Sushi wa.gocoro

IMG_1447.JPG

Pieni ja kovasti kehuttu sushipaikka jatkaa Töölön rundia. Menomatkalla havaitsin, että vain toinen puoli Sokoksen raitiovaunupysäkistä olikin käytössä. No, onneksi hyppäsin Stokkan edestä matkaan. Paikka on tosiaan pieni narikka kerrostalon kivijalassa jossa tilaus ja maksu suoritetaan tiskille ja sitten mennään pöytään odottelemaan. Tarjolla on kaikenlaista listaa, mutta suositusta pyydettäessä näytettiin seinän listaa jossa oli ilmeisesti sesonkiin sopivia juttuja, kuten silakkasushia(!). Itse päädyin Awa-set kokonaisuuteen (13,50e), joka piti sisällään nigireitä: yksi lohi, koji lohi, jättirapu, joku lämmin lohi ja sitten oli vielä mukana kaksi isoa heidän versiotaan kalifornian rullasta. Lisukkeina olisi voinut ottaa misoa (1,5e) ja vihreää teetä (1e).

Ruoka tuli melko nopeasti, nämähän tietysti tehdään tilauksesta. Annos oli oikein kaunis, kuten sushiannokset noin yleensäkin. Viereen tuli totuttuun malliin soijalautanen (purnukka oli jo pöydässä) ja lautasella oli toki normaalit inkiväärit ja “wasabit”. Tällä kertaa jostain Youtube videosta intoutuneena päätin olla hukuttamatta sushia soijaan ja vetelin omasta mielestä mahdottoman oikeaoppisesti näitä herkkuja naamaan. En sekoittanut edes sinappitahnaa soijaan, joka on yleensä ensimmäinen asia mitä tulee tehtyä. Sushit olivat erinomaisia, tosin itse olen tottunut soijaan hukutetun sushiriisin makuun näemmä sen verran, että loppua kohden alkoi ryhti pettää ja vähäsen otin kuitenkin soijaa. Mutta nigirit vedin siten, että soijaa meni vain kalaan. Paitsi ihan viimeinen oli pakko ihan pikkuisen käyttää myös riisipuolelta lautasella. Kyllä sitä ihminen on heikko. Kiva että nigireissä oli tehty muutakin kuin vain hieman marinoitu lohta, eli löytyi hieman liekkiä nähnyt lohi, toinen samanlainen, mutta pippuri ja majoneesi(?) päällysteellä sekä hieman lämmitetty lohi. Kalifornian rullat olivat herkullisia, mutta erinomaisen vaikeita syödä. Nämä olivat niin kookkaita levyjä, että hajosivat kappaleiksi kun ei näitä tukehtumatta kerralla niele. Annos oli sopivan kokoinen, mutta kuten yleensä sushilounaan jälkeen alkoi jo kotiin päästyä olla melkoinen nälkä. Eli kevyt hyvä lounas ja oikein tasokasta sushia.

Sisustus on hyvin japanilainen, siisti ja hillityn tyylikäs. Täällä oli ilo asioida, palvelu oli erittäin huomioonottavaista, kuten myös Kotossa. Kaikenkaikkiaan hauska kokemus ja ehdottomasti käymisen arvoinen ravintola. Kasvisruokaa kaipaaville täältä löytyi ihan vegesusheja joka vaikutti kiintoisalta sekin. Facebookissa näytti olevan jotain kuvia shitake-sienistä joita oli tullut tarjolle. Lasten kanssa tänne voisi muuten tulla, mutta kuten todettu, töölö on hieman normaalien kulkureittien sivussa.

URL www.facebook.com/sushiwagocoro
Puhelin 040-0299415
Osoite Runeberginkatu 63 A 21, Helsinki

 

One thought on “Sushi wa.gocoro”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.