruli eli kolmen juuston hatsapuri-piiras, Achma eli juusto+kananmuna hatsapuri, Lobiani eli paputäytteinen piiras, Kubdari eli lihatäytteinen piiras, Tšakapuli eli lammas-sipuli-yrtti-luumu-rakuuna-valkoviinikeitto ja Chakhokhbili eli kana-tomaatti-paprika-yrttikeitto. Vaihtoehtoja oli enemmänkin, mutta voit tsekkaa vaikka tuon ylläolevan listan. Kaikenlaisia pelmeneitäkin oli tarjolla kohtuuhintaan, mutta ounastelin matkaa Pelmenit-ravintolaan (jossa mun tsägällä ei saa lounaalla pelmeneitä) tällä viikolla, joten valitsin tuon piiras+keitto vaihtoehdon papupiiraalla (Lobiani) sekä lammas-rakuunakeitolla (Chakapuli). Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa kassalle.

imageMolemmat ruoat tulivat melko nopeasti samaan aikaan pöytään ja aloinkin siitä sitten lappaamaan niitä ristiin. Vitsit mitä makuja! Se rakuunan määrä tuossa keitossa oli ihan himmeetä. Pidin tästä sopasta todella paljon, hieman ohuttahan tämä toki oli ja pääosin vedeltiin yrttejä, mutta ihan törkeän hyvän makuinen keitos. Se vähäinen lammas mitä tuossa oli mukana maistui herkulliselta, tosin pari palaa oli melko rustoista menoa, mutta tuo ei itseäni haitannut, tulipahan vähän suutuntumaa. Kerrankin oli yrttejä oikein kunnolla ja jännä se pieni luumu mikä tässä oli messissä.

image

Se piiras oli myös todella huolella maustettu, paputahna mitä piiraas täytteenä oli, muistutti aavistuksen korealaisia tulisia paputahnoja. Tosin ei tämä mitenkään isosti tulinen ollut, mutta pippurinen tms. Ja taikina oli myös oikein maukas, ehkä hieman pehmeä omaan makuun, mutta se makuprofiili valloitti isosti. Ihana, kevyt lounas ja varsinkin tälleen flunssaisena kiva vetää oikein tosi kuuma keitto ja tuollainen mausteinen piiras.

imageSisustus on tällainen hassu pieni kioski persoonallisilla koristuksilla. Yhtä seinää koristivat mielenkiintoiset pienet taulut ja toisella seinällä pyöri joku venäläinen telkkarikanava. Tässä oli sellaista arkista eksotiikkaa. Yksinkertaisesti kalustettu ja hieman hämär tilahan tämä oli, mutta kuitenkin kovin sympaattinen.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Vähän meni säädöksi kun yritin ymmärtää, että mitä on tarjolla, mutta hyvin selvittiin. Kasvissyöjälle oli ainakin niitä kasvispiiraita ja pelmeneitä, sen verran mielenkiintoinen makumaailma, että suosittelen ehdottomasti käymään. Lasten kanssa voisin napata ehkä mukaan jotain piirakkaa, mutta en ehkä tänne änkeäisi lounaalle koko köörin kanssa.

image

URL www.facebook.com/georgialainenravintola
Puhelin 050-4523325
Osoite Fredrikinkatu 19, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.