Latva

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Tämä ravintola on Juuren kakkosmesta, mutta päätin silti mennä käymään koska mielestäni tämä ei sinänsä täytä ketjuravintolan kriteereitä, vaan on eri konseptilla toimiva rafla. Tämän lisäksi Tpas oli ilmestynyt eat.fi:n uutisvirtaan ja väitti olevansa auki lounaalle klo 11 lähtien ja sijoittautui kätevästi matkan varrelle. Valitettavasti Tpas ei todellakaan ollut vielä auki, vaan siellä näytti sisutus olevan ihan levällään. Sama päti Purpuriin, eli ei sekään ihan vielä huomenna avaudu, ellei joku revi itsestään jotain ihmetekoa. Tällä viikollahan sen Purpurin ainakin pitäisi aueta. Kuten myös sen ravintolan joka tulee Nälän tilalle.

A rustic restaurant with excellent food for a pittance. If you love the food as I did, you might be also interested in Juuri, the big sister of this restaurant.

Other wonderful restaurants in the area are Vinkkeli, OX and The Mess.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Lammaspullia, tomaattikastiketta, uuniriisiä ja limejugurttia (10e) sekä punajuurikeittoa, inkiväärikermaa ja kaalipiirasta (9e). Loppuun oli pala juustokakkua (4e) sekä kahvi/tee. Kaikkiin annoksiin kuuluu myös leipä sekä voita levitteenä että alkusalaatti. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille jonka vierestä löytyi päivän lehtiä. Vedet on pöydissä ja aseet leipien vieressä. Itselle valikoitui ne lammaspullat.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Alkuun tuli tosiaankin salaatti ja tämä oli oikein mallisuoritus tällaisesta kevyen raikkaasta alkusalaatista. Tuoreet ja herkullisen kypsyiset komponentit, sopivan täyteläinen ja yrttinen kastike sekä makea ananas pieninä paloina toimi erinomaisesti. Tuore leipä ja voi salaatin vierellä viimeisteli alkupalat ja piti oikein hieraista kastikkeen viimeiset rippeet salaattilautaselta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Pääruoka saapui verrattain nopeasti, tosin ravintola täyttyi myös aika pikaisesti tuloni jälkeen, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Annos oli oikein hyvännäköinen sellaisella sopivan krouvilla tavalla. Lammaspullat olivat mehukkaita ja niissä oli erinomainen tekstuuri. Tomaattikastike oli saanut hennon tulisen sivupotkun joka komppasi muikean makuisia pullia erittäin hyvin. Rucolakin sopi tähän kontekstiin mielestäni hyvin, sen snadi sinappisuus toi jotain kaivattua peliin, kun usein tämä liiankin paljon käytetty yrtti tuntuu jotenkin turhalta annoksessa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Limejogurtti olisi voinut olla isommin sen limen makuinen, mutta sopi silti erittäin hyvin lampaan ja tomaattikastikkeen kaverina. Ainoa mikä tässä vähän kinnasi oli se riisi, joka oli hieman sellaisen laitosruokalan riisin oloista. Mutta upposi silti erittäin hyvin kaikkien muiden herkkujen kyljessä. Erittäin laadukas ja täyttävä lounas, varsinkin tähän hintatasoon, kannattaa ehdottomasti käydä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Sisustus on pelkistetyn tyylikäs, muutamat kauniit mustavalkoiset valokuvat seinillä toivat aistikkuutta muuten hyvin riisuttuun kalustukseen. Tässä on mielestäni ollut joskus joku suosittu juomakaukalo, joskus kauan sitten muistan änkeneeni itseäni takahuoneen pöytään joku melko mystinen cocktail kädessä, mutta siitä on aikaa. Silti tämä oli hyvin samanoloinen ja muistijälki tulvi päähäni heti kun astuin baarin puolelta ruokasaliin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Asiakaspalvelu oli rennon ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli sitä punajuurikeittoa ja kaalipiirakkaa (oletan ettei siinä ole lihaa) ja tämän kokemuksen perusteella suosittelen koestamaan, oli sen verran hyvä meininki. Lasten kanssa voisin hyvinkin tulla ihan vaan tuon ruoan takia, mutta tila loppuu tosiaan aika nopeasti raflan aukeamisen yhteydessä, eivätkä tilat ole mitenkään lapsia ajatellen suunniteltu.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/26/16

Ps. Yyh, olen ilmeisesti jälleen kerran/edelleenkin laskenut hieman huolimattomasti noita ravintoloita, kun en ole huomannut että olen käynyt siinä Food Labissa kaksi kertaa. Ensimmäinen oli se kun siellä myytiin niitä suomalaisia pitaleipiä ja toka oli tämä “Suup“.  Johtuen siitä, että kierrätän noita kartta-entryjä, niin tuossa joutuu aina vähän miettimään. Eli teoriassa se Palacen käynti oli oikeasti 501 :-/

Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että huominen ravintola on numero 550. Tai sitten 549, jos en laskisi tuota Cesar’s Little Italy -ravintolaa lounaspaikaksi, mutta periaatteessa se kyllä lounasmesta on. Sijaitsee vaan aavistuksen syrjässä näin ytimestä katsottuna. Eli luen sen nyt kuitenkin mukaan ja varmaan toi Food Labin kaksi esiintymismuotoakin pitää laskea. Näin ollen huomenna pitää pitää välijuhla ravintolan #550 myötä, matkalla 600 ravintolan häkellyttävää lukua. Onhan noita näemmä tällä seudulla aika runsain mitoin.

Kaippa tässä vielä hetken jaksaa tuota to do -listaa työstää. Siellä on vielä muutamia kiinnostavia kohteita, kuten mm. Loop, Tam Tam, HIMA, El Karim ja Karhunpesä. Puhumattakaan kaikenlaisista Itiksessä sijaitsevista mestoista (esim. Pastabox, Newroz ja Pancho Villa) ja Larun sekä Hertsikan rafloista. Mutta luulenpa, että ihan niitä kaikkia pizza+kebab mestoja en jaksa sitten enää koluta. Jos siihen 600 mennessä saisi wrapattua tän setin ja voisi tehdä sellaisen “täydellinen lounasviikko Stadissa” listan itselleen. Nojoo, katellaan. Aika orgaanisesti tämä koko prosessi on tähänkin mennessä edennyt.

URL www.latva.fi
Puhelin 050-3818544
Osoite Korkeavuorenkatu 25, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.