Mero-Himal

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Vuorossa vierailu Pasilaan ja päätin käydä tsekkaamassa paikallisen nepalilaisen. Tässä kohtaa oli mielestäni tosi pitkään joku perinteisempi “suomalainen pubi” (piti tarkistaa ja ilmeisesti ollut Naurava Härkä -niminen, onkohan sille Musta Härkä -raflalle sukua?).

An average Nepalese buffet in Pasila with a salad bar and a dessert.

For great Nepalese restaurants in Helsinki, go to Shubha Kamana, Pikku Nepal or Base Camp.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Ravintola tarjoaa lounasbuffettia (10,90e) salaatilla, naan-leivällä ja jälkkärillä. Tänään oli tarjolla: Misaeko tarkari eli keitettyä perunaa, kukkakaalia, talon kasviksia masalakastikkeessa; Chana tofu masala eli tofu-kikherneitä masalakastikkeessa; Koseli kukhuro eli yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori-uunissa grillattuja kanafileepaloja tomaatti-voi-kermakastikkeessa; Khasi kofta eli kuminalla ja korianterilla maustettuja lampaan jauhelihapyöryköitä hieman tulisessa tomaatti-sipuli-inkivääri-masalakastikkeessa sekä loppuun mansikkapirtelö.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Salaattibaarissa oli: Salaatisekoitus, porkkanaraaste, marinoituja kasviksia ja sieniä, kaaliraastetta (jei! onkohan mulla joku puutostila, kun kaipaan jatkuvasti kaaliraastetta?), punajuurta, suolakurkkuja, kurkkuraastetta, raitaa sekä minttukastiketta. Lautasannokseksi (11,90e) olisi voinut ottaa myös: Palag paneer eli talon tuorejuustoa pinaatti-inkivääri-curry-kermakastikkeessa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, itse valitsin tietty sen buffan. Vedet, aseet ja rensselit löytyvät pöydistä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Alkuun heitetty salaatti oli ihan ook. Marinoidut kasvikset edustivat tässä niitä pikkelöityjä sipuleita ja täytyy sanoa, että itse preferoin niitä sipuleita, tämä ei jotenkin osunut itselle. Raita oli aika hyvä versio, kuten minttukastikekkin, tällaista tasaista keskitasoa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Pääruoka lapattiinkin sitten ihan normilautaselle, tosin peltiselle. Aavistuksen jäin kaipaamaan sitä jaoteltua lautasta, mutta käytin salaattilautasta raidalle ja mintulle. Naan-leipä oli ok, hieman lötkö, mutta niinhän se tällaisissa buffissa lähes väistämättä on. Chilikastike toi tulisuutta messiin, mutta oli muuten hyvin yksiulotteinen makumaailmaltaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Lammaspyörykät oli tehty jauhelihasta ja olivat aika maukkaita, varsinkin kun otti minttua ja chilia mukaan. Kikherne-tofusötkötys maistui kanssa melko hyvältä, kikherneiden jauhoisuus ei ehkä ollut paras parivaljakko tofun kanssa, mutta olipahan kuitenkin vegeprotskua ihan kivasti. Kana oli valitettavasti kuivaa, mutta täyteläinen kastike seivasi sen. Tämä oli tällainen keskiverto nepalilaisbuffa, parempiakin löytyy ja häviää mielestäni lautaspaikoille.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Loppuun oli sitä mansikkapirtelöä ja tämä oli miellyttävän pirteä suun raikastus. Myös valmiiksi haudutettu nepalilainen tee maistui, kiva kun sitäkin oli tarjolla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Sisustus on tummansävytteinen ja ihan kohtuu mukava, tosin ne kalterit ikkunassa toivat pientä jännitettä peliin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli se kikherne-tofumeininki ja löytyi joku toinenkin kasvisvaihtoehto, jota en itse ottanut. Lasten kanssa en ehkä itse tulisi, ei ole huudeilla, mutta yksi perhe tuli skidien kanssa, joten YMMV.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Ps. Olen ensi viikolla hieman sidottu ruokapaikkojen suhteen, joten tulee postauksia vähän vähemmän arkistoista (viikonloppujen saldoa yms) tai sitten ei ollenkaan. Katellaan miten jaksellaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/21/16

Pps. Onpas iso kuoppa Pasilassa.

URL www.merohimal.fi
Puhelin 09-141091
Osoite Veturitori 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.