Meripaviljonki

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/27/16

Tänään oli sitten (ehkä) 550 ravintola ja pähkäilin hetken sopivaa kohdetta. Listalta löytyi sopivasti Meripaviljonki, joka sopi sijainnin sekä tyylinsä puolesta. Tämä ilmeisen pitkään puuhasteltu ravintola on siinä mielessä erikoinen, että se lepää veden päällä ja tähän voikin periaatteessa tulla ihan veneelläkin. Hyppäsin sporaan ja matkasin Hakiksen torille ja siitä sitten Tokoinrantaan, Juttutuvan viereen.

A truly unique restaurant resting on top of the scenic Eläintarhanlahti bay. Get some lobster or a wonderful Scandinavian fish course, the food and service here are excellent.

Other great restaurants in the vicinity are Kolmon3n, Raiku and Juttutupa.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Ravintola tarjoaa lounasmenuna joko kaksi (23,90e) tai kolme ruokalajia (28,90e). Näiden lisäksi on muutamia à la carte poimintoja ja varmaan muutakin järjestyy pyydettäessä, kaikkea saa myös yksittäin. Tänään lounaslistan vaihtoehtoina löytyi: Paahdettua punajuurikeittoa, ylikypsää karitsaa ja savusellerikreemiä (9,50e alkuruokana / 15,90e pääruokana); salaatti kylmäsavusilakasta, kotimaisesta puna-kiinankaalista ja soija-sitruunaruohodressinkiä (12,50e / 15,90e); purjoliemessä haudutettua merilohta, kurkku-kantarellikastiketta ja persiljajuurta (18,90e); rypsiporsaan sisäfilettä, veripalttua ja porkkanapyrettä (18,90e); teesorbettia ja manteliskånssia (6,50e) sekä sweet nespresso eli erikoiskahvi ja pientä makeaa (7,50e). À la carten puolelta (eivät olleen valittavissa lounasmenun vaihtoehtoina) löytyi: Poro eli poropateeta, kylmäsavuporoa, poronmaksamoussea (17,50e); kuha eli paahdettua kuhaa, tillipestolla maustettua artisokkaa, jokirapukastiketta (28,50e) sekä lakritsi ja sitruuna eli lakritsisabayonia, sitruunajäätelöä, kotimaisia marjoja (11,50e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/27/16

Tilaus ja maksu hoidetaan pöydässä. Huomiotavaa on, että jos haluaa mahdollisimman veden ääreen kannattaa tehdä pöytävaraus ajoissa. Itselle valikoitui kylmäsavusilakkasalaatti sekä possu.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Alkuun napsahti leipäkori, jossa oli näkkäriä sekä paria erilaista maalaisleipää että huoneenlämpöistä (hyvä!) voita. Maalaislimppu oli rapsakalla kuorella ja sitkolla varustettu ja maistuikin oikein hyvältä. Toinen leipä oli vaaleampaa, hieman ranskiksen oloista ja tämäkin oli oikein kelvollista. Näkkäri oli palanen aika perus “reikäleipä”näkkäriä.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Alkuruokana oli se salaatti ja tämä oli kyllä todella hyvä ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Kylmäsavustettu silakka oli erittäin hienon makuinen ja olisi varmasti dominoinut salaatin makua, mutta onneksi tässä oli keksitty lähteä hakemaan makuparia kaakkoisaasiasta. Vähän tuli sellainen kiva kimchin fiilis tuosta punakaalista ja kastikkeesta, joka toimi todella hyvin tymäkän savuisen kalan kanssa. Erittäin hyvä salaatti ja tasokas aloitus lounaalle!

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Possu tuli kohtuu vikkelään salaatin viimeistelyn jälkeen ja annos oli oikein kauniisti aseteltu lautaselle. Muutenkin kattaus oli täällä hoidettu oikein mallikkaasti ja persoonallisilla astiastoilla. Lautaselle oli kasattu muutamaan kasvispyreetä, jotka olivat kaikki samettisia ja herkullisen makuisia.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Fritattu lehtikaali toi pientä rapsakkuutta annokseen ja veripalttu taasen jykevää, aavistuksen raskasta makua mukaan. Paistinliemi ja melko mehevä possu yhdessä toimivat erinomaisesti, mutta olihan tämä aika iso annoskokonaisuus sen alkusalaatin ja leipien kanssa. Veripaltun päällä oli joku mielenkiintoisen makuinen, hieman pestomainen kastike.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Annos oli mielestäni harkittu ja herkullinen kokonaisuus, mutta oli aavistuksen haalea, olisiko odotellut jo hetken lämpölampun alla? Kuuma lautanen auttaisi ehkä tähän. Mutta siis olihan tämä erittäin hyvä lounas ja ehdottomasti käymisen arvoinen, niin ruoan kuin rakennuksenkin osalta.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Sisustus on pelkistetyn tyylikäs, mutta tosiaan hauskan persoonallisilla yksityiskohdilla ryyditetty. Ja ikkunoista avautuva merellisen kaupunkimainen maisema on ainutlaatuinen, tänne kannattaa tulla jo pelkästään tämän takia käymään. Kiva, että on tällaisia uniikkeja rakennuksiakin pystytään väsäämään, ettei kaiken tarvitse olla niin homogeenistä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/27/16

Tosin ilmeisesti tämänkin rakennuksen kaavoitus yms vaihe oli aika kivulias, koska Suomi. Mutta hyvännäköinen tuo on ja yllättävän huomaamaton kaikesta näyttävyydestään huolimatta.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja huomioonottavaista, iso kiitos siitä. Kohteliaat ja reippaat naistarjoilijat tekivät lounaasta erittäin sujuvan. Tämä paikka sopiikin mielestäni niin palvelun, ruoan sekä ilmapiirin (ranskalainen chanson soi rauhallisesti taustalla) puolesta erittäin hyvin liikelounaan kohteeksi.

Helsinki / Gulf of Finland / Finland - 9/27/16

Ja sellaisiahan ympärilläni vaikutti tapahtuvankin. Kasvissyöjälle oli aika naftisti juttuja, kannattaa varmaan soittaa etukäteen ja varmistaa. Lasten kanssa pitää ihan ehdottomasti tulla käymään täällä joskus, ehkä joku merkkipäivä tms voisi sopia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/27/16

URL www.ravintolameripaviljonki.fi
Puhelin 020-7425320
Osoite Säästöpankinranta 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.